dinsdag, mei 08, 2007

Grenswetenschappen


Bij Grenswetenschap.nl weet je eigenlijk nooit waar je aan toe bent. Soms zijn de samenstellers van deze pseudo-wetenschappelijke site iets te goedgelovig als het om curieuze verschijnselen gaat, maar ditmaal hebben ze al die mooie verhalen over chemtrails - waarbij een geheime machtselite chemicaliën over ons zou uitstorten, als je sommige complotters mag geloven - eens grondig uitgezocht.

Grenswetenschap.nl mocht praten met de bevrachters van de vliegtuigen op Schiphol. Daar heeft niemand ooit gezien dat vliegtuigen volgetankt worden met vreemde substanties. Ook het heimelijk voltanken van vliegtuigen achten ze onmogelijk. "We beladen de toestellen zo dat het startgewicht niet overschreden wordt. Als men dan ook nog eens stiekem liters vloeistoffen zou laden dan komt een vertrekkende kist in de problemen".

Ook had geen van de techneuten ooit een kist gezien met heimelijk verborgen tanks of installaties waarmee men de chemicaliën zou kunnen dumpen. Vliegtuigen worden getankt via ondergrondse leidingen. Dus als men duizenden liters chemicaliën in een vliegtuig wil laden dan zou dat via dit systeem in de vliegtuigen terecht moeten komen. Wie de leidingen volgt komt uit bij een bedrijf met opslagtanks voor kerosine. Zit er wel kerosine in deze depots? Buiten kerosine was er volgens Grenswetenschappen niets te vinden.

De voor de hand liggende conclusie van de auteur: "Ik denk dat er wel degelijk een complot is. Misschien is dit complot ongewild maar lieden zoals Teuben (Anton, van Niburu.nl) en trawanten dumpen met hun beweringen dagelijks angst boven ons uit. En daarmee spelen ze mee de echte machtselite in de kaart die al duizenden jaren lang het verdeel-en-heers-principe hanteren."

Typisch Grenswetenschappen. Beetje meehuilen met de wolven in het bos, maar de wolven uiteindelijk toch voor gek verklaren. Het zal vermoedelijk niet eens veel helpen. Een beetje chemtrailcomplotter blijft eeuwig verdachte strepen zien. Hoe hard je hem ook voor gek verklaart.

Huishoudelijk: wegens op reis lassen we een pauze van een week in.

Labels:

18 Comments:

At 10:15 a.m., Anonymous xaderp said...

Dus ze hebben de Kerosine getest op chemicaliën?

"Use of additives is the principal difference between commercial and military jet fuels. U.S. military jet fuels will contain three or more additives. International Jet A-1 contains a static dissipator additive and may also have an antioxidant. Jet A in the United States usually contains no additives at all, or perhaps only an antioxidant. "

Additives oa:
"Biocides - Biocides are designed to kill microorganisms, which include bacteria and fungi (yeasts and molds). Since biocides are toxic, any water bottoms that contain biocides must be disposed of appropriately."

"Leak Detection Use of Tracer A® has recently been approved for use in Jet A and Jet A-1 to assist in detecting leaks in fuel handling systems. The additive is a gas that can be detected at very low concentrations. Tracer A is mixed with fuel as it is pumped through the distribution system. If any fuel leaks from the system, it will evolve the Tracer A gas. The presence of this gas outside of a fuel system can be used to locate a leak."

Én in 1998 (rond de eerste chemtrail meldingen in de USA) heeft de US Airforce een nieuw type Kerosine geïntroduceerd:

JP-8+100 kerosene U.S. Air Force fuel containing an additive
that provides improved thermal stability

 
At 10:16 a.m., Anonymous xaderp said...

bron:

Chevron aviation fuels

PS. Ga je naar Eilat of de dode zee?

 
At 11:06 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

o ja, dezelfde xaderp die eerst begon te mekkeren dat Billy over chemtrails schreef terwijl "de grote meerderheid" van de 9/11-complotters niet in die onzin zou geloven, komt nu met een vaag stukje over het bestaan van chemtrails.

Lekker consequent weer. En lekker vaatg nietszeggend stukje ook.

 
At 11:13 a.m., Anonymous xadepr said...

Ach braat, álles is voor jou "vaatg nietszeggend"...

Billy ontkent het bestaan van chemtrails met een vaatg stukje zonder énige onderbouwing. Ik kan in 10 minuten genoeg info vinden waarme wél chemtrails mogelijk zijn. Daarmee Billy's stukje wegvagend.

1. Er wordt wél degelijk "stoffen" toegevoegd aan de brandstof van verkeers en militaire vliegtuigen.

2. Er kan zelfs gas in vliegtuigen worden gepompt dat tíjdens de vlucht met de brandstof wordt vermengd (Tracer A).

 
At 12:03 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Jouw stukje is een warrige verzameling bronloze losse opmerkingen die over de US Airforce gaan. "Wegvagend" m'n reet.

Nou nou poeh poeh, er worden "stoffen" aan toegevoegd. Ja, en aan benzine en diesel.

Maar je bent dus overgestapt naar het kamp van de chemtrail-adepten. Nou, mooi voor je! Gefeliciteerd!

 
At 1:35 p.m., Anonymous Tim Dog said...

Xaderp:
Ik kan in 10 minuten genoeg info vinden waarmee wél chemtrails mogelijk zijn.

Ja vast. Maar mogelijk is wel heel wat anders dan waarschijnlijk of zelfs ook maar enigszins logisch.

Geef me 10 minuten en ik kan informatie vinden waaruit blijkt dat het mogelijk is dat Gordon een psychopatische hermafrodiet is die 's nachts in een Spiderman-pak met een honkbalknuppel mensen neerslaat terwijl hij "God Save the Queen" zingt.
Het is tenslotte mogelijk.

 
At 2:39 p.m., Anonymous xaderp said...

Ik wist wel dat je aan wanen leed, TimDog...

 
At 7:03 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lang leve de wondere, f*cked-up wereld van het internet! ♫

 
At 10:07 p.m., Blogger Jay said...

En de Fetzer vs Jones oorlog gaat gezellig verder :)

 
At 5:01 a.m., Anonymous Crap said...

Mensen die in chemtrails geloven zijn echt gek.

 
At 10:38 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Inderdaad, chemtrailers en moonhoaxers.. Dat zijn wel goede graadmeters van hoe van de pot gerukt iemand is.
Dat vereist een grenzeloos gebrek aan kennis, en vooral de onwil om ook maar iets te leren.

 
At 2:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Dat vereist een grenzeloos gebrek aan kennis, en vooral de onwil om ook maar iets te leren."
Hetzelfde kan gezegd worden over mensen die geloven dat de media en regeringen niet liegen en altijd het beste voor hebben met de bevolking.

 
At 2:41 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Hetzelfde kan gezegd worden over mensen die geloven dat de media en regeringen niet liegen en altijd het beste voor hebben met de bevolking.

Gelukkig heeft hier niemand ooit zoiets stompzinnigs beweerd. Sterker nog, ik ben eigenlijk nog nooit iemand tegengekomen die denkt dat alle politici eerlijke mensen zijn.

Wel ken ik CT'ers die roepen dat andere mensen zo denken, maar dat zegt meestal gewoon iets over de CT'er en niets over die ander.

 
At 4:19 p.m., Anonymous Anoniem said...

Geloof jij dan niet in de verklaring van de gebeurtenissen zoals bv. op 11 sept. zoals gegeven door de (Amerikaanse) regering en media, Braatt?

 
At 4:26 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

doe eens niet zo dom.

Zelfs de simpelste redenering is blijkbaar te moeilijk voor je.

 
At 4:30 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Non sequitur

Zoek deze maar eens op. Al heb ik weinig hoop dat het tot je doordringt.

 
At 6:07 p.m., Anonymous Han said...

Hetzelfde kan gezegd worden over mensen die geloven dat de media en regeringen niet liegen en altijd het beste voor hebben met de bevolking

En dat betekent dat chemtrails waar zijn?

 
At 2:00 p.m., Anonymous xaderp said...

En, hoe was je Israëlische uitstapje Billy-bob?

 

Een reactie posten

<< Home