maandag, oktober 01, 2007

Afbraak


Je blijft lachen met de complotspeurneuzen, die nu weer eens in een nieuw 9/11 filmpje een truck van het bedrijf Manhattan Demolition Company Inc menen te hebben ontdekt. Oh-my-god! Een afbraakteam in de buurt van het WTC, nog voordat er iets is ingestort. Moeten we dat zien als een kwestie van pro-actief optreden? Of is het gewoon toeval?

Maar wat nou als ook bij de (bom)aanslagen van 7/7 in London een afbraakteam ter plekke was, zou het dan niet een beetje te bizar worden? Laat dat nou precies de situatie zijn: Het busje dat seconden na het afgaan van de bom naast de opgeblazen bus parkeerde was van het bedrijf Kingstar. Een van de specialiteiten van Kingstar: de gecontroleerde afbraak van grote constructies.

Bij NuJIJ.nl is zo'n onthulling meteen weer goed voor een aantal Pavlov reacties: "Zo vallen de puzelstukjes snel op zijn plaats. Het verhaal kan verder uitgediept worden. Ga er maar van uit dat dat bedrijf en wat het deed in de weken voor 9-11 nu in Amerika door de truth beweging wordt uitgezocht. Hopelijk zal dat iets opleveren." Ook een mooie: "Op de avond voor de moord op Theo van Gogh stond voor het huis van zijn ex Heleen en hun zoon Lieuwe een 'donkerblauwe vrachtauto stationair te draaien met op de zijkant in grote witte letters CALAMITEITEN-CONTAINER'"

Kennelijk is het de complotters ontgaan dat er op 7/7 helemaal geen sprake was van gebouwen die met gecontroleerde sloop werden neergehaald. Er ontploften bommen in metro's en bussen.

En trouwens, demolition is een term die helemaal niks met gecontroleerde sloop van grote gebouwen te maken hoeft te hebben. Het gaat simpelweg om bedrijven die sloopwerkzaamheden verrichten of niks anders doen dan puin ruimen. Een blik in de Gouden Gids van New York en de complotters hadden met eigen ogen kunnen zien dat het wemelt van de demolition bedrijven.

"Wow! You've blown this thing wide open," lezen we over deze onthulling in een Amerikaanse nieuwsgroep. "One of the very first tactics of a top secret US government black operation is to park vehicles that are clear indicators of what you're doing. If they had instead rob a bank that day, you could have expected to see a "Bank Robbery" truck parked outside the bank."

Labels:

9 Comments:

At 10:57 a.m., Blogger Jay said...

Hahahaha, mooi stukje weer Billy :) Ik zat me ook al te verbazen over de werkelijk hersenloze reacties in dat topic van NUjij. Ze hebben echt het idee dat controlled demolition alleen met explosieven gebeurd. Hoe simpel ben je dan. Die gasten staan zo ver van de werkelijkheid af dat het echt heel triest is dat ze nog gewoon over straat mogen lopen om hun onzin te verkopen, zoals op 9/11.

 
At 11:28 a.m., Blogger Ik Word Wakker said...

Wederom een "verzameling van domste opmerkingen van de domste believers"-artikel. Niks bijzonders dus. Mensen, kijk liever eens bij de reactties van vorig artikel en leer.

Mij een holocaustontkenner en sukkel noemen is een teken van zwakheid, braad, en ik daag je dan ook alweer uit voor een live gesprek. Of ben je bang dat je jezelf niet kan beheersen en me de huid vol gaat schelden.

Thermiet (thermite) of thermate zijn dan ook geen explosieven in de zin van het woord, jay :p

 
At 11:56 a.m., Blogger Jay said...

Ah dus ze hebben die bus in London met Thermiet opgeblazen. Ik ben blij dat je dat nu even duidelijk hebt gemaaakt dan..... Jij hoort duidelijk dus bij die verzameling van domste believers.

 
At 12:28 p.m., Anonymous Zorro said...

Weer een mooi staaltje van: complotdenkers zoeken nooit wat uit. Dat je je niet eerst eens de vraag stelt wat demolition nu echt betekent en of het allemaal echt relevant is.

 
At 1:21 p.m., Anonymous Rogier said...

Thermiet (thermite) of thermate zijn dan ook geen explosieven in de zin van het woord

Nee, dat zijn geen explosieven.

 
At 7:50 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

Dan zullen we jouw opmerking maar slim noemen, zeker :P

 
At 8:31 p.m., Blogger Jay said...

Ja, dat is het word nou eindelijk eens wakker.....

 
At 5:06 a.m., Anonymous Don Quichotte said...

Weer een mooi staaltje van: complotdenkers zoeken nooit wat uit. Dat je je niet eerst eens de vraag stelt wat demolition nu echt betekent en of het allemaal echt relevant is.

Weer een typisch staaltje zapburu logica. Je neemt de uitlating van 1 persoon en schrijft deze vervolgens toe aan "de complotdenkers".

Maarja, what else is new op dit blogje ;)

 
At 7:34 a.m., Blogger Billythekid said...

"Weer een typisch staaltje zapburu logica. Je neemt de uitlating van 1 persoon en schrijft deze vervolgens toe aan "de complotdenkers".

Als je de ander van overdrijving beschuldigt, doe het dan zelf ook niet. Er zijn diverse reacties over dit onderwerp in de forums. Dus niet een persoon.

 

Een reactie posten

<< Home