woensdag, oktober 03, 2007

Menno


Er zal op de redactie flink over gediscussieerd zijn. Over dat artikel van Menno van der Hurk in het computerblad PC-Active over internetcensuur. Er staat namelijk een interessante disclaimer bij: "De inhoud van dit artikel weerspiegelt niet per se de mening van de redactie". Was de hoofdredacteur even met vakantie en zag Menno kans om zijn artikel dat al maanden op de planken lag er alsnog door te drukken?

De schrijver is overduidelijk fan van Alex Jones en zijn site Infowars.com. Door die te lezen kun je je beter informeren, vindt Menno. Bij het wereldnieuws wordt namelijk nooit een expert geraadpleegd. Maar Alex interviewt geleerden van universiteiten, ooggetuigen en experts juist na rampen als 11 september. Bij de reguliere media krijg je vaak analyses van media-analisten, buitenlandverslaggevers en andere NOS personeelsleden te horen die slechts herhalen wat de ministers als officieel naar buiten brengen. Dank zij internet kunt u de tekenen van censuur zelf onderzoeken met behulp van alternatieve media en zoekmachines, zo houdt Menno ons voor.

Iedereen kan volgens Menno inzien dat negentien amateurs met Stanley mesjes geen honderden mensen kunnen gijzelen terwijl ze acrobatische stunts met enorme vliegtuigen uithalen (...). "Wanneer (u) via de alternatieve media op internet van de waarheid heeft geproefd, weet u weer hoe het smaakt. Daarna wordt het makkelijk om de leugens van de waarheid te onderscheiden."

Ja, Menno. Wat is dat toch een machtig medium, dat internet, waar onverschrokken burgerjournalististen nog echte tegels lichten en de waarheid boven tafel weten te krijgen. Die echte experts interviewen die niet herhalen wat de ministers als officieel naar buiten brengen. Zapburu is een groot voorstander van die onuitputtelijke rijkdom aan informatie, en uiteraard mag journalistiek geen opsomming zijn van woordvoerderszinnen of (politiek correcte) eufemismen, maar is het Menno nou echt ontgaan dat op internet waarheid en leugen, feit en fictie, en echt en onecht volkomen vloeibaar zijn geworden? Dat internet een bodemloze put is van miljoenen meningen, en heel weinig verifieerbare feiten? Dat het in cyberspace wemelt van de onwaarschijnlijke duimzuigerij? En dat journalisten geacht worden om feiten te leveren die kloppen of in elk geval recht doen aan de werkelijkheid? (Vrij naar: Popup: de botsing tussen oude en nieuwe media, Henk Blanken en Mark Deuze, Uitgeverij Atlas).

Nee, dat heeft onze goedgelovige Menno (die kennelijk net komt kijken in de journalistiek, zijn naam levert bij Google nul referenties op) nog niet in de gaten. Die slikt de propaganda van Alex Jones en David Icke zonder zich af te vragen of het allemaal wel klopt wat die profeten beweren. Of wat hun beweegredenen kunnen zijn. Je vertrouwt de main stream media niet, maar gaat er wel van uit dat vage websites de waarheid in pacht hebben. Beste Menno, lees Alex Jones Exposed even, of ga eens langs bij Screw Loose Change. Lees dit eens over de door jouw bewonderde David Icke. Er is niks mis met waarheidsvinding, of met tegels lichten, maar slaafse navolging van contraire meningen is een journalistieke doodzonde.

Labels: , ,

25 Comments:

At 10:50 a.m., Anonymous swinferno said...

al is de leugen zo snel...

 
At 11:44 a.m., Anonymous Racer said...

"is het Menno nou echt ontgaan dat op internet waarheid en leugen, feit en fictie, en echt en onecht volkomen vloeibaar zijn geworden? Dat internet een bodemloze put is van miljoenen meningen, en heel weinig verifieerbare feiten?"


Tja, als je gelooft dat koningin Beatrix een hermafrodiet met een pruik is kun je daar op internet ook nog "bewijs" voor vinden.

Menno heeft op internet de "waarheid" gevonden waar hij in wil geloven, en het is ook zo veel spannender met die chips en Bilderberg en false flags.

Interessant in zijn verhaal is de Ron Paul idolatie, die je inderdaad bij veel vanuit Amerika beinvloedde complotdenkers terugziet. Freaks van zowel linkse als rechts ideologische snit zien in presidentskandidaat Ron Paul een soort anti-establishment held die het tegen de gehate "neocons" en hun machinaties opneemt. Vaak hebben ze nauwelijks een idee van zijn politieke opvattingen, aan fantasietjes over "Ron Paul revolution" hebben ze genoeg. Uiteraard zijn ze overtuigd dat dhr. Paul op alle mogelijke manieren wordt tegengewerkt door de "controlled media" en dat zijn populariteit veel groter is dan in de polls die worden uitgevoerd door de gangbare opiniepeilers.

Wat wel klopt is zijn bewering aan het einde van het artikel; dat je in de mainstream media steeds meer talking points van de complotdenkers terugziet. Zoals bv. Zembla en laatst natuurlijk William Rodriguez in een nederlands actualiteitenprogramma. Door het kabaal op internet zijn er kennelijk toch een paar echte journalisten die nieuwsgierig worden en een gewillig oor lenen. Want ook daar zitten mensen die graag bepaalde vooroordelen bevestigd zien.

Mooi artikel weer Billy, ga je het Ron Paul fenomeen ook een beetje volgen?

 
At 11:52 a.m., Anonymous Crap said...

al is de leugen zo snel...

Tja, alleen in het geval van 9/11 is die waarheid na zes jaar nog altijd niet boven water gekomen. Duurt wel errug lang!

 
At 2:01 p.m., Anonymous Anoniem said...

Helaas heeft menno gelijk.
Billy is onderdeel van de desinformatie. How can you live with yourself?

 
At 2:07 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"helaas" nog wel.

 
At 2:50 p.m., Anonymous Rogier said...

Dus eh...David Icke heeft gelijk met die reptielen?

 
At 3:02 p.m., Anonymous Bill Gates said...

Volgende keer gaat het in PC Active over chemtrails. En de illuminatie.

 
At 4:50 p.m., Anonymous crap said...

Ik zou die computers er helemaal uitgooien en er een UFO blad van maken.

 
At 6:13 p.m., Blogger Billythekid said...

Correctie: de naam Wammes Witkop weggehaald, blijkt geen hoofdredacteur/uitgever meer.

 
At 7:01 p.m., Anonymous gbeliever said...

"Tja, als je gelooft dat koningin Beatrix een hermafrodiet met een pruik is kun je daar op internet ook nog "bewijs" voor vinden."

Heheh, zo is het.

 
At 7:15 p.m., Anonymous Billy busted said...

Hehe, Menno moet niet zo geloven in allerlei vage websites en dan linkt Billy naar een vage blogspot wat Alex Jones moet exposen als bewijs. Beste Billy, jij haalt al je info ook gewoon van vage websites en pent dat hoofdzakelijk over, bedenk je zelf ook weleens iets?

Je voelt je gewoon op je ballen getrapt zodra iemand meer aandacht kan trekken dan jij op je 13 in dozijn blogspotje.

Patman is een blokhoofd, maar weet wel een mooie site op te zetten. Opvallend vaak loop je alles af te kraken wat hij doet.

Menno krijgt zijn verhaal in een blaadje en Billy de blogspot heeft weer commentaar.

Een Zapruder heeft een mooie griet als vriendin en Billy de rukker ziet weer een nep vriendin waarover een verhaaltje moet komen.

Als je nu eens op jezelf gaat richten misschien wordt je leven dan wat spannender.

 
At 7:23 p.m., Anonymous Fred said...

Daar heb je ons frustraatje weer met zijn vriendinnen-obsessie. Ik zou haast zeggen dat je zelf op droog zaad zit, vriend.

 
At 7:36 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy, klopt het dat eigenlijk niemand iets van je weet?

Hoe je heet, wat voor je hebt, of je getrouwd bent, wat voor baan je hebt, etc?

 
At 7:45 p.m., Blogger Billythekid said...

Billy the Kid is the most famous outlaw in the history of the Old West, even surpassing Jesse James. However, most of his years remain mysterious. He has been described as both a cold-blooded killer and as a romantic Robin Hood.

 
At 8:13 p.m., Anonymous billy busted said...

Haha, snel maar iets pasten van het internet zodat je geen antwoord hoeft te geven.

Ook zo voorspelbaar, toen ik de pc active verhaal las wist ik dat je erover ging schrijven.

Verras ons een keer Billy.

 
At 8:23 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
At 8:26 p.m., Anonymous Rogier said...

"Hoe je heet, wat voor je hebt, of je getrouwd bent, wat voor baan je hebt, etc?"

Was getekend: anoniem.

En denk je dat daar dan serieus antwoord op komt?

 
At 8:38 p.m., Anonymous Rogier said...

In het PC Active Forum krijgt Menno er flink van langs, na aanvankelijk enige lof, maar nu is hij het zat.

 
At 9:01 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

"En daar is billy weer, met een artikeltje waar met de vinger gewezen wordt naar de -o ramp- overenthousiaste nitwit-believers. Niet moeilijk met een paar miljoen activisten...

Doe je eigenlijk ooit iets constructiefs, Billy?"

Ga je jouw artikel ook doorsturen aan Menno of zal ik dat even voor je doen? Je was wel laat, ik had jullie nog gewaarschuwd woor het pc-active artikel :P

-eigenlijk was deze post bedoeld voor het vorig artikel, maar ik besef net dat het hier ook wel toepasselijk is. Menno is ook nog te on-geinformeerd. Het Alex Jones-stadium zullen we het maar noemen. Als hij wist wie David Icke en AJ echt zijn, zou hij zich daar denk ik ook wel van distantieren.-

 
At 9:07 p.m., Anonymous crap said...

"Niet moeilijk met een paar miljoen activisten..."

Dat is grootheidswaanzin. Echt!

 
At 9:59 p.m., Anonymous billy busted said...

Doe me een lol en informeer mij ikwordwakker.Wie zijn die 2 mannen dan echt?

 
At 10:21 p.m., Anonymous Jeroen said...

Zou er in de volgende PC Active een leuk verhaal komen van Menno over Zapburu ? ;)

 
At 1:57 a.m., Anonymous Anoniem said...

Jep, ik heb een tijdje terug een zonnebril gevonden. Ik zette'm op, TERING! Ik schrok me een aap! Overal reptielen, verborgen boodschappen en héél véél shit!

5 euries en je krijgt van mijn zo'n zonnebril. :)

 
At 10:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

Whahaha, echt EENIEDER die maar zijn twijfel aan durft te geven over 9/11 wordt hier neergesabeld. Twijfelen mag niet, laten we vooral die twijfel niet uitspreken want dan staat hier de NSB-gedachtenpolitie op om hem een kopje kleiner te maken.

Dat "get a life"-concept snappen jullie nog niet echt, hè?
Keep up the good work, lutsers.
ROFLOL.

 
At 11:00 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Het woord "beargumenteren" staat niet in je woordenboek, he anoniem? Want dat is waar het over gaat, niet over de twijfel, maar over de argumenten die de complottertjes aandragen.

 

Een reactie posten

<< Home