woensdag, september 12, 2007

Way of Life


Zo trots zijn de figuranten van de afgelopen maandag uitgezonden (en door velen gemiste) aflevering over complotdenken in RTL's Way of Life dat ze het programma maar online hebben gezet. Zodoende konden we alsnog kijken.

En ja, hoor, daar was hij weer: RickD van EQgen met de handjes van Bush, die natuurlijk helemaal geen Satan-gebaar maakt, maar het "Hook em Horns!” (vrij vertaald:"Neem ze op de horens") gebaar van het Longhorns Sports Team van de Universiteit van Texas. Of het heeft over het E.coli virus, omdat Rick kennelijk niet het verschil weet tussen een virus en een bacterie.

En daar was ook weer Nexus, die de hele dag colloïdaal zilverwater drinkt, en ons beelden laat zien van volstrekt normale vliegtuigstrepen, waarover wij dan van Nexus vragen aan de overheid moeten stellen.

Of Frans van der Wiel, die een kwartier op een UFO zit te focussen, en in een keer de chakra's achterin de rug rechtgetrokken voelt worden.

Het enige tegengas werd gegeven door hoogleraar Stef Aupers, die al eens eerder concludeerde dat bij de complotters de waarheid implodeert in een stofwolk aan (zinloze) interpretaties.

Jammer dat de prachtige claims van de complotters, behalve in een enkel onderschrift, niet even werden weersproken, want je zal maar een enkele RTL kijker hebben die dit nog allemaal serieus neemt ook.

Frank Ho van Waarheid 9/11 vond de uitzending een ramp. "Waarom zo gretig gereageerd op elke kans op televisie te verschijnen? Het robuuste (...) mediacliché van de paranoïde complotdenker is de belangrijkste reden dat zovelen de inhoudelijke merites over (b.v.) 9/11 nog nooit hebben gehoord. Mensen haken af bij het complotdenken. Dat is te besmet geraakt. Dus waarom zo uitdrukkelijk voeding helpen geven aan dat cliché?"

Waarop RickD weer reageert: "Het valt mij op dat je vreselijk vast zit binnen een verkrampt kader van geconditioneerd denken. Bush behoord (...) tot een elite club van Lucifer aanbidders en iemand moet het lef hebben om te roepen dat de aarde niet plat is maar rond."

Het valt nog mee dat Rick niet denkt dat de aarde plat is. Dat soort complotters bestaat ook.

Frank vreest dat kijkers "in hun terughoudendheid jegens 9/11 en andere belangrijke topics juist gesteund worden. En dat is precies die grote groep waar ik keihard voor werk om daar enig verschil te kunnen maken."

Even vermakelijk is een discussie bij NuJIJ tussen 9/11 complotter Arie K. en Nexus over chemtrails. Dat vindt Arie allemaal onzin, waarbij hij een reeks van verstandige argumenten aanvoert. Maar diezelfde Arie is als het om 9/11 gaat het spoor compleet bijster. Volgende keer een uitzending over de onderlinge complotruzietjes?

Labels: ,

10 Comments:

At 8:22 a.m., Anonymous Han said...

Nexus denkt dat bedrijven afvalstoffen in de tandpasta stoppen? Alsof er niet zoiets als een gezondsheidsinspectie bestaat.

 
At 12:32 p.m., Blogger Jay said...

Hehehe, die Arie toch :)

Nexus ervan beschuldigen dat ie niks wetenschappelijk kan onderbouwen, maar ondertussen zelf ook niks wezenlijks hebben voor 9/11 :)

 
At 2:55 p.m., Anonymous Crap said...

E.coli in de tandpasta?

 
At 3:55 p.m., Anonymous bee said...

The Way of Life van Rick en Nexus kan wel een feminine touch gebruiken, me dunkt.

 
At 3:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

Rick was toch al door het love-gen besmet?

 
At 4:01 p.m., Anonymous racer said...

Ha!

http://www.physorg.com/news108737007.html

 
At 4:11 p.m., Blogger Jay said...

Die hadden we al gevonden Racer. Zie vorige draadje volgens mij of die ervoor :)

 
At 6:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

stel ze hebben gelijk?
wat dan?

ik vind dat je alles open minded moet benaderen en niet vantevoren alles bij voorbaat uitsluiten.

dat wil niet zeggen dat ik het met alles eens ben...

 
At 11:39 a.m., Anonymous Anoniem said...

Beetje jammer dat er zo kortzichtig op deze site wordt gereageerd. Steek je kop maar in het zand en geloof wat de overheid je wijsmaakt. Als jullie dat willen doe je dat toch gewoon, maar probeer niet zonder feiten en argumenten personen zwart te maken die wel op een fatsoenlijke manier aan waarheidsbevinding proberen te doen.

 
At 10:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

http://video.google.nl/videoplay?docid=-5259037077031950813&q=bearforce&total=24&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0


billy's way of life

 

Een reactie posten

<< Home