woensdag, januari 02, 2008

SuikerbietenHet is nog niet duidelijk wat de drie mannen van plan waren die maandag in Rotterdam zijn aangehouden na een tip van de inlichtingendienst AIVD, zo lezen we bij Nu.nl. Complotters gaan meteen weer steigeren bij zo'n bericht: "Wat een stel suikerbieten zijn het toch. Gisteren was het nog: Politie verijdelt mogelijke aanslag door arrestaties. Dus waar het gisteren nog allemaal vaag was, is het vandaag al zo dat de politie een aanslag heeft verijdeld, ook al is het motief onduidelijk."

Een zekere Backtrace - koosnaampje: CIA Field-operative - vermoedt dat de Belgische en Nederlandse overheden "iets aan het bekokstoven zijn." Ineens, zeker in Belgiƫ, een grote lading nieuws over terreurverdachten en blijkbaar een enorme dreiging, terwijl tegelijkertijd steeds duidelijk wordt dat er eigenlijk niets aan de hand is. "Er worden in ieder geval in Nederland al constant wetten en regelingen goedgekeurd, aangenomen en toegepast die onze vrijheid en andere zeer waardevolle zaken beperken of afnemen, en een echte angstcampagne is tegenwoordig al lang niet meer nodig. Vreemde zaken."

O ja, en van de media mag je dit soort brakke berichtgeving natuurlijk verwachten. "Woordvoerder van de overheid maakt wat bekend, ANP neemt het over, media hebben een intieme relatie met ANP en een logisch gevolg is dus dat er in korte tijd een hoop onzin verspreid is die handig te gebruiken is om mensen akelige wetgeving goed te laten keuren."

Tja, het is toch wat met die AIVD, die blijkbaar iets heeft opgevangen, maar geen risico wil lopen. Of het OM dat hangende het onderzoek nog niks kan zeggen. En het ANP dat graag het nieuwsfeit van een arrestatie wil vermelden, maar tot zijn eigen frustratie weinig te horen krijgt. En ja, de suggestie van een aanslag is misschien wat al te prematuur, maar wat een merkwaardige kronkel zit er toch weer in het hoofd van complotters om te denken dat de Belgische en Nederlandse overheid "iets aan het bekokstoven zijn". Waarom dan niet gewoon een geloofwaardig verhaal verzonnen met spannende details over de zogenaamde terroristen?

En hoe zit trouwens met die wetten en regelingen die "constant worden goedgekeurd, aangenomen en toegepast die onze vrijheid en andere zeer waardevolle zaken beperken of afnemen"? Joost mag weten welke wetten hier bedoeld worden, maar helemaal vreemd klinkt het ook weer niet in de oren. Het komt rechtstreeks van de Amerikaan Alex Jones, de paniekzaaier onder de paniekzaaiers, de angstscheepstoeter onder de angstscheeptoeters, de valse vlag-duimzuiger onder de valse vlag-duimzuigers.

Alex is het ANP van de complotters. Alles wat hij roept wordt onder een carbonnetje gelegd en als religie verspreid. En voordat je het weet is er een Nederlandse complotter die wat Alex zegt linea recta toepast op Nederland. Of daar nog een schep krankzinnigheid bovenop doet: "Normaal zou je toch verwachten dat ze zouden ijveren voor de groei van het eigen volk, maar ze hebben er al zoveel laten steriliseren dat het eigen volk uitsterft."

Labels: ,

10 Comments:

At 12:40 p.m., Anonymous Rogier said...

Aanvulling: Doelwit van de drie terreurverdachten blijkt de feestende massa van de nieuwjaarsparty op de Rotterdamse Erasmusbrug te zijn geweest. De twee Marokkanen en de Soedanees die maandag - slechts uren voordat het feestgedruis in het hart van de stad in alle hevigheid zou losbarsten - op drie adressen in Rotterdam-West werden opgepakt door zwaarbewapende teams van de Dienst Speciale Interventies, liepen al wekenlang bij de geheime dienst AIVD en de Rotterdamse politie in de kijker.

 
At 12:53 p.m., Anonymous Arminius said...

Zeg Billy, kun jij die Luchtigheid niet van ons overnemen? Past hier beter dan bij ons. :-)

 
At 1:02 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Zeg Billy, kun jij die Luchtigheid niet van ons overnemen? Past hier beter dan bij ons. :-)"\

sure..
en Arminius laat ook maar weer eens zien dat ie het allemaal maar niet begrijpt. Is best moeilijk, he, mensen inschatten?

 
At 6:09 p.m., Anonymous gbeliever said...

Zeg arminius, ben jij nou die gozer met die bivakmuts en sigaar van die "keek op de week-filmpjes" van de originele dknwz? Zo ja, petje (cq mutsje:) af daarvoor, die vond ik geweldig, ik keek er steeds naar uit en vond het erg jammer dat die filmpjes zo snel voorbij en verdwenen waren. Zijn die misschien nog ergens te zien?

 
At 7:10 p.m., Anonymous Anoniem said...

Jezus, wat een loser die Billy.

 
At 7:10 p.m., Anonymous gbeliever said...

Ik bedoel, ik vraag me af, is Mein Kampf echt waar verboden materiaal?? En geschriften van Stalin, Mao en menig ander dictator dan? Wat is Bush eigenlijk, misschien een Oliegarch? En Bea en andere rijkelui? En wij? Hoe rijk ben jij eigenlijk? Ik hoop net zo rijk als ik :)

Ik kan die filmpjes nog niet vinden trouwens, misschien zijn ze met hun hoofd tegen een dakraam geklapt of zo ;)

 
At 7:25 p.m., Anonymous gbeliever said...

braad, misschien weet jij raad

 
At 7:37 p.m., Anonymous Rogier said...

Aanvulling: De suggestie in De Telegraaf dat de drie mannen die op oudejaarsdag in Rotterdam werden opgepakt het op de nieuwjaarsviering in die stad hadden voorzien is 'uit de lucht gegrepen'. De mannen worden wel verdacht van 'het treffen van voorbereidingen voor het teweeg brengen van een ontploffing met een terroristisch oogmerk', maar van een eventueel doelwit is niets bekend, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

 
At 9:12 a.m., Anonymous Rastafari said...

"Zeg Billy, kun jij die Luchtigheid niet van ons overnemen? Past hier beter dan bij ons. :-)"

Lachen ja, was jij niet die figuur die achter David Icke aanholt? Zegt de ene gek tegen de andere....

 
At 8:57 p.m., Anonymous gbeliever said...

zegt de ene denkende geest tegen de andere denkende geest...zeg, ben jij hier niet al eerder geweest?

 

Een reactie posten

<< Home