zondag, september 09, 2007

Business as usual


11 september staat voor de deur, maar afgaand op de verschillende blogs wordt het een dag zoals alle andere. Links en rechts lees je over stakingen van enkele Amerikaanse truthers, en over het uitdelen van flyers in enkele Nederlandse steden, maar dat is het wel zo'n beetje. Vandaag trekt nog een klein clubje truthers door Brussel, maar het thema lijkt behoorlijk verwaterd: plotseling gaat het ook over de VeriChip. Is 9/11 is op sterven na dood?

Nou, blijkbaar niet helemaal, want Zapruder's Patman instrueert de achterban nog even hoe ze dinsdag moeten actievoeren op straat. Begin niet te blaten over plofwolkjes, thermiet, bommen in het WTC en valversnellingen, doceert Patman, want dan ben je ze (het klootjesvolk) meteen kwijt en zullen ze je nog slechts wat meewarig aanstaren. "Ach gossie, denk ze dan, daar heb je er weer zo één. Teveel chemtrails in zijn knar en beleefd laten ze je uitpraten. Je hebt het toch al zo zwaar met jezelf. Wat helemaal niet gaat werken, is beginnen over NWO-shit en zionistisch geouwehoer. Zelfs al is het waar, dat gaat echt niemand geloven of begrijpen."

Zelfs al is het waar?

Patman vervolgt: "Wijs ze er op dat 9/11 gewoon business as usual was. Niets nieuws. Vrijwel elke grote oorlog van de laatste 100 jaar is begonnen met een false-flag operatie. Noem de HMS Lusitania, die de Amerikaanse betrokkenheid bij WWI inluidde. Noem Pearl Harbour, wat de Amerikanen, na maandelange provocaties naar de Japanners toe, aangrepen om Japan te kunnen aanvallen. De aanval op Pearl Harbour was al dagen van tevoren bekend bij het Amerikaanse opperbevel, een Nederlands ex-Admiraal schrijft dat notabene in zijn boek."

Zo gaat dat dus: Om een toch al niet erg aannemelijk complot te onderbouwen, sleep je er maar twee andere nooit bewezen complotten bij. Als je nog niet eens Pearl Harbor goed kunt spellen, niet weet (of wilt weten) dat het Pearl Harbor-complot allang uit de wereld is geholpen, en het HMS Lustinia complot door geen enkele historicus serieus wordt genomen, kun je er donder op zeggen dat menigeen je glazig zal blijven aankijken.

En zelfs als het waar zou zijn, dan is het natuurlijk nog een argument van niks, omdat dat wat zich in het verleden afspeelt geen garantie voor de toekomst hoeft te zijn. Het is weer die luie guilty by association-tactiek waar complotters, bij gebrek aan beter, graag op terugvallen.

Labels:

31 Comments:

At 9:33 a.m., Anonymous Anoniem said...

Beste 'Billy',

Het is voor mij volstrekt onbegrijpelijk waarom je bijna elke dag een kritisch stukje schrijft over die conspiracy gasten. Wat kan in hemelsnaam de drijfveer zijn om zo frequent over een klein groepje mensen te schrijven?
Je moet de onderwerpen af toe uit de diepste krochten van een forum trekken om toch maar een onderwerp te hebben. Hoe kan een zichzelf serieus nemende journalist zich zo actief met deze onzin bezig houden?

 
At 10:07 a.m., Anonymous bee said...

Anoniem,
Ha....da's winst...de complotters worden als klein groepske weggezet. Dat weten we natuurlijk al lang, maar dat maakt het niet minder interessant om ze te volgen. Op de complotsites zelf denken ze trouwens anders over de omvang van hun "beweging", getuige het gedagdroom over het bereiken van een "kritieke massa" en het afzetten van Balkenende cum suis.

 
At 10:11 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Hoe kan een zichzelf serieus nemende journalist zich zo actief met deze onzin bezig houden?"

Je bent hier op een weblog hoor, anoniempje.

 
At 10:53 a.m., Blogger Jay said...

Even een mededeling voor Billy. Je hebt een typo in je profiel staan

He has been described as both a cold-blooded killer and as a romatic Robin Hood.

Anoniempje, wie zegt dat Billy een journalist is? Billy schrijft gewoon op een leuke manier op zijn eigen blogje hoe hij over de complotwereld denkt. Net zoals de Zapruders, Nexussen, enzovoorts over hun waanideeen schrijven op hun sites. Dus misschien kan je daar ook even je ongenoegen gaan uitten hoe ze al zo lang die onzin kunnen verkopen. Scoor je vast punten mee.

 
At 11:04 a.m., Anonymous gbeliever said...

Eh Billy, moet hawaïaans niet met puntjes op de i?

 
At 11:18 a.m., Blogger Jay said...

Ach ja de Lusitania. Op zapruder kwamen ze ook al een keer met dat verhaal. Daar dachten ze eerst dat het een Amerikaans schip was, wat dus niet zo is, waar ik ze dus ook op heb gewezen en ze het daarna hadden aangepast. De Lusitania werd in 1915 getorpedeerd en pas in 1917 verklaarde de VS de oorlog aan duitsland. Dat viel niet echt goed bij de engelsen trouwens dat ze niet gelijk de oorlog verklaarden.

 
At 11:19 a.m., Blogger Billythekid said...

"Wat kan in hemelsnaam de drijfveer zijn om zo frequent over een klein groepje mensen te schrijven?"

Omdat ze wel zichtbaar zijn op internet, want dat kunnen ze goed, en die informatie (omdat het nu eenmaal 'gedrukt' staat) al snel (te) serieus wordt genomen.

 
At 11:54 a.m., Blogger Billythekid said...

@jay: tikfout hersteld, billy is hoofd lampenkappen bij de Hema. Had ik toch al verteld?

 
At 11:54 a.m., Anonymous gbeliever said...

Is het nog wel "het almaar uitdijend gezelschap"? Ja toch? Dijt het dus uit (mede?) omdat gedrukte informatie al snel (te) serieus wordt genomen? Hmm, ik vraag me af wiens gedrukte informatie ik serieus moet nemen. Gelukkig hebben we ook nog de informatie in beeld, van de TV. Misschien een nog wel overtuigendere bron. Ik hou het maar op het dagelijkse journaal en het wekelijkse gesprek met de minister president denk ik, die zijn tenminste geloofwaardig, heheh.

 
At 12:19 p.m., Blogger Jay said...

Hehehe, ik dacht dat je worsten verkocht ;)

 
At 12:40 p.m., Anonymous Rogier said...

Alex Jones in NYC gearresteerd en weer vrij:

News Flash: Alex Jones Arrested by NYPD

Infowars.com | September 8, 2007

NEW YORK - Controversial media activist Alex Jones was arrested by New York Police Department officers while in the middle of a documentary video being conducted about the sixth anniversary of September 11th.

According to Infowars sources Jones was singled out by police from the head of a crowd of about 400 9/11 Truth Activists and protesters. He was verbally accosted and forced by the police officers to present identification which he was not carrying at the time.

NYPD officers arrested Jones for “unspecified charges” and removed from the protest crowd to be taken to the nearest police precinct where he currently remains.

Rob Jacobson, camera operator on Jones’ documentary production crew indicated that a large portion of the protest crowd has moved to the precinct where Jones is being held to ensure his fair treatment and safe release.

 
At 1:01 p.m., Blogger Jay said...

Hehehehe, dat zal wel weer op NUjij verschijnen binnenkort. Die malloot zal wel weer met zijn megafoon aan de gang zijn geweest. Vreemd is het ook niet dat ze juist de aanvoerder eruit pikken bij een demonstratie. En hij is ook al weer vrijgelaten ook, dus een enkeltje strafkamp zat er blijkbaar niet in waar hij altijd zo bang voor is.

 
At 1:07 p.m., Blogger Jay said...

En ik heb nog gelijk ook, hij was gearresteerd voor het gebruiken van een "sound device" zonder toestemming. Zie 2de video.

 
At 1:36 p.m., Anonymous Anoniem said...

CU in Berlijn Billy!

Ga je daar ook een stukje over schrijven?

 
At 1:55 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Volgens mij is het in Berlijn geen complottertjesdemonstratie maar gaat het om iets wezenlijks. Er zullen daarom ook wel iets meer mensen op de been zijn dan bij bv. een 9/11 demonstratie.

Je zorgen maken over de privacy als gevolg van de voortschrijdende technologie is niet exclusief het terrein van de complot-loonies.

 
At 9:21 p.m., Anonymous VAB said...

Weet je wat eigenlijk wel grappig is, Billy: "jij" bent in wezen net zo obsessief met deze materie bezig als "wij". In die zin kunnen we elkaar dus een hand geven. Noem het maar een (wat mij betreft tijdelijke) internet-symbiose. Je gedraagt je als een ziekelijke parasiet. Snap je dat je dus zelf net zo "geflipt" bezig bent als "wij"? (Met dien verstande dat jouw activiteiten een relatief onoprecht karakter hebben en enig maatschappelijk effect ontberen.)

 
At 9:57 p.m., Anonymous Anoniem said...

Braad Spitt zei...

Volgens mij is het in Berlijn geen complottertjesdemonstratie maar gaat het om iets wezenlijks. Er zullen daarom ook wel iets meer mensen op de been zijn dan bij bv. een 9/11 demonstratie.

Beste Braad,
Zelfs jij moet toegeven dat dankzij 9/11 wij [de burger] nu van alle kanten in de gaten worden gehouden. Dat zou juist voor jou een reden moeten zijn om te onderzoeken of die aanslagen niet toch een heel klein beetje een Inside Job zouden kunnen zijn geweest. Het komt ze allemaal wel verdomde goed uit vind je niet?

 
At 10:23 p.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 11:21 p.m., Blogger Jay said...

Weet je wat eigenlijk wel grappig is, Billy: "jij" bent in wezen net zo obsessief met deze materie bezig als "wij".

Ik heb Billy anders nog nooit ergens met een bord gezien met daarop, Osama did it! 9/11 was not an inside job! The buildings didn't fall at freefall speed!

 
At 12:17 a.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 7:28 a.m., Blogger Billythekid said...

Het parasiet argument heb ik natuurlijk vaker gehoord, alsof ik iets verdien met dit blog, of er op een andere manier voordeel uit put. Verder is het altijd weer vermakelijk om te zien hoe figuren als VAB denken dat ze met iets 'oprechts' bezig zijn, terwijl het alleen maar gaat om het invullen van vooroordelen.

 
At 7:45 a.m., Blogger Jay said...

(Met dien verstande dat jouw activiteiten een relatief onoprecht karakter hebben en enig maatschappelijk effect ontberen.)

Altijd nog beter te pruimen dan die rotzooi waar zapruder elke keer mee komt. Ik zie daar alleen maar een hoop misinformatie voorbij komen, omdat jullie dat toevallig van een Youtube video hebben gehaald, of van een of andere complot site. Als jullie echt willen informeren, laten jullie beide kanten horen en plaats je ook debunk verhalen. Dat doet Billy wel namelijk, die geeft je de kans om beide kanten van het verhaal te lezen. Dat is misschien wel wat voor Zapruder om eens een debunk week te doen. Laat de andere kant van het verhaal ook eens zien. Zijn zat sites waar ze informatie vandaan kunnen halen.

 
At 9:41 a.m., Anonymous VAB said...

"Verder is het altijd weer vermakelijk om te zien hoe figuren als VAB denken dat ze met iets 'oprechts' bezig zijn, terwijl het alleen maar gaat om het invullen van vooroordelen."

Mooi staaltje projectie van Billy.

 
At 9:43 a.m., Anonymous VAB said...

"Als jullie echt willen informeren, laten jullie beide kanten horen en plaats je ook debunk verhalen. Dat doet Billy wel namelijk, die geeft je de kans om beide kanten van het verhaal te lezen."

Pilletje vergeten, Jay?

 
At 9:55 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Zelfs jij moet toegeven dat dankzij 9/11 wij [de burger] nu van alle kanten in de gaten worden gehouden. Dat zou juist voor jou een reden moeten zijn om te onderzoeken of die aanslagen niet toch een heel klein beetje een Inside Job zouden kunnen zijn geweest. Het komt ze allemaal wel verdomde goed uit vind je niet?"

Wat een ongelooflijk sneue manier van redeneren weer. Geen wonder dat de complottertjes niet serieus genomen moet worden, en nogmaals, die demonstratie in Berlijn is geen complottertjesvbijeenkomst maar gaat om iets wezenlijks.

9/11 kan geen inside job zijn omdat zelfs na 6 jaar er nog niet een hypothese bedacht is die in de verste verte ook maar een klein beetje aannemelijk is. De kans dat de Twin Towers zijn opgeblazen is nul, en niets meer dan nul. Iedereen die sich laat leiden door de feiten ipv "wishful thinking" kan dat heel eenvoudig zien.

 
At 11:19 a.m., Anonymous Anoniem said...

VAB,

Dit forum is toch niets anders dan de spreekbuis van drie/vier heren.
Een speeltuintje voor ze om eens lekker te spuien over ander.

Niets meer dan internet pleepapier.
Je gat aan afvegen en snel doorspoelen.

 
At 11:27 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Je vergist je.
Dit blog is een display hoe complottertjes (meestal opererend als 'anoniem') zo goed als nooit er in slagen om ergens concreet inhoudelijk op in te gaan. Altijd is het "dit is wel een heel erg slecht stukje" of iets dergelijks, maar nooit concrete kritiek.
En zo gaat het al meer dan een jaar door. Blijkbaar ergeren ze zich rot aan deze site en voelen ze zich verplicht om vrijwel dagelijks dezelfde algemeenheden te spuien.

 
At 12:50 p.m., Blogger Jay said...

Ja en ze blijven ook steeds terugkomen :) Als het je hier niet bevalt, blijf je toch lekker weg? Je bent toch niet verplicht om hier wat te melden? Ga lekker jullie Zaplogje volplempen met shit waarop alleen jullie zelf reageren. Wat een aanfluiting is dat zeg. Staat vol met berichten, maar reafcties ho maar. En dan gaan ze op NUjij maar de boel volplempen met stukjes die naar het Zaplog linken in de hoop dat er mensen op hun zielige stukjes daar gaan reageren. Lekker zeiken op NUjij, maar ondertussen wel als lokkertje gebruiken om je eigen site te pimpen. Hoe bedoel je triest.

 
At 1:41 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Als jullie echt willen informeren, laten jullie beide kanten horen en plaats je ook debunk verhalen. Dat doet Billy wel namelijk, die geeft je de kans om beide kanten van het verhaal te lezen."

Billy als onpartijdig persoon die beide kanten van het verhaal laat zien.

You must be fucking kidding.

 
At 2:05 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Billy als onpartijdig persoon die beide kanten van het verhaal laat zien."

Staat er niet, he?
Je hebt zelf al geciteerd wat er wel staat: "Dat doet Billy wel namelijk, die geeft je de kans om beide kanten van het verhaal te lezen.".
Daar staat het woord onpartijdig niet bij. Wou je soms gestrijden dat Billy niet linkt naar de claims en argumenten van de complotters? Dan heb je blijkbaar heel erg slecht gelezen.
En andersom: hoe vaak zie op Zapruder, dknwz of andere complotsites links naar antwoorden op de vragen die ze stellen? Zo goed als nooit. Steeds wordt weer gedaan alsof er geen verklaringen gegeven zijn voor de "mysteries" die ze zelf creeren.

 
At 4:17 p.m., Blogger Jay said...

Niets meer dan internet pleepapier.
Je gat aan afvegen en snel doorspoelen.


Heb jij zo een grote reet dan dat je het met een beeldscherm af kan vegen?

 

Een reactie posten

<< Home