donderdag, november 23, 2006

Doek


Het doek is gevallen voor Lijst 14 en de Partij voor de Waarheid: er komt geen volkstegenwoordiger in de kamer die het 9/11 bedrog aan de kaak gaat stellen. Het samenwerkingsverband van splinter- en one issue partijen heeft, geheel volgens de verwachtingen, geen enkele zetel opgeleverd.

De uitslag was nog slechter dan waarop de nummer 1 op de lijst Huib Poortman minimaal had gerekend: 0,0 in plaats van 0,1 procent. "Ik reken nergens op, maar meer dan die schamele 0,1 % wordt het zeker. Als we dat niet halen, eet ik mijn schoen op," schreef hij gisteren nog. 2181 stemmen trok de lijst volgens de laatste tussenstand. Poortman kan dus vandaag zijn schoen opeten.

Maandenlang volgden we de verwikkelingen rond de Partij voor de Waarheid, die door een domme procedurefout niet zelf aan de verkiezingen kon deelnemen, slecht communiceerde met zijn achterban en er ook nog eens niet in slaagde om zijn programma over te brengen. Dat lukte evenmin binnen een vaag samenwerkingsverband van niet minder vage partijen, dat in het district Zwolle ook nog eens niet mee mocht doen omdat de lijst met handtekeningen van steunbetuigers te laat was ingeleverd.

Lijst 14/PvdW wendde zich om die reden op 19 november - wederom rijkelijk laat - voor de derde maal tot de Raad van State, ditmaal tot mr. H.H.C. Visser, directeur bestuursrechtspraak, omdat de uitsluiting van de kandidaten op die lijst van de verkiezingen in Kieskring 4 (Overijssel) in haar ogen onrechtmatig was en "aan mr. H.H.C. Visser te wijten valt". Lijst 14 wilde uiterlijk 21 november antwoord en volledige duidelijkheid op het door haar gestelde en haar vragen. De zaak is tot op heden niet behandeld.

Gisteren zagen we initiatiefnemer Robert Verlinden van Lijst 14 trouwens nog in een filmpje met rijdende geluidsinstallatie fulmineren tegen de Nederlandse gesubsisieerde pers en een beveiligingsbeamte van het Mediapark in Hilversum. Een cursus PR voor beginners zou geen overbodige luxe zijn. Temeer daar ook alle persberichten die Lijst 14 er de afgelopen dagen nog snel even uitgooide, totaal niet zijn opgepakt.

Kennelijk had de achterban geen zin om gisteravond al boos in de forums te klimmen en de Nederlandse pers, frauduleuze stemmachines en de AIVD de schuld te geven, want daar heerste vannacht nog doodse stilte. Een ding moet nu toch wel duidelijk zijn geworden: het 9/11 bedrog leeft niet, niet onder de politiek, maar al helemaal niet onder de Nederlandse bevolking.

Labels:

21 Comments:

At 9:19 a.m., Blogger Democrat said...

Kennelijk had de achterban geen zin om gisteravond al boos in de forums te klimmen en de Nederlandse pers, frauduleuze stemmachines en de AIVD de schuld te geven, want daar heerste vannacht nog doodse stilte. Een ding moet nu toch wel duidelijk zijn geworden: het 9/11 bedrog leeft niet, niet onder de politiek, maar al helemaal niet onder de Nederlandse bevolking.

Zomaar stellen dat 911-bedrog niet leeft onder de Nederlandse bevolking is een boute uitspraak. 911-bedrog is niet iets dat je hypotheekrenteaftrek laat behouden of brood op tafel zet. In de politiek spelen meer dingen dat de foute spelletjes.

Ik zal de stelling eens iets veranderen: Een ding moet nu toch wel duidelijk zijn geworden: politiek leeft niet onder de Nederlandse bevolking. Misschien dat jouw kennissen vinden dat er geen foute spelletjes gespeeld worden in de politiek op nationaal en internationaal niveau, ik kom alleen maar mensen tegen die dat vinden (en ze hebben nog gelijk ook).

Als je denkt dat ik boos zou zijn, heb je het mis. De politiek is niet zo belangrijk, daar moet je je niet zo op richten. We zetten de kermis gewoon 4 jaar voort, en ik wacht alweer met smart op de volgende 'excuus truus' affaire. Democratie werkt in de kern prima: machtsoverdracht zonder bloedvergieten. Dat is mij meer waard dan een schreeuwer als alleenheerser.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het je bepaalt niet om waarheid gaat. Wat dan je belangen zijn is mij onduidelijk. Je 'vijand' is in ieder geval duidelijk: de 'niet bestaande' 911-beweging. Luister Billy, deze beweging bestaat helemaal niet. Deze maak je voor jezelf om er vervolgens, reactief, tegen tekeer te gaan op je blog. Vermakelijk, maar nogal dom en ogenschijnlijk tegen waarheid gericht. Ik blijf wel meelezen en -praten, ook jij hebt een stem in de wereld.

Geen zorgen, de DVD brander blijft gewoon functioneren en mensen aan het denken zetten. De politiek is een aspect, je eigen omgeving een andere. Gek dat ik op internet mensen tegenkomen die categorisch onwaarheid in de politiek uitsluiten en geen enkel gevoel voor realiteit door willen laten schijnen, terwijl in het echte leven dat aan de orde van de dag is. Een interessant fenomeen dat mij sterkt in mijn gedachten.

Tot horens maar weer.

 
At 9:43 a.m., Anonymous Han said...

Na al dat lawaai dat de 'beweging' heeft gemaakt, kun je na zo'n nederlaag niet meer volhouden dat het onderwerp leeft onder de bevolking. Ook al die dvd'tjes met Loose Change en andere documentaires hebben geen zoden aan de dijk gezet. Maar dat was ook wel te verwachten, want echt geloofwaardig is de beweging nooit geweest.

 
At 10:57 a.m., Anonymous Anoniem said...

Gelukkig zijn we nu van die J. van Aken verlost!

Die kan nu mooi weer terug naar zijn Old Boys Network van Neyenrode...en zijn VOC mentaliteit.

 
At 10:58 a.m., Anonymous Arminius said...

Het grote moddergooien is begonnen!

 
At 11:18 a.m., Anonymous Ronny said...

Volgens mij ben je van alles verlost, want de PvdW is exit. Heeft een aantal mensen alleen maar erg veel geld gekost.

 
At 11:24 a.m., Blogger Democrat said...

Er wordt een overwinning gevierd terwijl er niets is verloren?

 
At 12:16 p.m., Anonymous Anoniem said...

Mooi. Kan Billy ook stoppen met deze zooi

 
At 12:17 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Ach, deze uitslag zorgt er alleen maar voor dat de hardcore-complotgelover zich bevestigd ziet in z'n rol als "boodschapper van de waarheid" in een wereld vol schaapjes.

Maar ik was dus nog wat optimistisch toen ik het aantal stemmen op max. 5000 schatte. Ik had gedacht dat die andere clubjes ook nog wel wat meer vast publiek hadden. Maar goed, 2000 stemmen, da's toch meer dan Winnie de Jong in 2003.

 
At 12:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

quote J. van Aken: Laat je niet afleiden door negatievelingen die, bewust of onbewust, de aandacht proberen af te leiden van de werkelijk serieuze onderwerpen en die, al dan niet betaald, verdeeldheid proberen te zaaien. Juist eenheid en samenwerking is nodig om een vuist(je) te kunnen maken. Steeds meer mensen van diverse groepen beginnen door te krijgen dat juist lijst 14 dat nieuwe geluid wel eens zou kunnen zijn.

Beste heer van Aken

U heeft daar mede zelf aan bijgedragen, door vragen van potentiele kiezers over uw eigen verleden, niet of onvoldoende te beantwoorden, of af te doen als al dan niet betaalde verdeeldheidzaaiers. Dat neem ik u nog steeds zeer kwalijk. Een partij die zegt op de komen voor de waarheid, zou over de achtergronden van haar eigen lijsttrekker geen enkel misverstand moeten laten bestaan.

Rick Timmer

 
At 1:31 p.m., Blogger Jay said...

Ik zal de stelling eens iets veranderen: Een ding moet nu toch wel duidelijk zijn geworden: politiek leeft niet onder de Nederlandse bevolking.

Politiek leeft niet??

Misschien niet in jouw leefwereld, maar als 80,1% van de kiesgerechtigden hebben gekozen, heb ik toch wel het idee dat de politiek leeft onder de bevolking. En kap nou eens ff met dat gemekker over dat de mensen die niet in het 9/11 complot geloven niet om de waarheid geven, want dat begint ook als een oude plaat te klinken eerlijk gezegd. Net als dat evenoude "ja, maar je moet het grote plaatje zien!"

Ow en je moet die plusminus 2200 stemmen nog verdelen ook onder de partijen met verschillende partij programmas waaruit lijst 14 bestaat, dus als de PvdW al 500 stemmen heeft gekregen is het veel.

 
At 2:54 p.m., Blogger Democrat said...

Jay, wat reageer je aggressief en op basis van zelf erbij gesleepte argumenten.

Overigens, geef je om de waarheid?

 
At 3:12 p.m., Blogger Jay said...

Ja, das ook de reden dat ik niet meer op de Zapruder s(h)ite kom, aangezien de waarheid daar ver te zoeken is.

 
At 3:14 p.m., Anonymous VAB said...

Ach ja, lijst 14... het was in elk geval de originele poging waard. Toch denk ik dat, wanneer ze in alle districten hadden meegedaan en (dus) niet waren doodgezwegen door de media, ze wel degelijk 1 zeteltje in de wacht hadden kunnen slepen, genoeg voor het stellen van Kamervragen over allerlei zaken. We leven tegenwoordig in een mediacratie. Wel ben ik blij dat de Nederlandse politiek nu een enorme ruk naar links heeft gemaakt; daar zullen uiteindelijk de meeste mensen bij gebaat zijn, verwacht ik.

 
At 3:36 p.m., Blogger Democrat said...

Op Zapruder kom je allerlei pluimage tegen. Daar zal je je eigen beoordeling op los moeten laten. Hier denkt ook niet iedereen hetzelfde over alle onderwerpen. Dat is hier dus niet anders (maar misschien wat minder extreem).

 
At 3:49 p.m., Blogger Jay said...

Ja en dat extreme is juist wat mensen wegjaagt. Zo zitten er daar een paar die weigeren ook echt maar om naar andere mensen te luisteren of die feiten negeren, of gewoon niet snappen en dan alleen maar met een grote bek lopen te gillen dat je een AIVD-er bent. Ik hou best van discussie, maar met zulke gasten is dat gewoon onmogelijk. Je kan ze op nog zoveel fouten wijzen in hun denkwijze, ondersteund met feiten, ze blijven maar vasthouden aan hun eigen "waarheid". Zelfs andere gasten van Zapruder(de vaste groep van voorstanders dus), die hun op fouten wijzen, worden als achterlijk neergezet. Als je zulke malloten op dat forum of op de paginas waar je op stukken kan reageren toe blijft laten, jaag je steeds meer mensen weg. Dat is dan wel een soort cencuur, wat ook weer niet goed is, maar als die gasten toch niks anders kunnen doen als alleen maar lopen gillen en niks bijdragen aan de discussie, moet je zulke gasten egwoon weren.

 
At 4:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik heb gewoon gestemd op een partij met totaal 500 stemmen.

Mischien moet ik toch eens naar de dokter.

Jammer dat teletekst niet meer cijfers achter de komma liet zien bij mijn gemeente.

Waarschijnlijk was ik de enige in leiderdorp.

In amerika dachten toch een paar honderd miljoen mensen dat er zaken verborgen werden gehouden en dat we een onzinnige oorlog in werden gesleept.


Is natuurlijk ook zo, hahaha

 
At 4:38 p.m., Blogger Democrat said...

Er zijn ook andere onderwerpen die mensen bezig houden. Dat moet je gewoon respecteren. Zoals gezegd, de DVD brander en mijn mond zijn niet gestopt, hoor!

 
At 4:38 p.m., Blogger Democrat said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 9:27 p.m., Anonymous Gedem said...

Tja, de legende van 81% americanen die in een inside job zouden geloven :
"When it comes to what they knew prior to September 11th, 2001, about possible terrorist attacks against the United States, do you think members of the Bush Administration are telling the truth, are mostly telling the truth but hiding something, or are they mostly lying?

.............Oct. 2006 May 2002
Telling the truth 16% 21%
Hiding something 53% 65%
Mostly lying 28% 8%
Not sure 3% 6%

 
At 2:47 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ha, is zelfs 84%. Dombo.

 
At 7:24 a.m., Blogger Billythekid said...

84 procent beweert dat 9/11 een inside job is? Welnee, dat staat er niet, het was ook niet de vraag. Het merendeel denkt dat de regering Bush 'iets achterhoudt'. Maar dat hoeft nog geen inside job te zijn. Meer over deze polls:

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/11/they-even-lie-about-their-own-polls.html

 

Een reactie posten

<< Home