dinsdag, februari 20, 2007

Hol van de leeuw


Het was zonder meer moedig van BBC producer Guy Smith om zich maandag te verantwoorden voor de documentaire 9/11: The Conspiracy Files in de radioshow van Alex Jones, zeg maar gerust het hol van de leeuw. Jones had ook Dylan Avery (Loose Change) uitgenodigd, evenals Paul Joseph Watson, de Britse correspondent van Prison Planet, de website van Jones die natuurlijk direct korte metten met de documentaire had gemaakt.

Want de uitzending mag in de Britse kranten dan nog zulke goede kritieken hebben gekregen (Thomas Sutcliffe in The Independent: "The conspirators...get absolutely furious at the thought of contradiction. For them the world is not messy - it is an occult piece of clockwork...point out a gaping hole in their pet theory and they simply spot a site ripe for future development..."), de complotters waren natuurlijk weer eens woedend over deze vorm van 'riooljournalistiek'.

Een echt debat werd het echter niet door de ontwapende Britse charme van Smith, die als kryptoniet werkte op de anders altijd hyperventilerende Jones. Die probeerde Smith nog wel op zijn nummer te zetten, maar die bleef Jones op amaibele wijze Alex noemen, alsof ze al jaren grote vrienden waren.

"Jullie hebben me een week gevolgd, en ik zat er maar drie minuten in," klaagde Jones. Smith: "Geen week, Alex, twee dagen maar, en als jij erin zit ben je ook echt aanwezig." "Ik heb je gesmeekt om aandacht te besteden aan Operatie Northwoods, en je weigerde het om te nemen," jammerde Jones. Smith: "Dat is inderdaad een heel interessante kwestie, Alex, maar het bewijst natuurlijk niet dat 9/11 een inside job is." Terecht merkte Smith op dat veel 9/11 verhalen zijn gebaseerd op nieuwsberichten die niet noodzakelijkerwijs juist hoeven te zijn.

Natuurlijk had Smith niet op alles repliek, maar dat is ook niet zo moeilijk als je opponent een kennisvoorsprong van vele jaren heeft. Maar het werd wel een beetje genant toen Paul Joseph Watson zijn Britse collega van vooringenomenheid beschuldigde. Dit is dezelfde Watson die verantwoordelijk is voor het volkomen verkeerd begrepen verhaal over de zogenaamde oefeningen op de dag van de aanslagen in Londen in juli 2005. Daarin las hij wat hij op voorhand dacht.

Labels: ,

17 Comments:

At 6:30 p.m., Anonymous Anoniem said...

Een kennisvoorsprong van vele jaren is het voordeel dus?

Het is gewoon oneerlijke concurrentie als je alle feiten kent dus?

Tja....

 
At 6:40 p.m., Blogger Billythekid said...

De opmerking is geen oordeel. Ik bedoel dat de parate kennis van Jones groter is dan die van Smith, die zich ten behoeve van deze documentaire weliswaar heeft ingelezen, maar zich niet dagelijks met deze materie bezighoudt.

 
At 7:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Natuurlijk had Smith niet op alles repliek, maar dat is ook niet zo moeilijk als je opponent een kennisvoorsprong van vele jaren heeft.

Nu hebben we het lek boven water en een afdoend antwoord op alle vragen...........

 
At 8:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

"De opmerking is geen oordeel. Ik bedoel dat de parate kennis van Jones groter is dan die van Smith, die zich ten behoeve van deze documentaire weliswaar heeft ingelezen, maar zich niet dagelijks met deze materie bezighoudt."

Maar wel de taak op zich neemt om zo een belangrijk onderwerp aan de man te brengen wetende dat alles als zoete koek geslikt zal worden aangezien het uit naam van het BBC intituut gebeurd.

Volstrekt logisch allemaal.

 
At 9:12 p.m., Blogger Billythekid said...

Je begrijpt het nog steeds niet: mijn stelling is niet dat Smith minder kennis heeft dan Jones, maar dat Jones meer parate kennis heeft in de zin van 'meteen beschikbaar'. Voor een tv-uitzending selecteer een aantal onderwerpen waar je research voor pleegt. Daar kon Smith natuurlijk wel iets over zeggen, wat hij ook deed. Ik zeg niet dat de 'kennis' van Jones kwalitatief beter is.

 
At 10:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

." Terecht merkte Smith op dat veel 9/11 verhalen zijn gebaseerd op nieuwsberichten die niet noodzakelijkerwijs juist hoeven te zijn.

Northwoods is nota bene gewoon declassified information.

 
At 10:28 p.m., Blogger Jay said...

ja en wat wil je daarmee zeggen dan?

 
At 10:43 p.m., Blogger Jay said...

Northwoods is toch geen nieuwsbericht? Od heb ik dat gemist?

 
At 1:40 a.m., Anonymous Anoniem said...

Move on people...gaaap.
Braad en Jay gaan al weer lekker los op aids (Braad inhoudelijk met trucjes en gespeelde verontwaardiging, Jay met zn standaard dommigheid)...nu jij nog billy. Wel een beetje die plotters bijhouden.
Trouwens, geen woord over 311...jammer jongens. En straks weer 77...kusje..

 
At 6:57 a.m., Blogger Jay said...

Hey Donkerdoorn, loosert. Hoe is het nou? Ben je al uitgehuild na die BBC docu, of lig je er nog steeds wakker van?

 
At 7:13 a.m., Blogger Jay said...

Arme Donkerdoorn is helemaal gebrainwashed door Patman met al zijn pseudo wetenschappelijke bullshit. Is de opzet van de site Zapruder toch succesvol geweest. 1 mak schaap heeft ie in ieder geval weten te overtuigen. Donkerdoorn is duidelijk niet geestelijk stabiel dus een makkelijk slachtoffer ook voor Patman zijn verhaaltjes. Hij heeft daar maanden naar toe gewerkt en dit is blijkbaar het resultaat.

 
At 7:24 a.m., Blogger Billythekid said...

"Northwoods is nota bene gewoon declassified information."

Maar daarmee geen bewijs dat 9/11 een inside job is, en dus niet relevant voor het programma, vond Smith.

 
At 7:38 a.m., Blogger Jay said...

Jay met zn standaard dommigheid

Het kan nooit dommer zijn dan wat jij een paar maanden geleden hier liet zien Dnkerdoorn. Toen je hier een paar linkjes liep te spammen om een punt van jou te onderbouwen, maar als je ook werkelijk had gelezen wat er op die sites stond had kunnen zien dat je in feite werd tegengesproken. Daarna werd het angstvallig stil toen ik je daarop wees. Maar droom maar lekker verder hoor donkerdoorntje.

 
At 9:38 a.m., Anonymous Anoniem said...

Tsja Braad. Sorry, maar als je 20x met "denk aan de slachtoffers van 911" komt, wordt het argument een beetje sleets. En dat schelden...ach, het pleit niet echt voor je vriend...
Goh Jay, je lijkt mn vriendin wel...waar de **** heb je het over?
Wel creatieve reacties trouwens deze ronde ;)

 
At 9:41 a.m., Blogger Jay said...

Ach je hebt ook nog het geheugen van een lekke zeef dus. Het ging over die pijpeidingen in Afghanistan waar jij met die grootmuil van je met linkjes kwam waarin ze het volgens jouw over een oliepijpleiding hadden, terwijl er toch echt gaspijpleiding stond in die artikelen waar je naar linkte.

 
At 11:48 a.m., Anonymous Anoniem said...

Braad, we zijn nu wel gewend dat Zapruder als een kip met vogelgriep achter allerlei 'deskundigen' aanrennen, alleen maar omdat er een andere (vaak idiote) visie op nahouden. Ik vrees dat het getal van 13.000 doden ook weer uit de koker van zo'n figuur komt. Je opmerkingen bij Zapruder zijn zojuist geschrapt, zag ik. Alleen jaknikkers zijn er kennelijk welkom.

 
At 7:18 a.m., Blogger Jay said...

Hahahaha, Locken ze dat topic ook nog :D Dat is dan voor het eerst in de geschiedenis van Zapruder. Wat ik al dacht is Patman de enige die iets van die fabel afweet en zijn de anderen alleen maar gezellige meelopers. Trieste boel daar.

De bedoeling van die stelling is interesse te wekken voor een artikelenserie die in maart op de site komt. Zeer waarschijnlijk zal de redactie dan al die vragen beantwoorden.

Het gaat ze dus niet om de feiten, maar om interesse te wekken voor een artikelenserie. Logisch....

 

Een reactie posten

<< Home