zaterdag, december 01, 2007

FreeBoid


Komt Zapruder ooit onder staatstoezicht te staan? Als we futuroloog Antagonizer mogen geloven gaat dat echt gebeuren. Die blikte dit weekend vijftig jaar vooruit in de geschiedenis. Lees en huiver: "In de 15 jaar die volgden na 9/11 waren ze verblind door de angst voor terrorisme, religie en vreemdelingen. Een angst die hun overheden effectief hadden weten te injecteren door onvervalste propaganda. Het begon allemaal in de Amerika, waar steeds meer draconische wetten werden genomen en waar marteling, ontvoering, propaganda en overheidsterreur een deel werden van de dagelijkse realiteit."

"Niet voor niets noemen historici de eerste twee decennia van de 21ste eeuw ook wel de Angst Wende; men vreesde een opwarmend klimaat, wereldwijde epidemieën als vogelgriep en AIDS, islamterrorisme en kosmische rampen. Burgers in democratische staten werden geconfronteerd met massaal cameratoezicht op straat en op het wegennet, preventief fouilleren door de politie, zinloze treitercontroles op vliegvelden, individuele satellietsurveillance, toenemend politiegeweld, RFID-chips en zelfs militair ingrijpen op eigen bodem. Maar vooral werden we geconfronteerd met een ongekend propagandaoffensief via de media."

Tot zover Alex Jones...herstel: Zapruder.

Enig lichtpuntje? Het internet natuurlijk. De bloggers gaan de wereld redden, hoort zegt het voort. Volgens Zapruder neemt in 2012 de VN een aantal resoluties aan dat internationale vervolging van virtuele overtreders mogelijk maakt. De virtuele vrijheidsstrijders worden aan banden gelegd. Er komt een tweede golf van angst onder burgers die sterk doet denken aan de nasleep van 9/11, maar die op de één of andere manier indringender lijkt. Maar dan gebeurt het: halverwege de jaren twintig komt er steeds meer oproer en zien we een explosieve groei van FreeBoid: een draadloos en onkraakbaar alternatief voor het land-based internet. En vraag niet hoe, maar door FreeBoid komt alles weer op zijn pootjes terecht. Eind goed, al goed.

Deze toekomstbespiegelingen zeggen uiteraard meer over het wereldvreemde zelfbeeld van Zapruder dan over de nasleep van 9/11. Maar ja: Achter je pc is het makkelijk dromen over je reputatie als Soldaat van Oranje in een Orwelliaanse wereld. Of als bestrijder van cryptofascisten en trash-TV. Of als onthuller van het bedrog rond (niet-bestaande) AIDS, zeker als je blik op de wereld wordt vertroebeld door You Tube filmpjes en websites van krankzinnigen. De Angst Wende zal inderdaad nog wel even bestaan. Alleen op internet.

Labels: ,

6 Comments:

At 7:41 p.m., Anonymous gbeliever said...

ach ja, zo zitten we gezellig samen achter onze PC'tjes, te dichten over achjes en weetjes

 
At 2:37 a.m., Anonymous Anoniem said...

You and your Mossad buddies better FUCK THE HELL OFF, Billyboy.

This has been your First official warning.

 
At 10:27 a.m., Anonymous bee said...

Jaja, de complotter heeft een heldenrol voor zichzelf in gedachten. Soms krijg ik het idee dat voor sommige complotters de apocalyps niet snel genoeg kan beginnen. Bij het verhaal van Antagonizer krijg ik ook dat gevoel. Volgens mij vind ie het super als zijn voorspellingen uitkomen, omdat hij/zij dan eindelijk kan schitteren in de vermeende heldenrol of, iets minder te waarderen, dan tenminste kan roepen dat hij het altijd al voorspeld had.

 
At 2:12 p.m., Anonymous Djortsj said...

Maakt de waarheid verschil als het web waar we in verstrikt zitten het web blijft waar we in verstrikt blijven?

There's no way out... no matter what the thruth is!

 
At 10:45 a.m., Anonymous Socrates said...

http://www.youtube.com/watch?v=ki227rUFf_k&eurl=http://zapruder.nl/portal/artikel/de_maandagmorgen_briefing_week_481/

Carpe diem homo universalis

 
At 4:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hmm, erg matig stuk. Had meer in gezeten.

Jullie glijden af (haha, ja, nog verder ;)

 

Een reactie posten

<< Home