zaterdag, februari 02, 2008

Para


Zappies vinden ongeveer alles verdacht. Je kan het zo gek niet verzinnen. Zo ook drie kabelbreuken op een rij rondom het Midden Oosten, waardoor het internetverkeer werd lamgelegd. Nu denk je misschien nog dat de tegenwoordig druk bloggende Donkerdoorn uit verveling echt niet meer weet waar hij nu weer over moet schrijven, maar zelfs zo'n stukje leidt weer eens tot reacties zoals je die alleen onder de aluminium hoedjes van de Zapruder-aanhang tegenkomt: we lezen over verzonnen knippende terroristen (tegen bevriende naties? Hoe zit dat, Zappies?), al-qaeda "navy seals" trainingskampen en de volgende wereldoorlog. "Als dit false flag gespinned wordt is dat een erkenning van de macht van de nieuwsvoorziening via het internet en de realiteit van de info war."

"Ik dacht eerst ook dat ik misschien te para was. Tot de tweede, derde en vierde kabel braken..."


Nee, dat is geen toeval meer. Het schijnt trouwens gekomen te zijn door ankers van schepen tijdens een storm, maar dat willen de Zappies natuurlijk weer niet horen. Nee, ongetwijfeld zitten de Amerikanen er weer achter. "Het zou me nu niets verbazen indien er de komende tijd opeens weer bedreigingen op "extremistische islamitische websites", gehost in de Amerikaanse staat Texas, gaan verschijnen. Of erger," schrijft de onverbeterlijke Johnito. "O, enne...zondag is het Super Bowl."

Aaaaah, daar komt de complotaap uit de mouw. De Amerikanen willen even geen terroristen aan hun hoofd zodat ze rustig voor de buis kunnen gaan zitten. En dan knip je kabels door. Benieuwd wat voor verdachts de Zappies volgende week weer hebben.

Labels: , ,

38 Comments:

At 9:41 a.m., Anonymous Vizor said...

Mafkezen!

 
At 10:58 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Operators believe the damage was caused by ship anchors during a heavy storm at sea, Beckert said. Wire services reported that ships heading for Egypt's northern coast were diverted due to the storms, and their anchors may have severed the cables several miles from shore. "

Lol, 1 van die 2 kabelbreuken was voor de Franse kust bij Marseille, dat is wel wat verder dan enkele mijlen van de kust van Egypte. Oftewel, beetje onnauwkeurige verslaggeving in het artikel wat je aanhaalt.

 
At 11:02 a.m., Anonymous Anoniem said...

De derde kabelbreuk was voor de kust van Dubai, dus wanneer je pretendeert in je artikel dat de 3 kabelbreuken kwamen door ankers van schepen voor de kust van Egypte, dan raad ik je aan je wat verder in de materie te verdiepen.

 
At 11:12 a.m., Blogger Billythekid said...

Dat zou ik dan ook maar eens doen voordat je maar automatisch aannemt dat hier sprake is van opzet.

Wedden dat de rest van de kabelbreuken ook is veroorzaakt door schepen? Voor de kust van Dubai wordt namelijk veel gebaggerd, om maar eens wat te noemen.

Het staat trouwens allemaal duidelijk in de verschillende stukjes die Zapruder zelf citeert: "Damage to undersea cables, while rare, can result from movement of geologic faults or possibly from the dragging anchor of a ship."

"Early reports suggest that the damage may have been caused by a ship's anchor."

"Stephan Beckert, an analyst with TeleGeography, a research company that consults on global Internet issues, said the cables off Egypt were likely damaged by ships' anchors."

Maar ja, dat is allemaal niet spannend genoeg, natuurlijk.

 
At 11:30 a.m., Blogger Billythekid said...

O ja, en het heeft flink gestormd in het Midden Oosten de afgelopen week. Zomaar een greep:

The Middle East has been hit by a freak blizzard a few days after parts of China were blanketed in heavy snow.

High winds of 70km/h (45mph) forced the closure of the Mediterranean ports of Tartous and Lattakia, according to the Syria Meteorology Department.

Blustery conditions and cool temperatures hampered the pack chasing Tiger Woods in the second round of the 2.5-million-dollar Dubai Desert Classic on Friday.

 
At 1:53 p.m., Anonymous Donkerdoorn said...

Ooit op een boot gezeten Billy? Gooi je op volle zee je anker uit, bij storm ;)

Toch leuk stukje, daar niet van...

 
At 2:06 p.m., Anonymous Rogier said...

Donkerdoorn, ouwe complotter, ga je nog eens op onderzoek uit? Nee he? Doen jullie nooit. Ik vond het berichtje na twee minuten googelen:

Hier: "It is a problem off the coast of Alexandria in Egypt. For some reason ships were asked to anchor in a different place to normal - 8.3km from the beach. One of the ship's anchors cut our cable but there are multiple cuts -we're not the only company having problems."

 
At 2:24 p.m., Anonymous Rogier said...

Een artikel uit 2006: "Fishing nets and dragging ship anchors have damaged cables in the past. Pakistan's Internet service was disrupted for 12 days last summer after a fishing boat cut what was then the country's only undersea cable line. Repairing broken cables can be difficult. Special ships must be sent out to pull up the cable, find the break, and repair it."

 
At 2:28 p.m., Anonymous donkerdoorn said...

In tegenstelling tot de auteur van dit blogje neem ik inderdaad niet onmiddellijk alles voor zoete koek aan wat wordt geschreven en het toeval wil dat een van mijn beste vrienden tankenkapitein is. Die heeft smakelijk om het verhaal moeten lachen.

Zoals het bovenstaande kaartje aangeeft, zijn de routes van kabels etc bekend en zijn "beschermd". Dit betekent dat internationaal scheepsverkeer in principe niet toegestaan is boven "submarine cables". Dus als een schip met zijn anker de kabel stuk heeft getrokken is hij afgeweken van zijn route en in problemen. Dan wordt het vreemd dat hij zijn anker gaat uitgooien. Storm, diepte, bestuurbaarheid...niet slim om te doen tenzij de kapitein dronken is ofzo. Of een prutser.
Dan simpelweg de kans. Een uit zijn route afgeweken schip, met anker uit, boven de kabels en ze ook raakt....

Hey, para of niet. Die twee kabelmaatschappijen hebben een fijne bizarre week achter de rug ;)

 
At 2:33 p.m., Anonymous donkerdoorn said...

Die reacties kun je ook in alle linkjes in het stuk vinden Rogier. En weet je wat het mooie is, dan kun je je eigen conclusies trekken. Zo ijn we nu eenmaal op Zapruder *stookstook* Dus om nu meteen de gefrusteerde huilende wolf uit te hangen is ook weer zo....911-complotdenkers...

ciao!

 
At 3:37 p.m., Anonymous Rogier said...

"Dat een van mijn beste vrienden tankenkapitein is. Die heeft smakelijk om het verhaal moeten lachen."

Ah, nu is in een keer een tankenkapitein de expert? Waarom hij wel en de woordvoerders van al die kabelbedrijven niet? Zitten die niet veel dichter op het probleem of liegen ze soms allemaal in commissie?

Duik even in het archief en je ziet dat ieder jaar veel van die kabels worden doorgesneden, ook door visserskotters. Hoeveel geankerde schepen raken niet op drift?

Lijkt me wel zaak om daar eens wat aan te doen, maar dat is een ander verhaal.

 
At 4:19 p.m., Blogger Billythekid said...

In tegenstelling tot de auteur van dit blogje neem ik inderdaad niet onmiddellijk alles voor zoete koek aan wat wordt geschreven.

Nou nee, het zit anders: ik denk dat ik iets beter de zin van de onzin kan scheiden. Als ik na wat googelen lees over extreem slecht weer in het hele Midden Oosten-gebied en daarnaast nog eens talrijke berichten tegenkom over schepen die onder dit soort omstandigheden regelmatig kabels stuktrekken, denk ik dat de conclusie vrij snel is getrokken. Alleen vraag ik mij iedere keer weer af waarom je zelf niet eens de moeite neemt om dit soort informatie na te trekken. Is kennelijk niet in het belang van het complot.

Maar ga vooral door, dan heb ik weer iets om over te schrijven.

 
At 6:01 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Dat zou ik dan ook maar eens doen voordat je maar automatisch aannemt dat hier sprake is van opzet."

Ik had het over de lokatie van de incidenten, en niet over de mogelijke oorzaak, dus je reactie is een beetje merkwaardig.

 
At 6:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

@ Rogier :

"Donkerdoorn, ouwe complotter, ga je nog eens op onderzoek uit? Nee he? Doen jullie nooit. Ik vond het berichtje na twee minuten googelen:

Hier: "It is a problem off the coast of Alexandria in Egypt. For some reason ships were asked to anchor in a different place to normal - 8.3km from the beach. One of the ship's anchors cut our cable but there are multiple cuts -we're not the only company having problems."

Ehm. Doe je zelf wel onderzoek Rogier ? Of wil je beweren dat dit schip voor de kust van Alexandrie de kabelbreuken bij Frankrijk en Dubai eveneens heeft veroorzaakt ?

 
At 7:07 p.m., Anonymous bee said...

Donkerdoorn,

Ongetwijfeld zijn alle bronnen die wijzen op een realistische (maar wat saaie) verklaring, verdacht. Dus vertrouw je maar op jouw vriend de "tankenkapitein". En ik maar denken dat de complotters altijd varen op hun eigen oordeelsvermogen in plaats van het "klakkeloos" volgen van experts.

 
At 7:12 p.m., Anonymous stefandebruin said...

De woorden die hier worden verkondigt zijn uiteraard vooral ook geldig voor: (in de juiste volgorde)
1: patjanneke en co. van zapruder
2: bily en co. van zapburu
3: al hun gemerkte hoeren horende tot de (door de status quo) geregiseerde mensverraders. De zogenaamde 'truthers' der lage landen. Diegenen die er goed van vreten en boeren weten waarom hun verradelijke schijnheiligheid zo walgelijk begint te stinken. Waarvan JOHNITO de domste en bruikbaarste van het moment is! Al moet ik hem toch wel prijzen voor zijn gespeelde 'eerlijkheid'...

http://nl.youtube.com/watch?v=DJ82zk8ycfs

 
At 1:36 a.m., Blogger Johnito said...

Schreeuw maar stefan, schreeuw maar...ik hoop dat het je oplucht.

En verder wil ik Billy weer bedanken voor een zeer vermakelijk stukje leesvoer.

 
At 4:40 a.m., Anonymous bruinwerker... said...

Johnito is de Joran van complotters land. Hij heeft de ene blik rechercheurs nog niet teleurgesteld en met een afgekloven bot hijgend achter zich gelaten, of de volgende zelfverklaarde redder des vaderlands (in dit geval Billy) moet al weer op zijn schreden terugkomen omdat de leugenprofeet zijn streken weer eens niet voor zich heeft kunnen houden. En maar verbaasd staan dat er zoveel slachtoffers om hem heen vallen DEUHHHH????... Wat een slapstick! Het verschil is dat ik denk dat Joran het met veel plezier en verborgen jolijt doet, terwijl JOHNITO zijn taak tot in het belachelijke voor zichzelf vermengt met gevestigde belangen waarvoor hij alleen maar als bruikbare idioot mag optreden.
Wat natuurlijk automatisch impliceert dat biltheklokkenspeler de PjotterRanzEnVies van zaproddel land mag spelen natuurlijk...

 
At 4:50 a.m., Anonymous brillythejew... said...

Wat leuk toch weer... Waarom wordt JOHNITO toch altijd weer met zijn sp politieke verwevenheid als de mable wisse spitt van de regenten autoriteit te kijk gezet? Wat is daar nou leuk an? Vrtel mij dat eens bruinwerker en stefan?

 
At 5:10 a.m., Anonymous bilscooper said...

The pair of cables -- which lie on the sea floor near each other and at some points are no thicker than the average human thumb -- caused problems across an area thousands of miles wide. India, Bangladesh, Pakistan, Egypt, Qatar, Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Kuwait and Bahrain all reported trouble.

The Internet disruption has raised questions about the system's vulnerability. Such large-scale disruptions are rare but not unknown. East Asia suffered nearly two months of outages and slow service after an earthquake damaged undersea cables near Taiwan in 2006.

http://www.nytimes.com/aponline/technology/AP-Internet-Outages.html?_

 
At 6:34 a.m., Anonymous dislectiepipo said...

jonge je krijgt gelijg ik zweer het je hij gaat deze keer voor joker ze draaien hem met zijn eigen blog om zijn oren hij zal toch wel een keer op zijn bek gaan he en dan die dönnerdroom ik vind het verschrikkelijk dat hij die mens zo neer zet op dit blogje ik zat te wachten ik dacht hij rukt dadelijk op en geeft hem en paar puistenop zun bek hij heeft toch niets meer te verliezen wat een vuilak om iemand nog op een blog als dit een trap na te geven met al zijn ellende he he dat is er ook weer uit groetjes...

 
At 6:40 a.m., Blogger Billythekid said...

Zou dit soms de 'kapitein' van Donkerdoorn zijn? Kapitein en vrijetijdscomplotter dus (vertaling uit het Duits):

Ik ben zelf kapitein, heb alle papieren en heb zelf over de wereldzeeën gevaren. Daarom weet ik dat de onderzeese kabels op alle zeekaarten aangegeven zijn en dat ze in de omgeving van de kust met boeien en waarschuwingsborden zijn gemarkeerd. Geen enkele kapitein kan het zich veroorloven hierop geen acht te slaan en de kabels met zijn anker te beschadigen. En dat gebeurt dan op VIER verschillende plaatsen en ook nog eens gelijktijdig, waarbij alleen de moslimwereld getroffen wordt? Wat een sprookje!

 
At 6:44 a.m., Anonymous brilly said...

ACH ZÖOOOO...

Naam: Dwarslezer / Entrelector
Locatie: Netherlands
Zomaar een gemiddelde, abnormale man, die probeert zijn ogen open te houden en zomaar niet als te slikken wat anderen (zoals meteorologen en politici) hem willen laten geloven. Het is niet zo dat ik gelijk wil hebben (al denk ik in principe wel dat ik dat heb), maar meer dat ik iedereen zou willen aansporen om vooral te proberen de dingen met zijn/haar gezonde verstand te proberen te begrijpen.

 
At 7:33 a.m., Anonymous proloog said...

Am I Really a Terrorist?
byMehdi Latif:

The Story of An Innocent Iraqi Citizen Arrested, Tortured and Abused by the Occupiers of Iraq.

http://www2.irib.ir/worldservice/englishRADIO/SOCIAL/terrorist.htm

 
At 7:38 a.m., Anonymous onthuller said...

http://www2.irib.ir/worldservice/englishRADIO/SOCIAL/terrorist.htm

 
At 7:41 a.m., Anonymous tagsheep said...

Fuck!!!

http://www2.irib.ir/worldservice/
englishRADIO/SOCIAL/terrorist.htm

 
At 8:00 a.m., Blogger Billythekid said...

Joh, ga eens gauw naar bed!

 
At 8:15 a.m., Anonymous haram said...

Zeg, ga jij gauw eens aan je aanhang verkondigen DAT JE NIET EENS weet wat wakker zijn is?

http://nl.youtube.com/watch?v=L7JmCLYZVl0

 
At 12:26 a.m., Anonymous donkerdoorn said...

Hoeveel staat het nu Billy? 7-0 ofzo....?
zie je volgende weer met plezier tegemoed... ;)

 
At 1:37 a.m., Blogger Johnito said...

lol @ bruinwerker/stefan/nogwatnamen :) :)

Ik zou bijna denken dat je een soort Mossad-trolletje bent. Maar volgens mij moet je daar toch minstens basisschool werk-en denkniveau voor hebben? Of nemen ze ook vrijwilligers aan?

Waarom sluit je je niet aan bij je vriendjes van de Bad News Bloggers?

 
At 1:50 a.m., Blogger Johnito said...

Bad News Bloggers, de carriere-uitdaging voor stefan de bruinwerkende ziocon-trol

 
At 1:34 p.m., Anonymous Anoniem said...

@ Billy :

"Wedden dat de rest van de kabelbreuken ook is veroorzaakt door schepen? Voor de kust van Dubai wordt namelijk veel gebaggerd, om maar eens wat te noemen."

Tuurlijk, geen probleem. Zullen we er dan meteen maar aan toevoegen dat ook bij het incident in Egypte in het geheel niet vast staat wat precies de oorzaak is ?

Immers heeft het Ministerie van Transport in Cairo inmiddels aangegeven dat er in het geheel geen schepen in de buurt waren, en dat het incident bij Alexandrie dus helemaal niet het gevolg kan zijn van schade t.g.v. een anker.

Ships did not cut internet cables: Egypt
http://www.abc.net.au/news/stories/2008/02/04/2153455.htm

 
At 1:35 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Alleen vraag ik mij iedere keer weer af waarom je zelf niet eens de moeite neemt om dit soort informatie na te trekken. Is kennelijk niet in het belang van het complot. Maar ga vooral door, dan heb ik weer iets om over te schrijven."

Zoek je dan bij je volgende artikeltje zelf de zaken wat beter uit ? ;)

 
At 8:52 a.m., Anonymous Fred said...

""The ministry's maritime transport committee reviewed footage covering the period of 12 hours before and 12 hours after the cables were cut and no ships sailed the area," a statement said."

Mooi zo, dat sluit terrorisme ook uit, ten zij die terroristen geen schepen hebben gebruikt om die kabels door te snijden.

 
At 2:10 p.m., Anonymous OpaHenk said...

http://ukpress.google.com/article/ALeqM5hTi5wNwTD66nvWdTAQw20SaFI_GQ

Hop. Billy gelijk uitgeluld.

Doe meteen even wat research naar ankers, zee-ankers, lengte van anker-kabels en de diepte van de plekken waar de kabels gesneden zijn.

Dit in combi met bovenstaand bericht, je moet wel een erge antikomplotdenker zijn om daar nog niets verdachts in te zien.

 
At 3:59 p.m., Anonymous Anoniem said...

@ Billy :

Jammer dat je niet meer reageert wanneer blijkt dat je het in een artikel niet bij het rechte eind hebt. Wellicht dat de schouderklopjes die je jezelf dacht te moeten geven toch wat voorbarig waren ?

De weddenschap die je voorstelde omtrent de oorzaak van de kabelbreuken zal nu ook wel van de baan zijn ?

 
At 4:08 p.m., Anonymous Anoniem said...

In tegenstelling tot de auteur van dit blogje neem ik inderdaad niet onmiddellijk alles voor zoete koek aan wat wordt geschreven en het toeval wil dat een van mijn beste vrienden tankenkapitein is.

Mja, ik heb 8 jaar gewerkt op het NOC van een van de Nederlandse ISP's, en kan zeggen dat ik in al die jaren nog nimmer een dergelijke opeenhoping van kabelbreuken heb gezien.

Incidenten met bijvoorbeeld ankers doen zich wel eens voor, maar de uitleg van de zelfbenoemde expert Billy is lachwekkend te noemen, net zoals zijn stelling dat hij het beste in staat zou zijn de zin en de onzin van elkaar te scheiden.

Mijn dagelijks werk bestond uit het beheren van bijvoorbeeld T1/E1/T3/OC-3/STM-1 verbindingen en dergelijke, zoals transatlantische kabels tussen de AMS-IX en exchanges zoals MAE-EAST en MAE-WEST in de Verenigde Staten, en ik vind deze situatie toch op zijn minst merkwaardig.

Maarja, wat weet ik ervan. Ik ben natuurlijk niet zo'n expert als Billy.

Nou nee, het zit anders: ik denk dat ik iets beter de zin van de onzin kan scheiden.

Op basis waarvan doe je dit soort arrogante en lachwekkende uitspraken Billy ?

Jij wordt een expert op het gebied van de internet infrastructuur door even op google te zoeken en dan, zonder verdere kennis van zaken conclusies te trekken ?

 
At 6:23 p.m., Anonymous Anti Zionist said...

Wat een waardeloze pro-Zionisme site is dit!

 

Een reactie posten

<< Home