vrijdag, september 08, 2006

Marvin


Vaste lezers weten het inmiddels: complotdenkers zoeken nooit iets uit, ook al denken ze dat ze de grootste waarheidvinders ter wereld zijn. Echt gelezen in een van de commentaren bij de Zaprupers: "We weten dat broertje Bush de beveiliging van het WTC deed tot 10-09-2001 23:59."

Achtergrond: De broer van George - Marvin - zou ervoor gezorgd hebben dat onopgemerkt explosieven in het WTC konden worden gebracht en de torens konden worden opgeblazen. Je geeft een paar beveiligingsjongens een fooi en fluistert: "Niet verder vertellen hoor."

Nu de feiten: Marvin Bush bestaat echt en is de broer van George. En hij zat in het bestuur van Stratesec, een beveiligingsbedrijf dat het WTC als klant had. Bush had echter geen bemoeienis met de dagelijkse leiding. O ja, en hij was in juni 2000 alweer weg, langer dan een jaar voor 9/11.

Maar het wordt nog veel interessanter: Stratsec deed alleen de elektronische beveiliging van het WTC, u weet wel alarmsystemen enzo. Ze hadden geen zeggenschap over het beveiligingspersoneel. En nu komt het: het contract met het WTC werd beƫindigd in...1998!

In oktober 1996 sleepte het bedrijf een contract binnen voor 8,3 miljoen dollar. De WTC leiding was echter niet tevreden over het werk van Stratsec, en de relatie werd verbroken. Rivaal EJ Electric nam het over. Niettemin zult u bij de complottertjes tot in lengte van jaren blijven lezen dat Marvin Bush de beveiliging deed van het WTC. En nu dus zelfs tot "10-09-2001 23:59."

Nog een leuke: Bush zat ook in het bestuur van HCC Insurance, een van de verzekeraars van het WTC. Dat bedrijf verloor 29 miljoen dollar als gevolg van de aanslagen op het WTC. Eh...wie had het ook weer over een complot?

Labels: ,

6 Comments:

At 1:32 p.m., Anonymous Anoniem said...

@Billy, quote "Vaste lezers weten het inmiddels: complotdenkers zoeken nooit iets uit, ook al denken ze dat ze de grootste waarheidvinders ter wereld zijn"

Dus http://www.journalof911studies.com/ zoekt niets uit? Deze site wordt door goed opgeleide mensen gerund. Zij dagen zelfs vakbroeders uit om de bevindingen te weerleggen. Ik neem ook niet alles zomaar aan, maar dit zijn niet zomaar een paar jongetjes op een zolderkamer.

 
At 2:49 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ja, vooral deze is erg goed: The Flying Elephant: Evidence for Involvement of a Third Jet in the WTC Attacks.

Kijk ook even naar de 'kwalificaties' van de onderzoekers: http://screwloosechange.blogspot.com/2006/05/who-are-scholars-for-911-truth.html

 
At 3:29 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Deze link werkt beter:
Who are the Scholars for 911 truth?

 
At 3:59 p.m., Anonymous Crap said...

Vers van de pers: Steven E. Jones door zijn universiteit met verlof gestuurd: http://www.deseretnews.com/dn/view/0,1249,645199800,00.html

 
At 6:45 p.m., Anonymous Anoniem said...

Das grappig, Ik zie een behoorlijke lijst van intellectuelen die hun naam verbonden hebben aan de site. Er zitten inderdaad mensen tussen die (waarschijnlijk) weinig kunnen bijdragen (vanuit hun expertise)aan het 9/11 'onderzoek' Wat alleen even vergeten wordt is dat er wel degelijk een paar 'zwaargewichten' tussen zitten. Laten we zo zeggen; mensen met meer hersens dan de meeste mensen die deze site bezoeken(incl. ik) Het is dus ook geinig dat minder begaafden hierover oordelen.
Ik quote even iemand van het screwlooseforum:

Dr. Robert Bowman -- Director of SDI ("Star Wars") space-weapons programs under Presidents Carter and Ford, PhD. in Aeronautics and Nuclear Engineering from CalTech, retired USAF Lt. Colonel with 101 combat missions over Vietnam.

Andreas von Bulow, JD -- Former German Defense Secretary and Member of the German Parliament for 25 years, during which he served on intelligence committees, and has written a number of respected books on the international intelligence community.

Seven physics professors, dozens of professors in other scientific fields, a number of retired politicians and national-level governmental appointees, etc.

I don't think you can automatically dismiss this group as a bunch of crackpots. But at least you can take some comfort from knowing that your government would never try to mislead the public with what it claims. Like--er--WMDs or "yellow cake".

Er zit bij elke club wel een paar mensen die dubieuse dingen hebben gedaan/gezegd. Daarmee mag je de rest dus niet over 1 kam scheren. Wat voor het gemak wel even wordt gedaan.

 
At 10:20 p.m., Blogger Braad Spitt said...

..Das grappig, Ik zie een behoorlijke lijst van intellectuelen die hun naam verbonden hebben aan de site.

Da's grappig: ik zie dat je van die "behoorlijke lijst" 2 namen noemt, waarbij aangemerkt moet worden dat Bulow toch echt vooral een politicus is en niet als "scholar" verbonden is aan een wetenschappelijk instituut (correct me if I'm wrong!).

Daarna komen de "7 physics professors" en die worden dus ook in het artikel genoemd (5 physicists (waarvan 1 eigenlijk de hoofdlaborant is en geen professor is) en 2 engineers).
Geen van die 7 is expert op het gebied van bouwkunde.

Verder wordt er gesteld dat van de 76 leden van 7 onbekend is wat ze nu eigenlijk gestudeerd hebben en dat de meesten gespecialiseerd zijn in vakgebieden wiens expertise niet zo verschrikkelijk relevant is voor een onderzoek naar bv. controlled demolition en de betrokken heid van (elementen uit) de US-regering.

Daarnaast blijkt dat geen van de leden behoort tot een werkelijk toonaangevende instantie (op 1 na: een folklore professor uit Madison wiens positie daar nu ook ter discussie staat.)

Er zit bij elke club wel een paar mensen die dubieuse dingen hebben gedaan/gezegd. Daarmee mag je de rest dus niet over 1 kam scheren. Wat voor het gemak wel even wordt gedaan.

Dat is niet "voor het gemak over 1 kam scheren", dat is hoe het ervoor staat.
Ik zou zeggen: laat maar komen, die lijst van intellectuelen! En dan niet alleen hun titels, maar ook hun verworvenheden in de wetenschap. En toets hun expertise aan wat relevant is voor datgene wat deze scholars willen onderzoeken.

 

Een reactie posten

<< Home