zaterdag, april 07, 2007

Paastrails


Het is Pasen en wat doen de complotters? Ze kijken in de lucht en ja hoor, het is weer eens zover. Overal verdachte vliegtuigstrepen. Wat een jaar of wat geleden nog gewoon condensatiestrepen waren, zijn tegenwoordig zogenoemde chemtrails, geheimzinnige chemische experimenten van de NWO (Nieuwe Wereld Orde) die als doel hebben om de halve mensheid uit te roeien. Aan die flauwekul hebben we nog niet zo lang geleden aandacht besteed, maar wat je ook schrijft, complotters blijven natuurlijk in hun gebruikelijke waanzin volharden.

"Dit is echt niet het werk van passagiersvliegtuigen wat die hersenloze idioot van het RTL weerbericht gisteren beweerde," schrijft Jakkus bij Ditkannietwaarzijn, die ter illustratie een paar foto's heeft gepubliceerd waarop alleen maar een paar potlooddunne strepen boven Oegstgeest zijn te zien. "Dat ie dat zelf geloofd (...) kan ik me voorstellen, volgens mij is het IQ van me (...) kat nog hoger dan dat van hem. Maar daar trapen (...) wij helaas niet in, meneer Timofeef."

Met de IQ (en het Nederlands) van Jakkus is het kennelijk ook niet best gesteld, net als die van zijn geloofsgenoot uit Purmerend, wiens hele dag was verpest door strepen in de lucht.

Goed zo jongens, vooral idiote complotsites blijven geloven en je niet verdiepen in simpele meteorologische en natuurkundige principes. Vliegtuigstrepen zijn niets anders dan condensatiekernen uit warme vliegtuigmotoren die afkoelen en door de lage temperatuur op grote hoogte overgaan in ijskristalletjes. Exact hetzelfde principe als wanneer je in de vrieskou warme lucht uitademt. Afhankelijk van de temperatuur op zeer grote hoogte kunnen de strepen vrij hardnekkig zijn. Soms waaieren ze uit en trekt de hemel dicht met sluierbewolking. Zoiets heeft ook invloed op het milieu, maar dat is een andere (overigens zorgwekkende) discussie.

Het is de Nederlandse 'contrails expert' Robert van Waning die bij het Zapruder Forum gewoon nuchter blijft: "Of contrails zichtbaar blijven en uiteindelijk vervagen tot egale vliegtuigsmog (zoals vandaag, 6/4), hangt af van de luchtdruk, de temperatuur en de vochtigheidsgraad (verzadiging voor ijs) op de hoogte waarop het vliegtuig vloog. Die hoogten variëren van 9 tot 13 kilometer. Op iedere plaats, hoogte en tijdstip zijn de meteorologische omstandigheden weer anders."

Hij wijst ook op het feit dat de vliegtuigen elkaar lijken te kruisen, maar er aanzienlijke hoogteverschillen tussen zitten. Vliegtuigen spelen dus helemaal geen geheime boter klaas en eieren spelletjes in de lucht, zoals sommige domme complotters maar meteen weer roepen ("Vandaag 5 april om 11:00 's ochtends: chemtrailalarm. Diverse vliegtuigen continu bezig met boter kaas en eierspel boven Rotterdam. Binnen 2 uur tijd een compleet kunstmatige smognevel gecreëerd. Ramen en deuren gesloten houden. Luchtfilters aan.")

Van Waning: "Heus, wat jullie zien, is de uitstoot van al die vliegtuigen waar iedereen zo graag te vaak, te ver en te goedkoop mee wil vliegen".

Beste Robert, de complotters geloven je toch niet. EasyJet is in werkelijkheid een sproeivliegtuig met Ali Chemicali aan het stuur.

Labels:

44 Comments:

At 11:39 a.m., Anonymous Anoniem said...

Heb je al eens een stukje geschreven over de tsunami bom?

Zo`n ingrijpende gebeurtenis kan geen speling van de natuur zijn.

Hier moet een organisatie achter zitten.

Ook dit wordt door de pers angstig vermeden.

 
At 11:51 a.m., Anonymous xaderp said...

http://www.contrails.nl/
Beste informatie over het onderwerp imo.

"The word Contrail stems from 'condensation' and 'trail'. Aviationsmog (that's what it really is) is caused by airtraffic at great heights. Each day, jetengines of airplanes dump vast amounts of water (ice), CO2, soot particles (condensation nuclei), aërosols and chemical substances. Airtraffic thus not only alters the properties of the higher regions of our troposphere but also all the regions below, right down to groundlevel. This extra layer of man-made high-altitude smog probably infuences weather, climate and the quality and quantity of the sun's radiation that reaches the surface of Earth ("global dimming."). Aviation-smog is responsible for more clouds, rain, drought, bigger hailstones (megacryometeors), a stronger greenhouse effect (global warming), and, maybe, even gives extra power to hurricanes. Still, aviation-smog does not get the scientific and political attention it deserves"

Gelukkig kunnen we Billy vertrouwen dat hij een compleet kutstukje over het onderwerp schrijft en links en rechts nog even wat mensen belachelijk en voor dom uitmaakt. Helaas heb ik van hém nog nooit een intelligente zin mogen lezen.

 
At 11:56 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

LOL @ die koppiepeest van Xaderp!

Dat je geen intelligente zin hebt gelezen komt hoogstwaarschijnlijk doordat je alles maar half leest te zien aan die koppiepeesst.

Je hebt niet echt begrepen wat het onderwerp is, he?
Lees nu eens de 4e alinea en klik ook eens op die link.
Lees DAN nog eens het hele artikel en let bijvoorbeeld eens op het woord chemtrail.

Hehe, je blijft je verbazen over die complottertjes

 
At 12:25 p.m., Anonymous xaderp said...

LOL @ dat bord voor de kop van Braad!

Ik had niet anders van je verwacht, het is tenslotte nogal heftig moeilijke materie.

Billy zegt: "die complotters" geloven in Chemtrails. Zijn dom, hah hah!

Xaderp zegt: "chemtrails zijn eigenlijk hetzelfde als contrails"
Met link van "complotter" die dus níet in chemtrails gelooft maar wél zegt dat contrails gevaarlijk en ongezond zijn.

Braad denkt: "Oegha oegha ik niet snap"

 
At 12:25 p.m., Blogger Billythekid said...

Ja, onze slimme Xaderp kan contrails niet van chemtrails onderscheiden. Nu heb je trouwens ook nog contrailcomplotters die gewone vliegtuigstrepen ook maar erg verdacht vinden.

 
At 12:30 p.m., Anonymous xaderp said...

Nee hoor Billy, niets mis mee met die contrails.

Alleen NASA, je weet wel, die organisatie VOL complotters, denkt daar anders over......

NASA onderzoek contrails

Maar, als jij denkt slimmer te zijn dan de NASA, be my guest.

Zeg eens, Bill, ligt Israel ook onder de waterspiegel?

 
At 12:31 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

jammer joh, gemiste kans, je had ook nog eens dat artikel kunnen lezen want je snapt echt totaal niet waar dit stuk over gaat.
Je kan dan wel gaan roepen dat chemtrails eigenlijk hetzelfde zijn als contrails, maar daar gaat het dus mis. Het gaat er nu net om dat er complotters zijn die geloven dat dat twee verschillende zaken zijn.

Ik kan je nog een keer vragen om het stukje nu eens echt te lezen, maar het zal waarschijnlijk zinloos zijn.

 
At 12:37 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

SJESUS XADERP, LEES NU EENS DIE 4E ALINEA EN KLIK OOK OP DIE LINK!!!

NIEMAND bestrijdt dat er contrails bestaan! Iedereen weet dat vliegtuigen strepen in de lucht kunnen veroorzaken. Die strepen heten contrails.
En dat contrails invloed hebben op het weer dat wordt ook door weinig mensen bestreden, al is er wel grote discussie over in welke mate dat gebeurt.
Dat staat ook in Billy's stukje!

Je probeert dus te vertellen dat dit stukje zo dom is om vervolgens met links te komen die precies zeggen wat er al in Billy's stukje staat.
Nou nou, wat een slimmerd, die Xaderp!

 
At 12:40 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Om het je nog wat makkelijker te maken:

Soms waaieren ze uit en trekt de hemel dicht met sluierbewolking. Zoiets heeft inderdaad invloed op het milieu, maar dat is een andere discussie.

 
At 12:45 p.m., Anonymous xaderp said...

Het bord is wel erg dik hè Braad?

Billy said: "Het is Pasen en wat doen de complotters? Ze kijken in de lucht en ja hoor, het is weer eens zover."


De complotters (ze) geloven dus niet in Chemtrails. Ik ben daar een voorbeeld van en er zijn héél weinig "complotters" die wél in chemtrails geloven. Dus is het een dom stukje. SNAP JE DAT 1/3e CELLIGE?

 
At 12:53 p.m., Blogger Billythekid said...

Je maait me het gras voor de voeten weg, Braad.

NASA heeft inderdaad onderzoek gedaan naar milieu-effecten van vliegtuigstrepen en naar die discussie verwijs ik dan ook middels het artikel over de publicatie in het vakblad Nature: "In de onderzochte regio waren nachtvluchten goed voor 25% van het totale aantal vluchten, maar ze dragen wel tot 80% bij aan het broeikaseffect. De onderzoekers suggereren in Nature om vluchtschema’s aan te passen in functie van de impact op het klimaat."

Maar dat is een andere discussie dan om te beweren dat er willens en wetens wordt geexperimenteerd met geheime chemische stoffen. Of dat luchtvaartmaatschappijen doelbewust meewerken aan het creeren van een weefsel van verstikkende condensstrepen. Waarom beginnen de complotters trouwens niet over het vervuilende verkeer en hun bijdrage aan het broeikaseffect? Waarschijnlijk omdat ze zelf in een auto rijden.

En heel weinig complotters geloven in chemtrails? Ik zie evenveel chemtrails als 9/11 complotsites.

 
At 12:58 p.m., Anonymous xaderp said...

Billy, Billy, Billy...

Ik had jou nooit als volgeling van Al Gore gedacht...

"Waarom beginnen de complotters trouwens niet over het vervuilende verkeer en hun bijdrage aan het broeikaseffect? "

DUS BILLY IS ZELF COMPLOTTER! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHAHAHHAAHHAHAHAAHAHHAHA

 
At 1:00 p.m., Anonymous xaderp said...

"En heel weinig complotters geloven in chemtrails? Ik zie evenveel chemtrails als 9/11 complotsites."

Ja hoor Billy. Het is een complot!

Hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 
At 1:04 p.m., Anonymous xaderp said...

Al hoewel ik zélf niet in chemtrails geloof, toch is dit moeilijk uit te leggen. Het is mij ook al een paar keer opgevallen hoe steeds stukken contrail in de lucht hangen, vooral na een aantal minuten nadat een vliegtuig is gepasseerd, delen van de trail oplossen en andere blijven hangen.

Hoe zou dat te verklaren zijn?

 
At 1:07 p.m., Blogger Billythekid said...

"...vooral na een aantal minuten nadat een vliegtuig is gepasseerd, delen van de trail oplossen en andere blijven hangen. Hoe zou dat te verklaren zijn?"

Hoogtewinden, beste Xaderp, of dacht je dat die strepen precies op een hoogte bleven hangen?

 
At 1:10 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

De complotters (ze) geloven dus niet in Chemtrails. Ik ben daar een voorbeeld van en er zijn héél weinig "complotters" die wél in chemtrails geloven. Dus is het een dom stukje. SNAP JE DAT 1/3e CELLIGE?

Het wordt steeds fraaier, Xaderp. Dit stuk gaat over de complotters die in chemtrails geloven. Die zijn er. En wat doe jij? Jij roept doodleuk dat die mensen niet bestaan, of dat het er zo weinig zouden zijn. Ik zou zeggen, lees eens die comments in dat Zapruder-topic of lees eens de comments op andere complotsites die al dan niet specifiek over chematrails gaan; keus genoeg!

En dan begin je weer te raaskalen over zaken waar dit stukje niet over gaat.

Sjonge, hoe verknipt kan je wezen.

(Sorry Billy voor het grasmaaien, maar deze reacties zijn weer eens zo subliem idioot dat ik het niet kon laten liggen. :)

 
At 1:12 p.m., Anonymous xaderp said...

Hoogtewinden, maar hoe kunnen die selectief delen van een trail wegvagen, terwijl de andere delen "precies op een hoogte bleven hangen" zoals je zegt.

En het geeft nog geen verklaring voor het filmpje

 
At 1:17 p.m., Anonymous xaderp said...

Chemtrails....Echt of Hoax?

Echt 17
Weet niet 11
Hoax 7
Totaal Aantal Stemmen: 35

Dus 17 tegen 18, DE MEERDERHEID GELOOFT DUS NIET IN CHEMTRAILS. DOMBO.

"De complotters (ze) geloven dus niet in Chemtrails."

Er ZIJN complotters die in chemtrails geloven, maar DE MEERDERHEID GELOOFT NIET IN CHEMTRAILS.

 
At 1:18 p.m., Anonymous xaderp said...

Braad is dom. Braad is een debunker. Dus alle debunkers zijn DOM!

 
At 1:19 p.m., Blogger Billythekid said...

Dat is niet selectief, dat lijkt maar zo. Een vers getrokken streep zakt kilometers naar beneden waar winden uit andere richtingen een deel van de streep doen verwaaien. Van onderen lijkt het dan nog steeds alsof zich dat allemaal op dezelfde hoogte volstrekt. Vandaar ook het misverstand dat vliegtuigstrepen elkaar op dezelfde hoogte zouden kruisen, terwijl vliegtuigen zich aan zichtseperatie van enkele kilometers dienen te houden.

 
At 1:21 p.m., Blogger Billythekid said...

"Dus 17 tegen 18, DE MEERDERHEID GELOOFT DUS NIET IN CHEMTRAILS. DOMBO."

Welke poll is dit? Van Zapruder? En die uitslag is dan representatief voor de hele internet gemeenschap?

 
At 1:24 p.m., Anonymous xaderp said...

"Vandaar ook het misverstand dat vliegtuigstrepen elkaar op dezelfde hoogte zouden kruisen"

Dat heb ik ook nooit beweerd. Iedereen met een beetje verstand weet dat vliegtuigen op verschillende hoogtes vliegen, om kans op botsingen te verkleinen.

"Een vers getrokken streep zakt kilometers naar beneden waar winden uit andere richtingen een deel van de streep doen verwaaien."

Dat kan, maar hoe snel zakt zo'n streep? "Echte" wolken zakken ook niet kilometers in enkele seconden. En die bestaan ook uit waterdamp!

 
At 1:26 p.m., Anonymous xaderp said...

Billy, bij de les blijven... Ik weet dat het moeilijk is met Braad in de buurt.

Braad: "Het wordt steeds fraaier, Xaderp. Dit stuk gaat over de complotters die in chemtrails geloven. Die zijn er."

Met een link naar het zapruder forum waar die poll staat.

 
At 1:28 p.m., Anonymous xaderp said...

Bovendien:

"Hoewel vliegtuigen net als auto's een aantal stoffen (zoals CO2 en stikstofoxides) uitstoten, omdat er kerosine wordt verbrand, heeft dit nauwelijks effect op de luchtkwaliteit op het leefniveau van de mens. De reden is dat het vooral op grote hoogte (7-13km) gebeurd en de lucht hoog in de atmosfeer zich nauwelijks mengt met de lucht op leefniveau."

http://www.knmi.nl/VinkCMS/explained_subject_detail.jsp?id=27150

 
At 1:29 p.m., Anonymous xaderp said...

Vrolijk pasen, ik trap het af hier.

Conclusie van de dag: Billy is stiekum zelf complotter, en aanhanger van Al Gore!

What a joke.

 
At 1:35 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

o ja, 18 tegen 17! De "meerderheid" gelooft niet in chemtrails. En voor het gemak het "weet niet"-kamp maar bij de niet-gelovers geplaatst.
Het is dus ongeveer de helft van de mensen die die enquete invulden die in chemtrails geloven. Dat is meer dan "ontzettend weinig".

Google eens op 'chemtrails', kijk hoeveel links er zijn en klik eens op een paar links om te kijken wat voor sites het zijn.
Bijna geen gelovers, he? Yeah right!

Maar goed, dat duizenden mensen er wel in geloven maar Xaderp niet, is dus voor Xaderp reden om te gaan krijsen dat dit een slecht stukje is omdat het gaat over mensen die in chemtrails geloven.

Tiswat! :)

 
At 1:38 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

..en xaderp trekt maar weer eens een conclusie :D
goed zo knul, jij komt er wel!

 
At 1:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

-90% van de 911 complotters geloven niet in chemtrails

Is het geloof in een god eigenlijk een complot?
Dat is pas dom

Waarom moet ik eigenlijk accijns betalen met mijn 1 op 5 autotje en als ik vlieg niet.

 
At 1:41 p.m., Blogger Billythekid said...

"Echte" wolken zakken ook niet kilometers in enkele seconden. En die bestaan ook uit waterdamp!"

Echte wolken (cumulus) zitten lager en worden gevormd door de thermiek, mate van vochtigheid etc. Vliegtuigstrepen zitten op veel hogere hoogte, waar ook sterkere winden hersen. Denk aan de straalstroom. Denk aan de turbulentie tijdens transatlantische vluchten bij heldere lucht. Zo'n streep blijft dus niet keurig 'hangen'.

 
At 1:53 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

-90% van de 911 complotters geloven niet in chemtrails

Dat cijfer verzin je zelf!
Mocht je willen dat het zo is. Ik denk dat je het paranoïde-gehalte van de hele "truth"-beweging nogal onderschat.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen die poll op Zapruder nog gaan invullen. Voorlopig staat de teller op ~50%. En dan is Zapruder nog een "gematigde" site vergeleken met bv. dknwz of Rick Eggen. Vergeet niet dat al die New Age idioten, zoals Marcel Messing, ook allemaal geloven dat 911 niet is wat het lijkt; die halen het percentage ook flink omhoog.

 
At 1:56 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Maar als we dan toch cijfers zelf aan het verzinnen zijn..
Laten we het eens omdraaien. Er zijn duizenden complotsites over chemtrails. Ik denk dat het heel aannemelijk is dat 99% van die chemtrail-adepts geloven dat 911 een inside job was.

 
At 2:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

Nou dat is zeker waar!

Ik ga meteen de krant bellen

 
At 3:05 p.m., Anonymous Rogier said...

Xaderp,

Probeer in het vervolg eerst een zelf antwoord te geven op de vragen die je stelt. Je zult zien dat je een eind komt. Bijv: probeer eens een reden te verzinnen waarom stukken contrail in de lucht blijven hangen, terwijl andere delen oplossen. Als hier opzet in het spel is, wat kan de reden hiervan zijn? En vertel eens hoe je dat gecontroleerd zou willen doen in een omgeving waarop je geen vat hebt (hoog in de lucht). Eigenlijk toont dit de onzin van je argument al aan.

En geloof me: het wegverkeer vormt de grootste milieudruk. Het gaat daarbij vooral om de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen, met name kooldioxide, koolmonoxide, stikstofoxiden, vluchtige organische stoffen en fijn stof.

 
At 8:07 p.m., Anonymous racer said...

Ik zie dat Jay een eervolle vermelding op 9/11 myths krijgt, gefeliciteerd ;-)

 
At 10:29 p.m., Blogger Jay said...

Lol, waar staat dat dan?

Ben ff een dag weg, en ik word gelijk beroemd ;)

 
At 4:41 a.m., Anonymous Anoniem said...

duh...lekker klef gaan slijmen als 'ze' het over gay hebben op 911 myths...

go racer go

 
At 8:29 a.m., Anonymous racer said...

http://www.911myths.com/html/what_s_new_.html

 
At 12:46 p.m., Anonymous Fan van Jay said...

"duh...lekker klef gaan slijmen als 'ze' het over gay hebben op 911 myths..."

Kan je niet tegen, he?

 
At 3:00 p.m., Anonymous racer said...

En ik ben ook happy want ik heb net 12 afleveringen Penn & Teller gedownload, zou wel cool zijn als we in nederland ook een debunker-show hadden.

 
At 3:06 p.m., Anonymous racer said...

Voor geinteresseerden:
http://www.binsearch.info/?q=penn.and.teller.bullshit

Downloaden via nieuwsgroepen:
www.binaries4all.nl

 
At 4:12 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Er zijn ook wel (goed geseede) torrents van alle 3 de seizoenen (voor mensen zoals ik die dat nieuwsgroepengedoe nooit echt onder de knie hebben gekregen :)) KLIK

Toch leuk dat de serie zo populair en bekend is geworden aangezien het op een piepklein cable TV station uitgezonden wordt.

Het zou erg leuk zijn als daar een Nederlandse variant van zou komen, als tegenwicht voor al die Char, Robbert van den Broeke, Zesde Zintuig etc. flauwekul. Helemaal perfect als Wim T. Schippers de presentatie zou doen!

Wel zou ik de toonzetting iets milder doen dan Penn&Teller; alhoewel ik ze erg amusant vind, zijn ze soms wel iets té ge-biased. OK, maar dat geven ze dan wel zelf openlijk toe.

Ook ben ik het niet in alle afleveringen altijd met ze eens, vooral in de wat meer politiek gerichte (bv. over gun control); ik krijg ik nooit echt helemaal hoogte van die Libertarians en waar ze nu precies voor staan.

 
At 10:07 p.m., Anonymous racer said...

"Er zijn ook wel (goed geseede) torrents van alle 3 de seizoenen (voor mensen zoals ik die dat nieuwsgroepengedoe nooit echt onder de knie hebben gekregen :))"

Ik ga 's kijken, mijn probleem is weer dat t me nooit lukt om mijn PC zo in te snellen dat torrents een beetje snel gaan :)

"Ook ben ik het niet in alle afleveringen altijd met ze eens, vooral in de wat meer politiek gerichte (bv. over gun control); ik krijg ik nooit echt helemaal hoogte van die Libertarians en waar ze nu precies voor staan. "

Mja ik ben het wel met je eens dat ze wat al te gemakkelijk conclusies trekken bij zaken waar wel legitieme argumenten voor beide kanten te maken zijn. Dan zetten ze bijvoorbeeld een milieu-activist die half stoned is tegen een goedgebekte meneer van een rechtse denktank.

Libertarians staan voor individuele vrijheid en tegen overheidsbemoeienis. Eigenlijk vrij eenvoudig en consequent, waar bij andere politieke overtuigingen veel meer tegenstrijdigheden bestaan, bijvoorbeeld kiezen we voor immigranten omdat ze gediscrimineerd worden of kiezen we tegen immigranten omdat ze vrouwen discrimineren (ik noem maar een praktijkgeval; de vete tussen feministen Meulenbelt en Dresselhuys)

 
At 4:41 p.m., Anonymous stumpertje said...

Een Niburu alarm: "Op dit moment worden wij weer overspoeld met chemtrailmeldingen. Belgie, Nederland en waarschijnlijk meerdere Europese landen worden met honderden vliegtuigen besproeid. Deze moderne bombardementsvluchten zijn honderdduizenden opgevallen en bij vele skeptici is nu ook de overtuiging gekomen dat er toch wel meer aan de hand is. Veel meldingen komen uit de luchtvaartwereld, daar is duidelijk dat er iets in het luchtruim gebeurt wat niet normaal is. Waar komen al die vliegtuigen vandaan en wat zijn die objecten die tussen de chemtrails doorvliegen."

 
At 7:04 p.m., Blogger Jay said...

Waar komen al die vliegtuigen vandaan en wat zijn die objecten die tussen de chemtrails doorvliegen."

Van de luchthavens en ik neem aan dat het andere vliegtuigen zijn die tussen de contrails doorvliegen.

 

Een reactie posten

<< Home