maandag, december 10, 2007

Fuck the police


Op 21 december loopt het Spui in Amsterdam vol demonstranten. Ten minste, dat is de bedoeling. Waartegen geprotesteerd wordt? Onderdrukking in de wereld? Armoede? Globalisering? Dierenmishandeling? Het bedrog rond 9/11? Nee, tegen het vele blauw op straat! Fuck the Police, staat er op het affiche.

Lees even mee: "Het represiefe (...) karakter van de nederlandsche (...) maatschapij (...) groeit met de dag. De tendens is dat op broblemen (...) die verschillende individuen en groepen ondervinden in deze samenleving enkel met geweld van uit overhijdszijde (...) word (...) geantwoord."

"De keuze vrijhijd (...) van het individu word getracht zoveelmogelijk (...) de kop te worden ingedrukt zoniet (...) totaal te worden opgeheven. Stakingen en demonstraties van scholieren worden beantwoord met politie controle op de scholen en politiegeweld op straat."

"Van wijken in de grote steden worden probleemwijken gemaakt met als doel de bevoegdheden die de politie heeft om controle en geweld uit te oefenen op haar bewoners uit te brijden (...) in de plaats van te bedenken waar de onvrede die er heerst onder b.v. jongeren vandaan komt en er met zijn allen wat aan te doen doormiddel (...) van het ondersteunen van deze onvrede en daadwerkelijk wat te veranderen."

"Mensen worden opgejaagd tot de dood er op volgd (...) en razzia's zijn aan de orde van de dag. Mensen die proberen hun ruimte op te eisen in de door comercie (...) dichtslippende (...) stad door het creeren (....) van niet comercieele (...) sociale vrije ruimtes en woningen worden steeds meer onder druk gezet, met een dreigend kraakverbod een criminaliserende politieke media campange die gevoerd word (...) door de overhijd (...) en het uidelen (...) van hogere straffen aan actie voerders."

Waar ging dat scholierenprotest ook maar weer over? O ja, over de 1040 lesuren die leerlingen moeten volgen. Vinden ze teveel. Kennelijk kun je zelfs in 1040 lesuren niet eens fatsoenlijk Nederlands leren schrijven, maar de rest van het betoog is evenzeer om te huilen: ja, de politie heeft de knuppel wat al te enthousiast gehanteerd en daarvoor excuses aangeboden, maar kennelijk is het de bedoeling dat de politie niet ingrijpt als er vernielingen worden gepleegd.

Voor het overige lijken de actievoerders te veel naar Alex Jones te hebben gekeken: "Mensen worden opgejaagd tot de dood er op volgd (...) en razzia's zijn aan de orde van de dag."

Leg dat eens uit aan de slachtoffers van zinloos geweld.

Labels: ,

58 Comments:

At 6:49 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het duurt niet lang of gekke Billy gaat ook dieren- en bontactivisten tot complotters rekenen. Wat een armoede dit.

 
At 6:57 p.m., Anonymous sjakie said...

Ach de overheid vindt tegenwoordig al dat je radicaliseerd als je van dieren houdt.
Dus kan Billy natuurlijk niet achterblijven.

 
At 7:08 p.m., Anonymous M. Berghuis said...

"Waar ging dat scholierenprotest ook maar weer over? O ja, over de 1040 lesuren die leerlingen moeten volgen. Vinden ze teveel."

De protesten gingen vooral over de kwaliteit in het onderwijs tegenover een zinloze 1040-uren norm waarbij leerlingen zonder docent in lokalen worden opgehokt om de norm van het Ministerie te kunnen behalen.

Het lijkt mij dat zij daarin een zeer valide punt hadden. Overigens stonden veel ouders, leerkrachten en scholen ook achter de protesten.

Heb je alleen de krantenkoppen gelezen, of heb je je verder ook verdiept in de oorzaken achter de scholieren protesten van afgelopen maand ?

http://www.trollhattan.nl/argumentatiedossier_onderwijstijd_definitief.pdf

 
At 7:10 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

ah, sjakie en anoniem vinden een uitspraak als "Mensen worden opgejaagd tot de dood er op volgd en razzia's zijn aan de orde van de dag" niet enigszins radicaal, danwel een 'tikkeltje' overdreven?
Of LEES je zo'n opmerking al niet eens meer?

Hebben jullie wel eens in een land gewoond waar echt een dictatuur of een oorlogssituatie is?

 
At 7:14 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

@m. berghuis:
of de scholierenprotesten terecht waren of niet is nu niet bepaald het onderwerp van dit artikel. Dat zie je toch ook wel?

 
At 7:29 p.m., Blogger Billythekid said...

"Heb je alleen de krantenkoppen gelezen, of heb je je verder ook verdiept in de oorzaken achter de scholieren protesten van afgelopen maand?"

Ja, alleen is de ironie je kennelijk ontgaan, want ook in minder dan 1040 uren leer je blijkbaar geen fatsoenlijk Nederlands. Ligt dat aan het kwaliteit van het onderwijs of aan de geringe inzet van de leeringen?

 
At 7:59 p.m., Anonymous Flip said...

Wat een gelul weer van je billy, net of je de slachtoffers van zinloos geweld zou helpen met meer politie op straat, hetgeen wat jij doet is helemaal al die slachtofers een doodsteek geven, walgelijk van je. Deze demonstratie gaat over het blauw op straat en wat dat blauw nu daadwerkelijk doet. Leef jij soms in een grot? Heb jij de kranten gemist? Waarom denk je dat de politie hier zelf ook actie over gaat voeren? Over de zinloze bekeuringen die ze moeten uitschrijven? Deze demonstratie is niet gericht tegen de mens achter de agent maar wel tegen het systeem. Meer bauw op straat betekent meer inkomsten, elke agent heeft een quota te halen en haalt hij dit niet dan volgen represailles, het uitblijven van promotie of loonsverhoging. Deze agenten krijgen dat dan wel even te horen in hun functioneringsgesprek. Oja raddraaiers onder demonstranten heb je altijd, al dan niet ingehuurd om de demonstratie een slechte naam te geven. (Rostock G8)Alle antie terreurwegteving beperken onze vrijheid en uiteindelijk onze democratie. Het is niet voor niets dat 1 op de 10 nederlanders zijn verdacht....*proest*. Verregaande wetgeving tegen terreur zal uiteindelijk leiden tot een staat die heel erg fascistisch aan doet, zo niet is. Maar droom lekker verder.

 
At 8:15 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

""Mensen worden opgejaagd tot de dood er op volgd en razzia's zijn aan de orde van de dag"

Wel eens in een land gewoond waar echt wetteloosheid heerste?

 
At 8:17 p.m., Anonymous Rogier said...

"Oja raddraaiers onder demonstranten heb je altijd, al dan niet ingehuurd om de demonstratie een slechte naam te geven. (Rostock G8)"

Daar heb je de complotten weer.

 
At 8:35 p.m., Anonymous Flip said...

Jij was erbij Rogier? Nee tuurlijk niet, desktopactivist op billy's blog he.

 
At 8:37 p.m., Anonymous Anoniem said...

Neuh, zoiets zou de politie natuurlijk nooooooooooooooooooit doen, hé rogier.

Het is vast weer een COMPLOT! :)

 
At 8:37 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

nou, vertel eens flip, over die mensen die tot de dood werden opgejaagd!

 
At 8:55 p.m., Anonymous Flip said...

ANTI REPRESSIE DEMONSTRATIE
Het represiefe karakter van de nederlandsche maatschapij groeit met de dag. De tendens is dat op problemen die verschillende individuen en groepen ondervinden in deze samenleving enkel met geweld van uit overheidszijde word geantwoord.

Enerzijds groeit de represie en anderzijds worden sociale structuren opgeheven ten behoefen van de economie.

Uitingen van onvrede over de huidige situatie worden standaard met politie geweld en politie controle beantwoord. De keuze vrijheid van het individu word getracht zoveel mogelijk de kop te worden ingedrukt zoniet totaal te worden opgeheven.

Stakingen en demonstraties van scholieren worden beantwoord met politie controle op de scholen en politiegeweld op straat. In het parlement word er gesproken over het de kop indrukken van de onvrede die de scholieren kenbaar maken en het totaal negeren van de eisen die ze stellen, omdat ze niet meer serieus te nemen zijn zodra de politie besluit ze in elkaar te slaan.

Van wijken in de grote steden worden probleemwijken gemaakt met als doel de bevoegdheden die de politie heeft om controle en geweld uit te oefenen op haar bewoners uit te breiden in de plaats van te bedenken waar de onvrede die er heerst onder b.v. jongeren vandaan komt en er met zijn allen wat aan te doen doormiddel van het ondersteunen van deze onvrede en daadwerkelijk wat te veranderen.

De jacht van de poltie op vluchtelingen en het controleren en opsluiten van mensen op basis van afkomst en huidskleur is een normale praktijk geworden.
Deze mensen worden opgejaagd tot de dood er op volgt en razzia,s zijn aan de orde van de dag.
Mensen die proberen hun ruimte op te eisen in de door comercie dichtslippende stad door het creeren van niet comercieele sociale vrije ruimtes en woningen worden steeds meer onder druk gezet, met een dreigend kraakverbod een criminaliserende politieke media campange die gevoerd word door de overhijd en het uidelen van hogere straffen aan actie voerders.

Uiteindelijk kan repressie alleen maar lijden tot de eruptie van een tegen reactie.
Onze reactie op repressie is verzet, omdat wij niet in een politiestaat willen leven

En zelf willen bepalen hoe wij leven.

 
At 8:59 p.m., Anonymous m.berghuis said...

"Ja, alleen is de ironie je kennelijk ontgaan, want ook in minder dan 1040 uren leer je blijkbaar geen fatsoenlijk Nederlands. Ligt dat aan het kwaliteit van het onderwijs of aan de geringe inzet van de leeringen?"

Misschien zie jij het als ironie, maar feitelijk slaat het nergens op, want die discussie over die 1040 uur gaat over de scholieren in Nederland, en die hebben niet collectief het pamflet geschreven waar dit artikel over gaat.

 
At 9:00 p.m., Anonymous Flip said...

Nog zo eentje voor je braad.

Eén op tien Nederlanders verdacht!

Minister Ter Horst wil de bevoegdheden van inlichtingendiensten opnieuw sterk uitbreiden. Vervoersbedrijven, banken en telecombedrijven moeten voortaan gegevens van individuele burgers en groepen verplicht aan de inlichtingendienst afstaan. Financiële transacties, vervoersbewegingen (denk aan de OV-chipkaart en het de TomTom, of het rekeningrijden), websurfen, telefoongesprekken - alles wordt, liefst live, opvraagbaar voor de AIVD. Ook andere, nog nader te noemen instanties en bestuursorganen worden verplicht mee te werken aan het leveren van gegevens over burgers. Weer een nieuwe wet in de maak, ditmaal eentje die bijna carte blanche geeft...

 
At 9:05 p.m., Anonymous hp said...

Flip, volgens mij heb je de essentie van het stukje niet echt begrepen, of wel?

 
At 9:07 p.m., Anonymous Flip said...

M.Berghuis, billy haalt graag stukjes uit het verband zodat de bitches hier makkelijker kunnen scoren.Ze hebben er een hoog vermakelijksheidgehalte aan zeggen ze zelf. Dus is eigenlijk reageren zinloos op hun, maar het leuke is wel dat ze ook nog eens heel veel goeie reclame maken. Iedereen kent de schrijfsel van billy al met zijn bitches ter verdediging. Het is hilarisch komisch geworden. De regie en het imago van deze site hebben ze gelukkig niet zelf in handen.

 
At 9:12 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

goh, ik zie weer geen voorbeeld van mensen die tot de dood worden opgejaagd noch alledaagse razzia's.

Begrijp je wel waar het stukje over gaat?

 
At 9:12 p.m., Anonymous flip said...

hp, snap je de ondertoon niet? Het nederlands is niet het punt jochie.

Maar het is mijn schrijfsel niet..

 
At 9:14 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Misschien zie jij het als ironie, maar feitelijk slaat het nergens op, want die discussie over die 1040 uur gaat over de scholieren in Nederland, en die hebben niet collectief het pamflet geschreven waar dit artikel over gaat.

Nee, maar het stukje gaat daar dan ook niet over. Waarom is het toch zo moeilijk om begrijpend te lezen?
Het gaat niet over 'de scholieren', maar het gaat over de mensen die dit pamflet hebben geschreven. Hoe duidelijk moet het je voorgekauwd worden?

 
At 9:17 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

mijn god, het is ook werkelijk weer hopeloos gesteld met de complottertjes vandaag. IS het nu zoooo moeilijk om eerst even je best te doen om eens te kijken waar dit stuk nu over gaat ipv stompzinnige zaken aan te halen?
Leer toch een keer lezen. Aan jullie waren die lesuren duidelijk ook niet echt besteed..

 
At 9:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

Prachtig het is gelukt, het slechte nederlands is billy opgevallen en zodoende maakt hij nog ff gratis reclame. Hoort zegt het voort, hahahahaha. Ik wist ook niet hoe ik het anders op zo veel mogelijk sites moest krijgen...hahahahaha

 
At 9:22 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

en 'anoniem' wint de sneu-prijs voor het meest voorspelbare comment van het draadje..
nou nou, wat zul jij blij zijn met de reclame. De demo zal ook echt een succes worden. in je dromen.

 
At 9:27 p.m., Anonymous Anoniem said...

Tim is p0wned

 
At 9:30 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Het gaat niet over 'de scholieren', maar het gaat over de mensen die dit pamflet hebben geschreven. Hoe duidelijk moet het je voorgekauwd worden?"

Wie zijn dat dan ?

 
At 9:32 p.m., Anonymous hp said...

"hp, snap je de ondertoon niet? Het nederlands is niet het punt jochie.

Maar het is mijn schrijfsel niet.."

Oeh, een badinerende post! Het erbarmelijke Nederlands is niet de hoofdgedachte achter het stukje nee, al is het wel tekenend natuurlijk.

Zeg je met je laatste zin nu dat je enkel je eigen epistels kunt behappen?

 
At 9:34 p.m., Anonymous Anoniem said...

"mijn god, het is ook werkelijk weer hopeloos gesteld met de complottertjes vandaag. IS het nu zoooo moeilijk om eerst even je best te doen om eens te kijken waar dit stuk nu over gaat ipv stompzinnige zaken aan te halen?"

Misschien komt dat wel door de stompzinnige argumentatie in een artikel ?

 
At 9:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

"mijn god, het is ook werkelijk weer hopeloos gesteld met de complottertjes vandaag. IS het nu zoooo moeilijk om eerst even je best te doen om eens te kijken waar dit stuk nu over gaat ipv stompzinnige zaken aan te halen?"

Dat het pamflet nergens over gaat, slecht geschreven is, en zwaar overdreven is erg obvious Braad, dus wat voor inhoudelijke discussie wil je daar nou verder over voeren ?

 
At 9:47 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Misschien komt dat wel door de stompzinnige argumentatie in een artikel ?

Hoe kan jij daar nu over oordelen als uit je comments blijkt dat je helemaal niet begrijpt wat de argumentatie is.

Dat het pamflet nergens over gaat, slecht geschreven is, en zwaar overdreven is erg obvious Braad, dus wat voor inhoudelijke discussie wil je daar nou verder over voeren ?

Bv. over hoe complottertjes de neiging hebben om alles zo te overdrijven dat het volledig in het absurde getrokken wordt.
Naar aanleiding van de eerste comments zou je een inhoudelijke discussie kunnen voeren over hoe het toch komt dat complotters steeds niet in staat blijken de essentie van een artikel te begrijpen.
Etc. etc. Mogelijkheden te over.
Maar het heeft natuurlijk niks met 'inhoudelijk' te maken als je gaat zeuren over een zin (die je niet goed begrepen hebt) en dat tot de essentie van het stukje verheft.

 
At 9:49 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Maar hoofdpunt is: je begrijpt zelfs na anderhalf dat dit blog bestaat nog niet de betekenis van het woord 'ludiek'.
Natuurlijk is die complotter, net zoals alle anderen, een onnozelaar. En dit stukje is om daarmee te lachen. Niks meer.

 
At 9:52 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Hoe kan jij daar nu over oordelen als uit je comments blijkt dat je helemaal niet begrijpt wat de argumentatie is."

Ja tuurlijk Braad, ik "begrijp" de onzin volgens jou niet, terwijl het gewoon een slap verhaal is over een dom pamflet.

En vervolgens moet je dat weer uitbreiden naar dat "de complotters" iets niet begrijpen, want in het kader van dit blog moet het daar natuurlijk wel over gaan.

Je wordt heel, heel erg saai, en je lijkt op een overslaande langspeelplaat die steeds maar weer hetzelfde laat horen.

 
At 9:54 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Natuurlijk is die complotter, net zoals alle anderen, een onnozelaar. En dit stukje is om daarmee te lachen. Niks meer."

Welke complotter, het is gewoon een domme ontevreden scholier met een grote bek.

 
At 9:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

Braad, het is net alsof je de humor van andre van duin aan het uitleggen bent.

 
At 9:58 p.m., Anonymous Anoniem said...

Verschil is dat je om Andre van Duin kunt lachen, en om Braad nou niet bepaald.

 
At 10:00 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Je wordt heel, heel erg saai, en je lijkt op een overslaande langspeelplaat die steeds maar weer hetzelfde laat horen.

Alles blijft ook steeds hetzelfde in complotland; dus de reacties erop ook.

Maar het punt is dat jij zo erg in die complotwereld zit dat je al lang niet meer ziet hoe absurd dat soort pamfletjes zijn, en hoe vermakelijk dat is om over te lezen.
Kan je je wel weer druk maken over 'generaliseren' en weet ik veel, maar dat boeit mij niet. ALLE complotdenkers houden er van die bizarre redeneringen, overdrijvingen en standpunten op na, anders wordt je geen complottertje. Dat jij dat niet ziet is jouw probleem, maar daar laat ik me niet door storen.

 
At 10:02 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

en nu blijf je bevestigen dat de absurdheid van complotdenkers je inderdaad ontgaat. Nee, dan kan je er ook niet om lachen, dan vind je het "een slap verhaaltje".
Nou, da's dan fijn voor je, knul.

 
At 10:23 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Maar het punt is dat jij zo erg in die complotwereld zit dat je al lang niet meer ziet hoe absurd dat soort pamfletjes zijn, en hoe vermakelijk dat is om over te lezen."

Het vermakelijke is dat jij immer vol zit met voorbarige conclusies ;)

 
At 10:36 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

kijk, zo laat je nu weer zien dat ook de betekenis van het woord 'voorbarig' niet helemaal tot je door is gedrongen.

 
At 10:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

Braad Spitt zei...
ah, sjakie en anoniem vinden een uitspraak als "Mensen worden opgejaagd tot de dood er op volgd en razzia's zijn aan de orde van de dag" niet enigszins radicaal, danwel een 'tikkeltje' overdreven?
Of LEES je zo'n opmerking al niet eens meer?

Hebben jullie wel eens in een land gewoond waar echt een dictatuur of een oorlogssituatie is?

7:10 PM

Hey braad(38), ouwe copy/paste rukker, in je vierde comment ging je toch daadwerkelijk in op de feiten, waren jouw hersentjes nog niet wakker zeker. Het moest je even ingefluisterd worden.

 
At 10:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

En wederom een voorbarige conclusie.

 
At 10:59 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Meer blauw op straat lijdt [sic] alleen tot meer haat".

Hahaha...
Tja... die figuren moeten eerst eens leren spellen, lijkt me.

 
At 10:59 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

en in plaats van 'voorbarig' eens op te zoeken, of eens na te denken wat dat nu precies betekent, gebruik je het voor de 2e keer op precies dezelfde verkeerde manier.

Ook dat is een typisch kenmerk van e complotdenker; de nagenoeg vlakke leercurve.

Dikke kans dat het de laatste keer niet was, of niet dan anoniem?

 
At 11:10 p.m., Anonymous Anoniem said...

Je bent toch echt weer ontzettend goed in het verzinnen van totaal onzinnige argumenten Braad ;)

 
At 11:14 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

maar heb je nu 'voorbarig' opgezocht en snap je waarom je het woord verkeerd gebruikt?

 
At 11:19 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dramheuvel. Kom eerst eens met een zinnige vraag, in plaats van dit soort non-argumenten. Beetje lachwekkend en kinderachtig ;)

 
At 11:30 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

nee dus.

een zinnige vraag? Ik reageer gewoon op je complottertje-anoniem-commentjes.

Maar goed, nu gebruik je dus weer zo'n zin waaruit blijkt dat je niet zo heel goed begrijpt wat de betekenis van woorden/zinnen is.
Nu, kom je met 'non-argumenten' aanzetten. Dat is leuk en aardig. Maar je kan het natuurlijk alleen over non-argumenten hebben als er ook werkelijk een onderwerp van discussie en een stellingname is. Een argument heeft namelijk betrekking op een stelling/statement.

Je praat in een soort sound-bites. Je probeert me iets te verwijten, maar je weet niet precies hoe dat moet. Dus roep je weer iets mallotigs.

Nou vooruit, ik speel het spelletje weer mee:
non-argumenten voor WAT?

 
At 11:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Kijk dat is nu braadheuvel, als die het niet meer weet krijg je dit soort kul. Lastig spelletje braad.

 
At 11:38 p.m., Anonymous hp said...

Semantiek is duidelijk niet aan de complotters besteed. Wel vermakelijk om te lezen trouwens, die onbenulligheid,

 
At 11:41 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

als ik WAT niet meer weet, anoniem?

Weet je uberhaupt nog waar dit artikel over ging? Het was een ludiek stukje over de zoveelste complot-idioot die liet zien niet al te veel grip op realiteit te hebben.

Jij bent degene die maar niet zo goed kan begrijpen waarom dat om te lachen is.

Wat wil je nou eigenlijk komen vertellen? Heb je zelf enig idee? Nee he?

(hier, kan je weer roepen dat dat een "voorbarige" conclusie is. Inkoppen maar, kerel!)

 
At 1:15 a.m., Anonymous Anoniem said...

Achja, zo roep je in het laatste artikel dat mensen niet doorhebben dat zo'n pamfletje radikaal is. Of dat in werkelijkheid ook zo is doet niet ter zake, voor jou moet en zal dat zo zijn en je duldt daarop geen tegenspraak. En zo gaat het in tal van discussie's.

 
At 2:05 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik vraag me af aan welke ziekte braadlap lijdt. Hij is wel érrug geobsedeerd door 'complotters', niet normaal meer. Ik zou eens een paar maandjes therapie overwegen braadbak, serieus! :)

 
At 6:22 a.m., Anonymous Anoniem said...

""Dat het pamflet nergens over gaat, slecht geschreven is, en zwaar overdreven is erg obvious"

Zijn we het eindelijk eens.

 
At 8:32 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

En weer vertel je niet wat je nu eigenlijk wil komen vertellen.

 
At 11:11 a.m., Anonymous Refolutioneir said...

TEIDT VOOR AKSIE !

 
At 1:10 p.m., Anonymous Flip said...

Braad, biertje? Word je rustig van.

 
At 8:36 p.m., Anonymous gbeliever said...

misschien ist weer eens tijd voor een al dan niet ludiek artikeltje jimmy?

 
At 1:09 a.m., Anonymous OpaHenk said...

Triest pamflet, triest artikel, sneue
discussie..

jammer.

 
At 8:39 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

haha, OmeHenk vindt het 'jammer'.

'jammer' voor wie?

 

Een reactie posten

<< Home