zondag, januari 13, 2008

ContradictiesHet jaar is nog maar amper op gang gekomen of de erudiete 9/11 professor David Ray Griffin heeft - zucht - alweer een boek over 9/11 aangekondigd, 9/11 Contradictions: An Open Letter to Congress and the Press. Het moet in maart verschijnen bij Oliver Branch, maar is nu al (voor) te bestellen bij Amazon.

Daaraan vooraf gingen - tel even mee - Debunking 9/11 Debunking: An Answer to Popular Mechanics and Other Defenders of the Official Conspiracy Theory by David Ray Griffin, The New Pearl Harbor: Disturbing Questions About the Bush Administration and 9/11, 9/11 and American Empire: Intellectuals Speak Out, Vol. 1, The 9/11 Commission Report: Omissions And Distortions en Christian Faith and the Truth Behind 9/11: A Call to Reflection and Action.

Griffin, nog even ter herinnering, is de gepensioneerde theoloog wiens voorlaatste boek Christian Faith and the Truth Behind 9/11 totaal verkeerd viel bij zijn eigen Presbyterian Publishing Corp. De uitgever vond achteraf dat Griffin wel eens wat meer had notie had mogen nemen van tijdschriften als Popular Mechanics. Waarna Griffin besloot zijn gehate critici maar eens te debunken. Griffin was ook de feitenchecker van Loose Change Final Cut, de jongste editie van deze veelbesproken complotvideo, maar feiten checken is niet zijn sterkste kant, zoals de concullega's van Screw Loose Change herhaaldelijk hebben aangetoond.

Afgaand op een voorpublicatie bij The Canadian is er ook nu weer weinig nieuws onder de zon. De Amerikaan, die opvallend stroef schrijft, haalt wederom het zogenaamd vreemde gedrag aan van George Bush die ten tijde van de aanslagen. Die bleef nadat hem was ingefluisterd dat het land werd aangevallen gewoon zitten in een klas van een basisschool in Sarasota, Florida.

Kennelijk hadden Griffin verwacht dat inlichtingendiensten de president uit de school zouden sleuren om hem naar een veilige plek te loodsen, compleet met overvliegende heli's, inderhaast opgeworpen verdegingingswallen, luchtafweergeschut en aanstormende troepen van de Amerikaanse infanterie, maar hoe ging het destijds ook maar weer?

Bush zag op 11 september 2001 even voor 09.00 uur de eerste televisiebeelden van een rokende pluim uit een van de WTC torens. Op dat moment werd er nog gespeculeerd over een ongeluk met een sportvliegtuigje. Kort na de tweede aanval werd Bush in het klaslokaal kort ingeseind door zijn naaste medewerker Andrew Card: "A second plane hit the second tower. America is under attack".

Wat had Bush nu moeten doen? De klas uitrennen, de kinderen in paniek achterlatend? Voor de draaiende camera's en aanwezige pers een verklaring afleggen over een incident waarvan hij de details niet wist en eerst nog met zijn superieuren moest doorspreken? Of toch nog maar even de klas toespreken en je zo snel mogelijk verontschuldigen?

Griffin: "This behaviour seemed especially reckless in light of reports, issued at the time, that as many as eleven planes had been hijacked. The Secret Service should have feared that one of those planes was bearing down on the school at that very moment. The Secret Service’s behaviour, however, suggested that it had no fear that the school would be attacked."

Achteraf mag dat misschien allemaal erg logisch lijken, maar in het eerste half uur van de aanvallen heerste er alleen maar grote verwarring over wat er nu werkelijk aan de hand was. Complotters als Griffin geloven te veel in de wereld van Top Gun, waarin onverschrokken piloten met een vinger aan de knuppel gekaapte vliegtuigen neerhalen en stoere mannen tussen vliegende kogels de president van de VS van de dood weten te redden. Dat een grootmacht kan falen of gewoon te dumbfounded is om adequaat te reageren, dat wil er bij complotters maar niet in.

Labels: ,

38 Comments:

At 9:31 a.m., Anonymous antizionist said...

Je loopt achter de feiten aan:
Zie: prothink.org

http://nl.youtube.com/watch?v=ZsOcv1-OLGc

 
At 9:52 a.m., Anonymous Anoniem said...

Er zijn ook wat "contradicties" omtrent Alex Jones :
http://zaplog.nl/zaplog/article/zijn_jeff_rense_en_alex_jones_wel_zo_onafhankelijk_zoals_ze_zeggen/

 
At 10:04 a.m., Anonymous Vizor said...

Commentaar onder het filmpje gelezen?

"Just what we need, another Nazi. This guy is a great example of why Ron Paul is so dangerous. So the Jews did 911 and own everything? Sheesh, grow up."

 
At 10:14 a.m., Anonymous guliblegoyim said...

Vizor comments bij alle artikelen op dit blogje gelezen? (knipoog)
Al is de geslepen zionist nog zo snel, wij zijn bezig hen op te doeken totaal en zeer snel...

 
At 10:17 a.m., Anonymous Anoniem said...

De gekken zijn er alweer snel bij vandaag.

 
At 11:04 a.m., Anonymous ashkenazis said...

En de useful idioten zullen altijd als onbetaalde bruikbare rattenvangers hun destructieve maar noodzakelijke hoererij gratis voor hun meesters blijven uitvoeren spitts neus...

 
At 11:13 a.m., Anonymous Fred said...

Aldus Klaas in zijn zoveelste vermomming. Niks beters te doen op zondag?

 
At 12:10 p.m., Anonymous truth hurts said...

klein foutje in het artikel: Bush heeft geen beelden gezien van de eerste impact, maar kreeg dit te horen van zijn veiligheidsmensen in zijn limo, onderweg naar de basisschool.
De bewuste beelden van de eerste impact zijn pas enkele dagen na 911 uitgezonden.


Griffin zijn argumentatie lijkt te rammelen: als men op voorhand wist wat er die dag ging gebeuren, waarom liet men de president dan 7 minuten lang voor aap zitten in die school?
Verder is, toen de omvang van de aanval duidelijk werd, Cheney onmiddellijk achter zijn bureau in het Witte Huis weggesleurd en naar een bunker gespoed, terwijl Bush in Air Force One boven Amerika bleef cirkelen totdat het veilig werd geacht om ergens te landen.

Verder was het gebied waarin de kapingen plaats vonden op 2000 km afstand van waar Bush zich op dat moment bevond. Het is dus zeker niet zo dat op elk moment een passagiersvliegtuig de basisschool kon komen binnenzeilen.
Iets wat overigen zowiezo een stuk lastiger is te plannen en organiseren dan het binnenvliegen van grote statische doelwitten als de twin towers en het pentagon

 
At 12:31 p.m., Anonymous bee said...

Complotters die alle feiten interpreteren naar hun waarheid, what else is new?

Indien Bush op 9/11 ergens was geweest zonder camera's (of gewoon een ochtendje had uitgeslapen in het witte huis), dan hadden de complotters geroepen dat dat wel heel toevallig was. Dat Bush normaliter zijn dag zou hebben ingevuld ergens in de open wereld, zichtbaar voor ons allen, bijvoorbeeld op een basisschool. Waarom wilde Bush zo nodig buiten beeld blijven, roepen de complotters vervolgens in koor. Aaaahh, natuurlijk omdat hij dan de 9/11 aanvallen kon regisseren.

Indien Bush op school had gezeten en op het allereerste moment was weggetrokken door de secret service, guns blazing, met Apache's in de lucht, dan hadden de complotters geroepen dat dat een uiterst verdachte gang van zaken was. Immers, hoe kon Bush en zijn trawanten zo snel weten dat er een terroristische aanslag plaatsvond? Het kan niet anders dan dat Bush al op de hoogte was van de aanslagen voordat zij plaatsvonden.

En zo is het cirkeltje weer vrolijk rond.

 
At 12:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dat 9/11 alle kenmerken van een false flag operation vertoont, dat wil er bij de Billy's van deze wereld maar niet in.

 
At 1:06 p.m., Anonymous Rogier said...

"klein foutje in het artikel: Bush heeft geen beelden gezien van de eerste impact, maar kreeg dit te horen van zijn veiligheidsmensen in zijn limo, onderweg naar de basisschool. De bewuste beelden van de eerste impact zijn pas enkele dagen na 911uitgezonden."

Niet volgens Bush zelf: "I was in Florida. And my Chief of Staff, Andy Card -- actually, I was in a classroom talking about a reading program that works. I was sitting outside the classroom waiting to go in, and I saw an airplane hit the tower -- the TV was obviously on. And I used to fly, myself, and I said, well, there's one terrible pilot. I said, it must have been a horrible accident. But I was whisked off there, I didn't have much time to think about it. And I was sitting in the classroom, and Andy Card, my Chief of Staff, who is sitting over here, walked in and said, "A second plane has hit the tower, America is under attack."

De verklaring dat hij het vliegtuig zelf zag verongelukken is veel te letterlijk genomen. Hij zag wat alle Amerikanen (en Nederlanders) op tv zagen, namelijk een WTC torens die in brand stond.

 
At 2:10 p.m., Anonymous OpaHenk said...

1)Er was geen live coverage van de impact van het 1e vliegtuig. Bush vertrok tussen 8:30 en 8:39 naar Broker Elemantary. Rit duurde 20 minuten. Wat heeft Bush dan kunnen zien op tv?

2)Als Card idd “A second plane hit the second tower. America is under attack.” in Bush zn oor heeft gefluisterd dan kan Card wel ERG snel praten, tis nl een behoorlijke mondvol.

3) Als jij dit soort onzindingen zonder meer in je stukjes plemt, wie ben jij dan om kritiek op iemand als Griffin te hebben? Je snapt er kennelijk zelf al helemaal niets van.

T lijkt wel alsof je met ieder nieuw stukje minder je best gaat doen.. Jammer hoor.

 
At 2:15 p.m., Anonymous omasusje said...

"T lijkt wel alsof je met ieder nieuw stukje minder je best gaat doen.. Jammer hoor."

Het lijkt alsof het steeds moeilijker wordt om aan zijn fopspeen te blijven zuigen... Het sprookje begint zijn geloofwaardigheid te verliezen.

 
At 3:02 p.m., Blogger Billythekid said...

1)Er was geen live coverage van de impact van het 1e vliegtuig. Bush vertrok tussen 8:30 en 8:39 naar Broker Elemantary. Rit duurde 20 minuten. Wat heeft Bush dan kunnen zien op tv?

Precies wat ik ook op tv zag op dat tijdstip (toevallig, bij RTL en CNN): een van de WTC torens die in brand stond. En nee, de impact zelf is niet live gecoverd, maar dat bedoelt Bush natuurlijk ook niet.

2)Als Card idd "A second plane hit the second tower. America is under attack" in Bush zn oor heeft gefluisterd dan kan Card wel ERG snel praten, tis nl een behoorlijke mondvol.

Misschien is dat niet woordelijk zo gezegd, maar dit is net als het eerste voorbeeld typisch spijkers op laag water zoeken van complotters die zo graag een complot bevestigd willen zien.

 
At 3:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

" Dat een grootmacht kan falen of gewoon te dumbfounded is om adequaat te reageren, dat wil er bij complotters maar niet in."


Vandaar er niemand verantwoordelijk gesteld is voor dit falen.

 
At 6:53 p.m., Anonymous ziendeblind said...

http://prothink.podomatic.com/entry/2008-01-12T22_42_45-08_00

 
At 7:45 p.m., Anonymous ashkenazis said...

Azis (de crypto jew) van zapruder is een meelopertje van de 'crypto truther' patmannetje en hier zie je 2 filmpjes van hun tegenhangers in Amerika die er wel toe doen! En patjanus maar janken waarom zijn toehoorders steeds sneller bij hem vandaan vluchten? THIS IS WHY RAT!!! (learn from it arrogant pig)

http://nl.youtube.com/watch?v=PnaRmEqZQz8

http://nl.youtube.com/watch?v=BF87R1SBei4

 
At 8:24 p.m., Anonymous Klaas said...

Ik heb zo'n gevoel dat ze dit soort freaks als toehoorders bij zap liever kwijt dan rijk zijn. En terecht.

 
At 8:37 p.m., Anonymous Fred said...

Ik lees anders bij Zapruder weer behoorlijk irritante opmerkingen over jouw fascinatie over twee XX'en in Exxon, of de schelpen van Shell, Klaas. Tenzij je een andere Klaas bent.

 
At 8:43 p.m., Anonymous shemale said...

Klaas laat zich op hun site graag sandwidchen dus vandaar dat hij zijn pooiers niet durft af te vallen. Hij schijnt het wel lekker te vinden Fred, den je ook niet? Wat een sissy zeg... Kruip meer weer snel in je zap-mand klazina (zonder ballen) want anders krijg je ook een schop na weet je dat?

 
At 2:24 a.m., Anonymous Anoniem said...

@Truthhurts zei: Verder was het gebied waarin de kapingen plaats vonden op 2000 km afstand van waar Bush zich op dat moment bevond. Het is dus zeker niet zo dat op elk moment een passagiersvliegtuig de basisschool kon komen binnenzeilen""

Is je denkvermogen echt zo brak of zit je de boel te tillen. Niet ongewoon hier. Dat schoolbezoek was geen geheim, dus als er een aanval op strategische punten plaatsheeft, dan is Bush daar één van. Dacht je niet dat de secrt service jaren getraind heeft en vol zit met regels over wat te doen in zo'n geval? Natuurlijk wordt de president weggevoerd en meteen naar een geheime locatie gebracht.
Bush versprak zich bovendien door te zeggen dat hij de eerste inslag op tv had gezien. HijWist zelfs zijn gedachten daarbij nauwkeurig terug te halen. Dus hij loog of hij zag het op een intern circuit. Maarf da's speculeren, want de vent heeft nergens verantwoording voor af hoeven leggen...........

Inderdaad fout dat ze hem sullig lieten zitten en dat zo'n juffrouw dat kon filmen. Dat krijg je als je schandelijke dingen doet en niet op de kleintjes let.

 
At 6:18 a.m., Blogger Billythekid said...

Wat een gelul weer over dat interne circuit. Heb je zelf niet bedacht, stond ook weer op een vage complotsite.

 
At 10:26 a.m., Anonymous Socrates said...

@Billy het kind

1)Er was geen live coverage van de impact van het 1e vliegtuig. Bush vertrok tussen 8:30 en 8:39 naar Broker Elemantary. Rit duurde 20 minuten. Wat heeft Bush dan kunnen zien op tv?

Precies wat ik ook op tv zag op dat tijdstip (toevallig, bij RTL en CNN): een van de WTC torens die in brand stond. En nee, de impact zelf is niet live gecoverd, maar dat bedoelt Bush natuurlijk ook niet.

Typisch commentaar zonder de materie gezien te hebben.
Kijk eerst het filmpje eens en dan zijn zijn letterlijke woorden:

I was sitting outside the classroom, waiting to go in (en LEES nu goed mee) AND I SAW AN AIRPLANE HIT THE TOWER (letterlijke woorden!!)

Bekijk de materie zelf (zie link Socrates).

Wederom mooi verdraaid Billy het kind, maar helaas.
Khoop niet dat je nu ontslagen word want het is en blijft toch je werk:-)

"2)Als Card idd "A second plane hit the second tower. America is under attack" in Bush zn oor heeft gefluisterd dan kan Card wel ERG snel praten, tis nl een behoorlijke mondvol.

Misschien is dat niet woordelijk zo gezegd, maar dit is net als het eerste voorbeeld typisch spijkers op laag water zoeken van complotters die zo graag een complot bevestigd willen zien."

Mhoehahaha, ne hij heeft waarschijnlijk iets gezegd van:
Everything is going as planed:-P

Braadworst staat al in zn blote kont, nu jij nog Billy het kind:-)

Carpe diem Billy het kind.

 
At 10:33 a.m., Anonymous Socrates said...

maar och, ik ben maar een dopehead volgens braaworst dus erge bedreiging voor jullie intellect kan ik niet zijn:-)

Carpe diem Billy het kind

 
At 12:39 p.m., Anonymous Crap said...

"I was sitting outside the classroom, waiting to go in (en LEES nu goed mee) AND I SAW AN AIRPLANE HIT THE TOWER (letterlijke woorden!!)"

Complottersgelul: een zinsfragment expres letterlijk opvatten, terwijl je drommelsgoed weet dat hij het figuurlijk kan hebben bedoeld. Zelfde gedoe met Silverstein.

 
At 12:41 p.m., Anonymous Crap said...

En dan nog iets: waar stond dat interne circuit, Socrates? Zomaar in die school?

 
At 1:58 p.m., Anonymous Socrates said...

Dat waren zijn letterlijke woorden, hij zag een VLIEGTUIG het gebouw invliegen en zei zelfs nog dat het dan geen beste piloot was (weer een met commentaar zonder de materie te bestuderen, je doet je naam eer aan crappapier).

"En dan nog iets: waar stond dat interne circuit, Socrates? Zomaar in die school?"

In lezen ben je ook al net zo goed, Ik heb het niet over een intern circuit gehad dat, was iemand anders zijn theorie/visie.

Iets beter opletten, Crappapier, als je de rest van je research ook zo doet, dan verklaard dat je aanwezigheid hier.

En waar is Billy het kind.

Die verschuilt zich weer achter zn moeder?

Raar hoe hier de een gepakt word op zn woorden en er een speciaal blogje aan de toestand rond Horchner en Peter R de Vries is, maar als het dan ff niet uitkomt dan is het ineens figuurlijk bedoelt.

Het wordt meer en meer een lachertje hier, als een nietszeggende dopehead (zoals Braadworst denkt) als ik er zelfs doorheen prikt, wat moet dat dan wel niet geven als de echte.....(gnif)

Carpe diem Crappapier en medesletjes

 
At 2:31 p.m., Anonymous Rogier said...

Socrates heeft weer iets gevonden waarop hij Bush kan pakken. Knap hoor, maar het blijft slap geouwehoer.

Stel nou eens dat er een tv klaarstond met unieke beelden van de eerste inslag. Ten eerste: waarom praat Bush zijn mond voorbij als dat geheim moet blijven? Ten tweede: waarom moet hij dat in godsnaam zien? Zijn medewerkers hadden het hem ook kunnen vertellen. Wat is de meerwaarde daarvan?

En hoeveel mensen zeggen niet - om maar eens een voorbeeld te noemen - dat ze een ongeluk op de weg hebben gezien, terwijl wat ze alleen de brokstukken zagen. Het eigenlijke moment van het ongeluk hebben ze niet gezien. Zo moet je dit ook zien.

Complottertjes doen niks anders dan wanhopig zoeken naar 'bewijsmateriaal'. Dit is weer een mooi voorbeeld.

 
At 2:34 p.m., Anonymous hp said...

@ socrates

"Kijk eerst het filmpje eens en dan zijn zijn letterlijke woorden:

I was sitting outside the classroom, waiting to go in (en LEES nu goed mee) AND I SAW AN AIRPLANE HIT THE TOWER (letterlijke woorden!!)"

Kan dit geen slip-of-tongue geweest zijn volgens jou? Zo nee, hoe heeft Bush dan die beelden kunnen zien van die eerste inslag? Verras ons voor de verandering een keertje socrates, en kom eens met een logisch verhaal.

 
At 2:41 p.m., Anonymous Crap said...

Complotterstaktiek: iemand pakken op een ongelukkige formulering. Idem Larry Silverstein. Dat pull it kon toch alleen maar controlled demolition zijn?

 
At 2:43 p.m., Blogger Jay said...

Lol er zijn hele websites vol met domme uitspraken van Bush(Bushism), maar deze nemen de complotters dan weer wel letterlijk natuurlijk.

 
At 2:44 p.m., Anonymous truth hurts said...

Niet ongewoon hier. Dat schoolbezoek was geen geheim

Klopt, maar dan nog: het op een willekeurig moment binnenvliegen in enkele van de grootste gebouwen van Amerika is wel iets anders dan het op het binnenvliegen van een basisschooltje, precies op het moment dat Bush daar is. Bovendien geef je zelf al aan dat men mag verwachten dat de president onmiddellijk in veiligheid wordt gebracht als er een aanslag op zijn leven valt te vrezen.
Dus om succesvol de president te vermoorden door een vliegtuig op hem te laten vallen lijkt het me logischer om dat als eerste te doen, en niet door eerst 2 andere vliegtuigen in de hoogste gebouwen van Amerika te vliegen.

[quote]
Bush versprak zich bovendien door te zeggen dat hij de eerste inslag op tv had gezien. [/quote]
Nou, hij versprak zich niet, hij hing gewoon een mooi verhaal op over hoe hij de aanslagen heeft ervaren.
Bush kan de aanslag niet hebben gezien, omdat die beelden pas na 911 beschikbaar kwamen.
Enige logische verklaring is dat Bush hooguit de brandende toren heeft kunnen zien op een scherm in de school. Bush heeft gewoon zijn verhaal opgeleukt/laten opleuken. Niet netjes, maar wel wat je van een neoconservatieve politicus kunt verwachten.

 
At 10:20 a.m., Anonymous Socrates said...

Bush kan de aanslag niet hebben gezien, omdat die beelden pas na 911 beschikbaar kwamen.
Enige logische verklaring is dat Bush hooguit de brandende toren heeft kunnen zien op een scherm in de school. Bush heeft gewoon zijn verhaal opgeleukt/laten opleuken. Niet netjes, maar wel wat je van een neoconservatieve politicus kunt verwachten.

Tadaaa!!

Logish hier?
Mhoehahahaha.

"Kan dit geen slip-of-tongue geweest zijn volgens jou? Zo nee, hoe heeft Bush dan die beelden kunnen zien van die eerste inslag? Verras ons voor de verandering een keertje socrates, en kom eens met een logisch verhaal."

Deze is wel erg makkelijk.
Zou dat bij Horchner dan niet ook een slip of de tongue zijn geweest.
Och, nee tuurlijk niet, dat is hier niet logisch.

Jullie blijven grappig

Waar is Billy het kind
En ze hebben nog steeds niet door dat ze mooi voor het karretje van billy het kind lopen (die lacht zich dood).

Jaja, naiever als dit komen ze niet meer;)


Carpe diem aardlingen

 
At 10:59 a.m., Anonymous Rogier said...

Wat is de slip van de tongue van Horchner dan weer?

Overigens nog steeds geen antwoord op mijn vragen: waarom een tv scherm in een school (is dat niet verdacht, zo'n circuit waarbij mogelijk ook andere niet-ingewijden kunnen meekijken?). Waarom praat Bush zijn mond voorbij als dat het best bewaarde geheim moet blijven?

Waarom, om op hetzelfde door te blijven gaan, zou Larry Silverstein pull it zeggen als hij daarmee alle verdenkingen op zich vestigt?

Dit soort mensen is heus wel gewend om voor de camera's te praten.

 
At 11:17 a.m., Anonymous Fred said...

Mijnheer Socrates is occultist.

Niet dat dat als een verrassing komt.

 
At 11:53 a.m., Anonymous Socrates said...

occultist
Je kunt ook gewoon zeggen dat ik teruggetrokken leef, dat is nml de letterlijke vertaling.

Carpe diem drop dead fred;)

 
At 12:07 p.m., Anonymous hp said...

"Deze is wel erg makkelijk.
Zou dat bij Horchner dan niet ook een slip of de tongue zijn geweest.
Och, nee tuurlijk niet, dat is hier niet logisch."

En ipv met een logisch verhaal te komen, komt socrates maar weer met een drogreden. Beantwoordt gewoon de vraag, of is dat te moeilijk voor je?

 
At 9:43 p.m., Anonymous sander said...

ook hier weer slap geouwehoer van de debunkers.
Als de CIA/veiligheidsdiensten wist wat er gebeurde,dat ze de president daarom ook lieten zitten.
Als ze het niet wisten ze ook niet wisten waar de terroristen waren.
En als je een aanval plant met deze nauwkeurigheid het van te voren gepland is en over nagedacht.
Ook dat de president in dat schooltje zat was bekend.
Waarom daar geen aanslag.
Het is door hun en de mossad voorberaamd.
Volg het geld.
En je hebt de dader.
De VS zijn mafia en zware criminelen die in alles handelen waar geld mee te verdienen valt.
Ook in drugs.

 

Een reactie posten

<< Home