maandag, augustus 04, 2008

Purperen jurkje


Micha Kat krijgt donderdag van de rechter te horen of hij 20.000 euri moet dokken voor de pedobeschuldigingen aan het adres van Fortis-topman Lippens, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn pijlen alweer op een nieuw slachtoffer te richten: voormalig VVD'er en burgemeester van Breda Ed Nijpels.

Die ook al? Nou nee, Kat heeft weer eens iets opgevangen over de Bredase Club Paradiso, waar Ed zich "’s nachts in purperen jurkje heeft laten afranselen". Diezelfde club zou ook zijn bezocht door justitiebobo Demmink. Enfin, wink wink nod nod, u begrijpt hem al. Waarna Kat de Belg Jean-Pierre Van Rossem nog maar eens aanhaalt die ten tijde van de burgemeesterschap van Ed aantoonde hoe makkelijk was om in Breda snuff movies en andere onfrisse kindervideo's te bestellen.

"Het moge duidelijk zijn dat we op geen enkele wijze een direct causaal verband willen leggen tussen de snuff-movies en het burgemeesterschap van Nijpels te Breda," schrijft Kat dan ook nog, terwijl hij dat natuurlijk wel doet. "We constateren wel een alarmerende coïncidentie tussen berichten over het persoonlijke seksuele leven van Nijpels en het verhaal van Van Rossum."

Het is weer Kat-journalistiek ten voeten uit: een vage roddel over Nijpels, ontleend aan 1 anonieme bron, wordt in verband gebracht volstrekt ongerateerde zaken, zoals het feit dat Van Rossem een dossier over zijn bevindingen zou hebben gedeponeerd bij het parket in Breda, waar niks mee gedaan zou zijn, omdat er een "foute hoofdofficier" zou zijn aangenomen.

Zo'n onsamenhangend verhaal is altijd goed voor de fanatieke fanclub van Kat, waaronder een vaste complotreaguurder die zich AIRVD noemt: "Breda is ook de stad waar de katholieke bisschop zetelt. Verbaast me dus niks dat pedofilie daar welig tiert". Waarbij de vraag of het allemaal wel waar is al niet eens meer gesteld wordt. "En je vergeet te melden dat Nijpels vele jaren commissaris van de koningin is geweest. Wederom een link naar het Koninklijk Huis".

Maar ja, Kat zelf vertoont zo langzamerhand dan ook alle symptomen van een doorgeschoten complotdenker, en dat trekt dan al gauw soortgenoten aan. Nadat Kat had geschreven dat de farmaceutische industrie is met een demonisch offensief om zo veel mogelijk mensen leeg te plunderen en vervolgens te vergiftigen, liep zijn postbus vol met medische spam: "Het is niet Joris Demmink of minister Donner of de CIA of JP die achter de aanhoudende bombardementen zitten die deze website steeds weer uit de lucht halen: het is de farmaceutische industrie!" Dat ging zelfs de paranoïde aanhang van Kat een tikkeltje te ver: "Het zou raar zijn als die ‘bombardamenten’ ondertekend werden met groetjes van Donner, Heil Ballin en Demmink. P.S. Het Vaticaan is eigendom van een van de grootste Pharmacie concerns."

UPDATE 8/8: Een verrassende wending in de zaak Micha Kat versus Fortis-baas Maurice Lippens. De rechter zou donderdag uitspraak hebben gedaan, maar er komt een vervolgzitting waarbij Kat wellicht eerst zelf gehoord moet worden.

Labels: ,

14 Comments:

At 9:50 a.m., Anonymous Anoniem said...

WERKGROEP MORKHOVEN !!!???

JAN BOEYKENs !!!!!

 
At 9:53 a.m., Anonymous Anoniem said...

RUF Nachtergaele!!!!

 
At 10:03 a.m., Anonymous Anoniem said...

www.radicalparty.org

 
At 10:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

www.pvda.be/

 
At 4:51 p.m., Anonymous Han said...

Er komt niks zinnigs meer uit de pen van Kat tegenwoordig...

 
At 6:23 p.m., Anonymous OpaHenk said...

t is "wink wink nod nod" niet "wink wink not not"..

dus..

En Kat is echt niet de enige die de broertjes Lippens heeft beschuldigt van pedofilie en erger.

Doe maar eens lezen in plaats van op zn pavlovs naar het rijk der fabelen te verwijzen:
http://www.isgp.eu/dutroux/Belgian_X_dossiers_of_the_Dutroux_affair.htm

 
At 6:31 p.m., Blogger Billythekid said...

Bedankt voor de nods, maar Kat citeert dezelfde bronnen, dus kun je Kat niet als bron opvoeren hier.

 
At 7:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

"T enige wat Kat tot nu toe bewezen heeft, is dat je een heleboel kan beweren in dit land en dat het met de vrijheid van meningsuiting hier dus wel snor zit. Dit zou je in China eens moeten proberen.

 
At 7:23 p.m., Anonymous Anoniem said...

nee, het is "wink wink nudge nudge" of andersom: "nudge nudge wink wink (say no more!, etc..)"

:)

 
At 7:57 p.m., Anonymous Rogier said...

Wink wink, nod nod kan ook

 
At 8:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Als ik moet kiezen tussen een onderzoeksjournalist die af en toe te ver doorslaat en een reguliere media die structureel voorbijgaat aan alles wat riekt naar misdaden in hoge kringen, dan kies ik voor het eerste.

De absolute mediastilte over de zaak Demmink is ziekelijk, en Kat lijkt de enige die probeert de waarheid achter de vele beschuldigingen te achterhalen. Zulke journalisten dienen op handen gedragen te worden.

 
At 9:26 p.m., Anonymous klokkenspeler said...

Ik vind het zwaar kut dat mijn pa zo onder vuur ligt, maar hoe meer ik op internet surf des te meer vraagtekens heb ik heb. Ik neem aan dat hij het niet slecht bedoeld heeft en dat die jongens uit Turkije het gewoon om geld of geilheid gedaan hebben en niets kwaads hebben opgelopen, want wat dat betreft is mijn vader erg hygiënisch.

Ik heb zelf nooit kritische vragen durven stellen thuis, maar mijn vrienden roepen steeds over deze site, maar ik weet niet wat ik geloofwaardig moet vinden. Ik heb heel veel op verschillende nieuwssites van nationale dagbladen gekeken en op de meest populaire webblogs. Soms zag ik wel eens kritieken, maar die waren dan ineens weg.

Het voorlaatste artikel van u, genoemd ‘zelfreflectie’, bracht mij ernstig aan het twijfelen. De reacties erop gaven mij weer moed. Maar toen het artikel met alle 100 reacties plotsklaps verwijdert was, sloeg de twijfel weer toe. Heeft de macht van justie zo ver gereikt?

Hans Holthuis werd dus eind jaren negentig gerolodext door een ploeg bromsnorren (1). Ernstig verdacht van hopsen met jeugdigen. En daar word je niet zo maar van verdacht. Na het in de berm zetten van dat onderzoek kwam Hans toch nog goed terecht. Griffier van het Joegotribunaal mag er wezen.

Hij baadde in de eerste jaren van deze eeuw in een warm internationaal perszonnetje als Slobo Milosevic voor de kadi weer eens flink van Melkertleer had getrokken. En dat zonnetje werd zelfs heet toen Slobo was gezelfmoord (2).
Ook kindervriend Joris Demmink werd stevig gerolodext. Al was het alleen maar vanwege de constante stroom van geruchten over diens voorkeur voor verse hamlapjes.
Kenden Hans en Joris elkaar? Al heel lang. Hansepans begon namelijk zijn carrière op de afdeling civielrecht van het Ministerie van Defensie. Een trapje hoger zat Joris bij de directie juridische zaken van datzelfde ministerie.

Bij welke jaargang het precies is geweest weten we niet meer, maar Hans en Joris werden eens samen op de kiek gezet op het Friese statenjacht Friso tijdens het jaarlijkse skûtsjesielen. Uitgenodigd door Ed Nijpels, sinds 1 januari 1999 de commissaris van de Koningin aan de andere kant van de dijk. En ach, hoe aardig nou in dit verband, Ed was in de jaren tachtig de man, die verklaarde noch pedo noch homo te zijn voordat iemand hem daarvan in het openbaar beschuldigd had (3). Lachen hè? Stay tuned.

1 van de zonen (slachtoffers) van.

 
At 9:37 p.m., Anonymous Rens said...

"Zulke journalisten dienen op handen gedragen te worden."

Onzin, want wat die Kat doet is roddels publiceren, hij onderzoekt niks. Hij zit in Bangkok. Hij belt niemand. Hij praat met niemand. Hij verifieert niks. Als iemand hem een mailtje stuurt neemt hij klakkeloos die informatie over. Hij maakt kanjers van fouten. En erger: hij is rancuneus.

 
At 7:03 a.m., Anonymous Rene said...

Nee, het is wink wink nudge nudge...

 

Een reactie posten

<< Home