vrijdag, september 14, 2007

Wijsheid


Veel tegeltjeswijsheid afgelopen week bij Zapruder: "Complotdenken is een bruikbare manier van denken en puzzelen. Complotdenken is een tool die iedere journalist of truthseeker moet beheersen, voorkomt intellectuele inteelt. Het complot is de standaard manier van in politiek, militaire strategie en corporate handelen, simpel zat. Elke detective die op een moordzaak zit, moet gaan complotdenken."

Dat naar aanleiding van een weer veel te haastig geschreven artikeltje over een geheel nieuw complot: vandaag zouden veel straaljagers in de VS aan de grond blijven vanwege "nucleaire protocollen als gevolg van de "per ongeluk" verscheepte 5 kernkoppen van Minot AFB in North Dakota naar Bartsdale AFB in Louisiana met een B-52 bommenwerper." Enfin, iets heel ingewikkelds dus. Verder bleken alle El Al vluchten vanaf New York vandaag te zijn gecancelled.

En nu begint het complotdenken, dat iedere journalist of truthseeker moet beheersen. Want: false flag (schijnaanval)! Dat is immers zo klaar als een klontje! De vliegtuigen blijven aan de grond (net als op 9/11) en El Al (medeplichtig?) vliegt niet. Een plus een is twee. Dus vandaag de vingers in de oren en maar onder het bed gaan liggen, je weet maar nooit wat er nu weer naar beneden komt.

Maar El Al staat niet alleen vandaag aan de grond, ook op 21, 22, 28 en 29 september, 5 en 6 en 12 en 13 oktober, om voor de hand liggende redenen. Er is helemaal niks gecancelled. Maar dat heeft Zapruder even niet uitgezocht. Want dat zo gaat dat met complotdenken, dat iedere journalist of truthseeker moet beheersen: even een paar simpele feiten controleren is er niet bij.

Toegegeven: de false flag-conclusie was niet van Zapruder zelf, maar van een complotsite van de wel erg foute radiomaker Hal Turner. Waar je ook al weer leest dat 4000 joden op 9/11 zijn weggebleven omdat ze wisten wat er stond te gebeuren: een fabeltje dat allang achterhaald is.

Vervolgens slaat de fantasie van Zapruder helemaal op hol: die plaatst de wat al te simpele optelsom van Turner in het kader van een zelfverzonnen complot rond de aanslagen van Londen, waar "grote oefeningen waren georganiseerd om iedereen in verwarring te brengen en een goede respons op de echte aanslagen te verhinderen. Way to go!"

Een regelrechte canard van complotsite Prison Planet, die net als het sprookje over de 4000 thuisgebleven joden allang uit de wereld is geholpen, wordt door Zapruder opgeblazen tot "grote oefeningen". Hoe zat dat ook maar weer met die "bruikbare manier van denken en puzzelen"?

In de commentaren wordt ook nog eens uitgelegd hoe je zo'n prachtige fantasiecocktail moet serveren: "Indien je mensen over 9/11 wenst aan te spreken, zeg dan niet meteen het obligate en met een saus van complotterigheid overgoten 'inside job' (klinkt echt plat en je hebt zo de perceptie tegen, de negatieve beladenhied van het woord is gigantisch), maar spreek van false flag. Om één of andere reden boeit dat de mensen. En de term is toch een pakje estethischer als 'inside job', nee? Gooi er wat historische achtergrondkennis tegenaan, en hopsakee, zaadje gezaaid..."

Labels:

53 Comments:

At 7:59 a.m., Anonymous Anoniem said...

billy overtreft dagelijks nazi's die zijn joodse kring op de trein zetten.
Dag in dag uit vernijn. Dag in dag uit op de persoon spelen.
Spottend met doel te kwetsen, te tergen. Niets dialoog en gewoon bij argumentatie blijven.
Ook op deze reactie zal mogelijk wel weer honend gereageerd worden.
Het is het Nazisme overtroffen in haat en onmacht. Iets geleerd?
Ga zo door billy.
Je gif brengt je zelf ten val.

 
At 8:03 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Je zou ook gewoon het stukje kunnen lezen. Heb je een blinde vlek voor argumentatie of weet je eigenlijk niet wat dat is?

 
At 8:15 a.m., Anonymous Fred said...

Op de man spelen? Man, heb je dat stukje eigenlijk wel gelezen, of raaskal je maar wat?

 
At 8:21 a.m., Anonymous Anoniem said...

zapburu is oppermachtig.
jullie weten het toch altijd beter
zoniet dat haal je nog altijd vernijnig uit.
Je kunt gewoon geen normaal rustig gesprek met jullie voeren.
Het is altijd het zelfde.
Altijd ontkennen. Ook nu weer.
In dit stukje op de man spelen?
Lees je hele blog eens door.
Zonder pardon met diepe innerlijke haat (angst ?) duw jij de laatste persoon nog in de wagon.

 
At 8:23 a.m., Anonymous Anoniem said...

Geplaatst door Billythekid op 14-sep-2007:

Toegegeven: de false flag-conclusie was niet van Zapruder zelf, maar (www.halturnershow.com) van de wel erg foute radiomaker Hal Turner.
Je onmainstreamerige fratsen beginnen in iedergeval op te leven b-i-l-j-o-n-e-n-m-a-n.

Het is opgeslagen om in de toekomst tegen deze site en consorten te zullen gebruiken. Bedankt dombo`s...

 
At 8:27 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

"In dit stukje op de man spelen?
Lees je hele blog eens door.
"

Goh, in je eerste comment had je het er nog over "gewoon bij argumentatie blijven".
Blijkbaar denk je dat dat voor jou niet geldt, aangezien je ook hier weer met nul argumentatie komt.

Heb je het stukje nou al gelezen?

 
At 8:37 a.m., Anonymous Fred said...

"Altijd ontkennen. Ook nu weer."

Is het volgens jou dan allemaal waar? Of heeft die Turner met zijn optelsom dan toch gelijk? Zijn de El Al toestellen gecancelled? Hebben er grote oefeningen plaatsgevonden in Londen? Bleven er 4000 joden weg op 9/11?

Graag even antwoord

 
At 8:40 a.m., Anonymous Fred said...

Het mooiste is ook nog dat die Patman in dat domme stukje opmerkt: Letten alle journalisten maar zo op. Duh! Een beetje oetlul kan al vermoeden dat El Al niet vliegt wegens een of andere Joodse aangelegenheid. Dat is dan met een beetje googelen zo te vinden.

 
At 8:47 a.m., Anonymous flip-zomer said...

Ga je mond spoelen dreft, anders zal je met zo`n jidische naam maar naar je maatjes van justitie moeten kruipen weet gij dat?
Denk je echt dat er nog met waardigheid en respect hier aan je kinderachtigheid meegedaan zal worden? Hou toch op, naar verbrande caramel stinkende demagoog. Onder welke steen woon jij? Of kruip je daar pas onderuit als je met je keppeltje op je besneden eikel de lakens uit kan delen! Ga toch je eigen azijn drinken goedkope gierigaard. hihihi

 
At 9:17 a.m., Blogger Jay said...

Hahaha, humor heeft flipje wel :) Gelukkig kan hij ook om zijn eigen grapjes hartelijk lachen.

Maareh, ben je soms ooit door een jood in elkaar getimmerd ofzo dat je de joden zo haat?

 
At 9:21 a.m., Blogger Jay said...

Maar ga lekker op Zapruder uithuilen ofzo, want daar kunnen ze wel wat extra bezoekers gebruiken aangezien de pageviews daar langzaam in elkaar storten. Net zoals dat Zaplog wat 1 piek heeft gehad en nu ook alweer inzakt.

 
At 10:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

De zwarte nazi wolven van Zapburu
scheuren de 'onschuldige jood' weer aan stukken...

Ga eens naar Auswichtz was lucht snuiven, daar voelen jullie je vast op je gemak.

Jullie leren het ook niet. Nooit?

Hoe zit het met het bezoekers aantal van onze "annonieme" zapburu blog?

 
At 10:05 a.m., Anonymous crap said...

Ik denk dat onze Jodenhater wel eens J.J. vd Gulik kan zijn, die bij de VK en andere blogs is gebanned.

Zie hier een reactie op een van de blogs:

"Even zonder grapjes: je bent gewoon heel erg anti-joods. Zie de scheldnamen die je op dit forum voor anderen gebruikt: je noemt mij een liegjood, iemand anders een bruljood, je hebt het over het joodse kabeltje…

Ik ben helemaal geen jood, ik ben fries. Maar jij asocieert al het slechte op deze aarde met het ‘ joodzijn’ . Dat maakt je -in mijn ogen- een anti-semiet. Ik kan er geen ander woord voor vinden."

 
At 10:27 a.m., Anonymous Anoniem said...

jullie zijn nazi's geen joden.
Joden zijn onschuldig.

 
At 10:28 a.m., Anonymous bee said...

Een wezenlijk onderdeel van complotdenken is ook dat je nooit maar dan ook nooit terugkomt van gemaakte fouten en misinterpretaties. Patman beheerst dit tot in de vingers. Een integer mens zou zich kapot schamen voor zo'n zeperd als het El-Al-verhaal....hij niet.

 
At 10:33 a.m., Anonymous Rogier said...

Nou ja, dat gaat dan onder het mom van: we hebben de feiten nog niet gechecked, maar het zal vast wel waar zijn. Gemakzuchtige conclusies.

 
At 10:37 a.m., Anonymous bee said...

Het wordt natuurlijk lastig als je een ander al voor het minste of geringste uitmaakt voor nazi. Hoe valt dat daarna nog te overtreffen? Toegegeven, "zwarte nazi wolf" doet er nog een schepje bovenop, maar er zijn grenzen...

 
At 10:48 a.m., Anonymous bee said...

Met natte lippen neemt Patman het verhaal over dat er op 14/9 een false flag zou zijn (moeten ze trouwens wel opschieten want het is al kwart voor elf...). Joehoe, er is weer wat waar ik mijn artikel mee kan vullen, moet Patman gedacht hebben. De drogerende werking van een mogelijk complot is zo sterk dat alle kritische vermogens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Toch maar even checken hoe dat zit met El-Al? Welnee, dat leidt alleen maar af. Hoe pijnlijk is het dan om in hetzelfde artikel journalisten van de gevestigde media een veeg uit de pan te geven als het gaat om kritische verslaglegging. Gegrinnik onder de lezers die nog niet "de waarheid" hebben gezien: Patman bewijst magistraal waar een gebrek aan kritische vermogens toe leidt.

 
At 10:51 a.m., Anonymous hp said...

Mooi verwoord bee! Ik lag me ook kapot in dat draadje

 
At 10:52 a.m., Anonymous hp said...

lag moet natuurlijk lach zijn, pijnlijk foutje...

 
At 11:42 a.m., Anonymous Dinosaur said...

Ik moet zeggen. Mijn complimenten... Leuk geschreven, vooral dat stukje over marcia...

Ik lig zowaar weer in een deuk...

Satire is een prachtige schrijfsport

 
At 11:42 a.m., Blogger Jay said...

Hoe zit het met het bezoekers aantal van onze "annonieme" zapburu blog?

Lekker boeiend. Zapruder wil het publiek desinformeren, alleen dat publiek wordt steeds minder. Misschien moet Patman weer eens op NUjij een post plaatsen dat zijn mannen eens meer op Zaplog moeten gaan posten, ipv alleen maar op NUjij bezig zijn. Werkte ook al zo goed met zijn andere oproep om niet teveel 9/11 posts omhoog te stemmen.... Wanneer beseffen die knuppels nou eens dat de 9/11 beweging in de VS ook al bijna op sterven na dood is, gezien die landelijke staking op 9/11, waar dus niks van te merken is geweest. Jullie lopen achter iets aan wat in 6 jaar tijd werkelijk nog niks zinnigs naar voren heeft gebracht wat er dan wel gebeurd zou moeten zijn. En kom niet, met ja maar we stellen alleen maar vragen want dat bandje hebben we nu ook wel gehoord. Kom zelf eens met een zinnige verklaring wat er nou werkelijk gebeurd is en onderbouw dat dan. Dus laat me maar een foto of film zien van een raket die in het Pentagon is gevlogen, of een video waarop duidelijk te zien is dat er explosieven zijn gebruikt in WTC1, 2 en 7. Geef me namen van mensen die dit allemaal voor elkaar hebben gekregen zonder dat dit ooit iemand is opgevallen.

Net zoals dat laatse verhaaltje weer op Prisonplanet over de reddingswerker die iemand van het rode kruis volgens hem in een microfoon zag aftellen. Dus nu zit het rode kruis ook al in het complot. Hoe stupide zijn jullie wel niet dat je die rotzooi slikt.

 
At 11:46 a.m., Blogger Jay said...

Hier trouwens ook een mooi voorbeeld van iemand met een hele dikke plaat voor zijn kop. Zelfs op Zapruder wordt die gast niet voor vol gezien. Dat is een noplaner(nobrainer). Ja die bestaan zelfs in nederland.

 
At 11:52 a.m., Anonymous hp said...

"Soms heb ik wel zin in zo n trol discussie, maar ik wil Zapruder enigzins ontzien. Daarom ga ik af en toe ff los bij de site van Billy en Braad: 911complotdenkers.blogspot. Hier kan iedreen naar hartelust helemaal los gaan, en houdt je vooral niet in, adhominums (ofzo)??zeg maar wegwoon de trol uithangen!!!, koekje van eigen deeg noem ik dan.....
klaas (lid) | 14-09-2007 11:29"

HAHA!! classic gewoon, ik lig dubbel hier. Humor heeft ie wel, die klaasje.

 
At 12:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoe zit het met het bezoekers aantal van onze "annonieme" zapburu blog?

Lekker boeiend.

typisch zapburu-nazi taal.
Nooit de feiten erkennen.

LOL.

 
At 12:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

he billy probeer jij je reacties nu ook al zelf op te leuken?

Ernstig. Ga naar je huisarts jongen.
Prozac wacht op je.

 
At 1:11 p.m., Blogger Jay said...

Ah anoniempje is Klaas :)

Nou kerel, leef je uit en ga helemaal los. Maar kom even met wat beters als waar je tot nu toe mee bent gekomen, want dat was een beetje zwakjes. Dus kom maar op!

 
At 1:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dat nazi-'Befehl ist Befehl'.
zit wel écht in je cellen.

 
At 1:19 p.m., Blogger Jay said...

Is dat nou werkelijk het beste??? Ik word er eerder droevig van als dat ik er om kan lachen. Doe nou eens je best man!

 
At 1:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

Cidi AFA terreur

 
At 1:42 p.m., Blogger Jay said...

ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz.

Kan iemand deze anoniem aub van het podium trekken, want dit is niks.

 
At 2:16 p.m., Anonymous Stoomboot said...

Die anoniem is wel gevatte redenaar zeg. *proest*

 
At 2:27 p.m., Anonymous Anoniem said...

http://video.google.com/videoplay?docid=-8370998763702260858&hl=nl

 
At 2:31 p.m., Blogger Jay said...

Hey Anoniempje, hier nog een leuke film.

http://video.google.com/videoplay?
docid=-6243624912447824934&q

 
At 2:32 p.m., Blogger Jay said...

Ow ja, die is niet ondertiteld dus dat kan wel eens een probleem voor je worden.

 
At 3:14 p.m., Blogger Jay said...

Lol op dat zapruder forum blijven ze ook maar in discussie gaan met die malloot van een Komodo over wel of geen vliegtuig in Shanksville :) Die heeft echt een psychisch probleem die gast. Die gelooft pas iets als hij er een foto van heeft gezien. Dus hij rust niet voordat ie een foto heeft gezien van letterlijk alle vliegtuigonderdelen(als je hem fotos laat zien met een paar onderdelen komt ie met de snuggere opmerking dat het vliegtuig niet uit een paar onderdelen bestaat), alle passagiers, enzovoorts. Want als er geen foto van is bestaat het namelijk niet. Misschien moet ie weer eens onder een molen gaan staan en dan maar hopen dat ie door de molen wordt geraakt om zo zijn psychose op te heffen. Als ik de Zapjes was zou ik deze gast ook zoveel mogelijk negeren, want dit zijn de gasten die later hun familie omleggen of zoals die malloot van een ICT-er die in rotterdam zijn moeder had afgemaakt en haar daarna gevild had om haar huid als jas te gebruiken. Heel eng zo een figuur.

 
At 3:40 p.m., Anonymous Crap said...

Hmmm, er zijn ergere dingen is deze wereld, Jay. Nog wat werk verzet vandaag?

 
At 3:50 p.m., Blogger Jay said...

Jup :)

 
At 4:46 p.m., Blogger Billythekid said...

"he billy probeer jij je reacties nu ook al zelf op te leuken?"

Nee, want Billy heeft een heuse baan (echt waar) en heeft overdag wel wat beters te doen.

Trouwens, komend weekend maar even geen complotten en daarna verder met de frequentie van voor 1/9: zonnig, met slechts zo nu en dan een bui.

 
At 9:14 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

feit is wel dat billy fanatieker is in zijn site dan de meeste complotdenkers.

Is zapburu een afscheuring van retecool, zoals zapruder van vkmag? Want jullie passen wel goed bij dat retecool volkje ;-)

hetzelfde niveau van schrijven, dat zeker

 
At 2:27 a.m., Anonymous VAB said...

Ik begrijp het niet, Billy... je bent al tijden aan de verliezende hand, en toch ga je maar door met dit onoprechte mini-weblog.
Wat drijft je?

 
At 3:01 a.m., Blogger Jay said...

VAB,

4,6%

 
At 11:11 a.m., Blogger Jay said...

Had er trouwens niet een grote False Flag operatie moeten gebeuren gister?

 
At 11:44 a.m., Anonymous an-ne(t)jank said...

Had er trouwens niet een grote False Flag operatie moeten gebeuren gister?

Ja, er moest een busje door Den Haag met jou bovenlip over de trekhaak rijden, luidsprekend dat jij blij bent met het fascistisch staatsterreur...
Jammer dat dat niet is doorgegaan, want nu zijn de rapen helemaal gaar. Yai is als een kind zo blij dat er niets is gebeurt zodat hij aan zijn bli&maten kan melden hoe imbeciel ons niet zijn. Ga braken mongool!

 
At 12:47 p.m., Blogger Jay said...

Hahahahaha, Wat een humor weer :) Ga lekker in je schuilkelder zitten knuppel :) En kijk uit voor je aluminium hoedje bij het naar binnen gaan :)

 
At 12:49 p.m., Anonymous crap said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 12:53 p.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 1:01 p.m., Blogger Jay said...

Klaas spoort gewoon niet. Vandaar dat ie in al die complotjes gelooft.

 
At 1:47 p.m., Anonymous anejank said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 2:08 p.m., Blogger Jay said...

Maar we zijn toch 1 en dezelfde persoon? Dus hoe had je dat gedacht dan?

 
At 2:19 p.m., Blogger Billythekid said...

Opgeruimd staat netjes

 
At 5:53 p.m., Anonymous boomstoot said...

Mwhahaha het zit die complotters wel heel erg hoog he.

 
At 2:12 p.m., Anonymous Crap said...

Het draadje onder Marcia begint interessant te worden...

 

Een reactie posten

<< Home