zaterdag, november 25, 2006

Klagen helpt niet


Een van de verstandigste bloggers in deze roerige tijden is Johnito. In zijn obsessie voor 9/11 schiet hij door, maar hij houdt de mopperende infostrijders in forums wel een mooie spiegel voor.

"Niet iedereen vindt het fijn dat ik lid van de SP ben, en tegelijkertijd hier op mijn persoonlijke blog aandacht schenk aan, om een voorbeeld te noemen, het 9/11-bedrog. Sommigen zien het als "heulen met de vijand." Johnito is Jan Marijnissen's slaafje. Dát werk."

Johnito vindt die negativiteit 'kinderlijke onzin'. Kiezers zijn geen klootjesvolk, schrijft Johnito. Massa's mensen stemden voor een partij die tegen de Irak-oorlog was en is, die tegen de Afghanistan-oorlog was en is, die tegen de Navo-aanvallen op Joegoslavië was, die voor een andere globalisering is. Het is waar dat die partij bijvoorbeeld 11 september nog steeds niet als false flag erkent, of er in ieder geval niet specifiek iets mee doet. Maar dat heeft misschien ook wel met een nog gebrekkige overtuigingskracht te maken vanuit de waarheidsbeweging."

En dat is niet de enige vinger die hij op de zere plek legt: "In mijn ogen zien sommige zwartkijkers in de "waarheidsbeweging", vaak niet gehinderd door enige kennis van zaken, de SP als een tegenstander waarin iedereen maar aan het handje van Jan M. zou lopen. Een onderdeel van het systeem dat bestreden dient te worden."

Het blijft opvallend dat wanneer complotdenkers het 'systeem' verdedigen waarvan zij zelf deel uitmaken (zie ook PvdW lijstduwer Jan van Aken die werkzaam is in de energiesector) zij volstrekt redelijke en nuchtere argumenten gebruiken, die echter als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra 9/11 ter sprake komt. Dan is elk vaag filmpje of halve uitspraak meteen 'bewijs'.

Maar Johnito heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat de 'beweging' de handen niet uit de mouwen steekt en daarom niet overtuigt. De complotdenkers praten elkaar in forums voortdurend angst aan, maar geen enkele complotdenker durft de barricaden op. En als je de Nederlanders alleen maar klootjesvolk en schapen blijft noemen, is er geen mens die je argumenten serieus neemt.

"In de aanloop naar de Provinciale verkiezingen van volgend jaar maart wil ik dan ook geen zelfbeklag horen," schrijft Johnito. "Ik wil truthers flyers zien uitdelen aan flyeraars van politieke partijen. Leg het ze maar uit! Ik wil truthers lid zien worden van politieke partijen. Ik wil dat truthers die niets in bestaande partijen zien, doorzetten met hun eigen partij, en uitgaan van hun eigen kracht. Ik wil dat stadhuizen, provinciehuizen en het parlement emails binnenkrijgen waarin politici van alle nivo's worden uitgenodigd voor presentaties en conferenties. Klagen helpt niet. Aktie wel."

Ja, alleen heeft de provinciale politiek natuurlijk weer geen invloed op het buitenlandse beleid. Wachten dan maar op de volgende EU verkiezingen?

Labels:

8 Comments:

At 9:56 a.m., Blogger Democrat said...

Billy, als je nou wat vaker van dit soort bijdragen zou hebben, zou dat mij enorm plezieren.

Hulde!

 
At 1:57 p.m., Anonymous VAB said...

-insgelijks.

 
At 2:31 p.m., Blogger Billythekid said...

Totdat ik jullie weer ontmoedig met de eerstvolgende uitbrander ;)

 
At 3:29 p.m., Anonymous Freud said...

Billy wat is volgens jou de beste manier om het 911 bedrog dat jij ook inmiddels in je diepste ziel tot bewaarheid aangenomen hebt aan de man te brengen?

 
At 4:34 p.m., Anonymous Anoniem said...

Heel hard WTC7 roepen en daar heel serieus bij kijken?

 
At 6:03 p.m., Blogger Johnito said...

Ik geobsedeerd? Echt nieieieieiet! ;)

Maar serieus: ik ben blij dat je in ieder geval serieus hier op ingaat.

En ik wil er op wijzen dat ik bewust stadhuizen en provinciehuizen er bij noem, omdat raads-en statenleden wel eens willen doorstromen naar de Tweede Kamer. Een beetje bagage kan dan geen kwaad. Ze hoeven de info niet meteen te geloven. Maar ze kunnen het zich in latere instantie misschien herinneren als er over Irak en Afghanistan gesproken gaat worden en er eventueel nieuwe info opduikt.

 
At 6:18 p.m., Blogger Democrat said...

Begin gewoon met simpele dingen. Je hoeft niemand te overtuigen, als ze maar nieuwsgierig worden.

Qua films kan je een DVD van Take back 911 of Everybody's gotta learn sometimes geven. Daar komt geen Star Wars beam en WTC toren aan te pas. Alleen het verhaal er omheen met Atta's Venice Flying Circus is al genoeg om een nieuwsgierig mens op het juiste spoor te zetten. Loose Change loopt dan wel lekker, het zit boordevol suggestieve en foute argumenten (naast goede). Dat kan als een boomerang werken bij nuchtere mensen. De 2 vandaag uitzending (onze helden ;) ) van september 2006 is ook erg goed.

Volkskrant: het is te groot.

Daarmee geeft Broertjes precies aan waar de schoen in mijn ogen wringt bij de media.

Too much, too important, te grote belangen.

 
At 6:25 p.m., Blogger Jay said...

Ja het idee om op provinciaal niveau te beginnen klinkt eigenlijk wel als een goed idee om ervaring op te doen in de politiek. Zo kan je je eerst op kleinere schaal bewijzen en laten zien dat je het wel of niet waard bent om bij de landelijke verkiezingen mee te doen. De LPF was ook in 1 keer zo groot en zie wat daar van over is.

 

Een reactie plaatsen

<< Home