vrijdag, september 07, 2007

Experiment


Aan de vooravond van de zesde herdenking van 9/11 wilden enkele Amerikaanse complotters bewijzen dat je met thermiet gericht staal kunt smelten. Dat de beide WTC torens en mogelijk ook WTC7 op 11 september door thermiet zijn vernietigd (een mengsel van metaaloxiden en aluminiumpoeder, dat bij verbranding een zeer hoge hittegraad bereikt) is een theorie van de Amerikaanse professor Steven Jones en wordt door complotters maar al te gretig voor waar aangenomen. Hoe zo'n enorme operatie kon worden uitgevoerd zonder dat iemand het gezien heeft, blijft een raadsel waarover de complotters zich niet echt druk lijken te maken.

In de woestijn van het Californische San Rafael kwamen afgelopen week enkele truthers bij elkaar voor het grote experiment: zij ontstaken 75 lbs aan thermiet om een groot stalen bord met de letter Truth om te smelten. Het resultaat: een vuurbal die tot ver in de woestijn te zien is geweest, maar het bord bleef gewoon overeind. En al eerder hadden de truthers moeten constateren dat het goedje veel te ongecontroleerd brandt om er iets speciaals mee te ondernemen, precies zoals experts al hadden voorspeld. Steven Jones mag nu de overgebleven slakken onderzoeken, alsof die het geheim achter 9/11 gaan onthullen.

Labels: ,

5 Comments:

At 5:20 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

haha, nog zoiets: thermiet geeft een hels licht als het ontbrandt. En dan was dit nog maar 75 pond!
Het toverthermiet in de Twin Towers kon blijkbaar ontbranden zonder licht af te geven.. Oeps! Weer iets waar de complottertjes nooit over nagedacht hebben.

 
At 5:39 p.m., Anonymous bee said...

Het lijkt erop dat de complotters hun toevlucht moeten zoeken in de Binas voor een nieuw wondermiddel...

 
At 6:38 p.m., Anonymous Pablo E. said...

Ik durf te wedden dat bij&braat al bijvoorbaat vol haat met hun geblaat tot laat in hun gelaat met een pijnlijk gelaat ons verlaat (en)...

Hoe zo'n enorme operatie kon worden uitgevoerd zonder dat iemand het gezien heeft, blijft een raadsel waarover de complotters zich niet echt druk lijken te maken.

 
At 5:50 p.m., Blogger Billythekid said...

YouTube filmpje toegevoegd

 
At 11:31 a.m., Blogger Jay said...

Hahaha, wat een domper. Als ze met zo een beetje al zoveel licht afgeven zouden de torens 1 grote lichtshow zijn geweest en niet dat pisbeetje wat je in die ene hoek ziet. Maar misschien hebben de "truthers" een video van de instorting van de torens waarop dat wel te zien is.

 

Een reactie posten

<< Home