zaterdag, mei 31, 2008

Aliens


Zapburu heeft de discussie rond UFO's en aliens altijd buiten deze kolommen weten te houden. Dat er buitenaards leven bestaat, ongetwijfeld. Dat ze verder zijn dan ons, zeer waarschijnlijk. Dat ze ons komen opzoeken in ruimteschepen, best mogelijk.

Maar het merendeel van de verhalen hierover zijn onverifieerbaar en daarmee volkomen oninteressant. Veel verder dan vage filmpjes op YouTube van lichtbollen komt het niet. Als je zweefsite Niburu mag geloven heeft iedere Nederlander intussen een ontmoeting gehad met inter-dimensionale wezens, totdat je de beschrijvingen leest: "Drie onaardse wezens met vleugels die razendsnel in een bocht door de straat en langs mijn huis, op en neer vlogen. Ik schrok, want ik dacht dat ik heel grote vleermuizen zag, maar dat waren het duidelijk niet. Ik dacht eerst dat het RODS (...) waren. Ze gingen razendsnel. Maar het waren eerder een soort extreem grote libelles, zo leek het. Ik hoorde een licht gebrom van de vleugels. Hun vleugels glommen op het licht van de straatlantaarns, een beetje als parelmoer en zilver." Wedden dat niemand anders dit gezien heeft?

Ook met fotografisch bewijs is het trouwens uitkijken geblazen. Vlak voor zijn dood verklaarde Robert Kenneth Wilson in 1993 dat zijn beroemde foto van Loch Ness gewoon een vervalsing was, en ook onderstaande filmpje van een alien uit Roswell bleek zo nep als wat.



Maar nu is dan toch eindelijk het definitieve bewijs geleverd van een levend buitenaards wezen door een man uit Denver. Dat wil zeggen: ene Jeff Peckman beweert dat hij beschikt over echte video-opnamen van een alien. Die zijn vrijdag getoond aan een select publiek, overwegend journalisten en ambtenaren van het stadsbestuur van Denver. Peckman dringt aan op de vorming van een Extraterrestrial Affairs Commission (ontvangstcomité voor buitenaardsen).

En wat zagen al deze mensen? Een infrarood opname (foto boven, animatie hier) ruim vier jaar geleden gemaakt door een Amerikaan van een grijs wezen dat door het raam kijkt en met zijn ogen knippert, oftewel helemaal ET. "The thing is about 4 feet tall. The only thing that shows up in the video is his head. It pops up from underneath a window. But his eyes blink. His cheeks move. He turns his head side-to-side. This would be a very elaborate puppet."

De filmer was - dat zul je altijd zien - geen onbekende: Stan Romanek. Een Amerikaan die al sinds zijn vijfde iets met UFO's heeft en dingen meemaakt die wij aardse stervelingen alleen in Steve Spielberg-films zien. "There have been well over 100 individually unique experiences that Stan has encountered since December, 2000 that remain unexplainable. Being abducted is only one of many experiences."

Hoe komt het toch dat dit soort geluksvogels aliens telkens weer weten te vinden? Of zou hij onbedoeld in een Halloween-grap zijn getuind? Ook zo benieuwd wat Stan later op zijn sterfbed zal onthullen?

Labels:

vrijdag, mei 30, 2008

Rummy



Complotters zijn meesters in het verdraaien van woorden. Correctie: het verkeerd interpreteren van citaten die ook nog eens vakkundig uit hun verband worden gerukt omdat ze anders niet overtuigen. In de (bijna) twee jaar dat dit blog bestaat hebben we daarvan talloze voorbeelden gezien, waaronder het tot vervelends toe aangehaalde Pull it van Larry Silverstein.

De reden is simpel: complotters willen uitsluitend horen of lezen wat ze denken, vinden of vermoeden. Neem voormalig minister van Defensie Donald Rumsfeld. Die zegt op een onlangs openbaar gemaakte tape het volgende: "We haven't had an attack in five years. The perception of the threat is so low in this society that it's not surprising that the behavior pattern reflects a low threat assessment. The same thing's in Europe, there's a low threat perception. The correction for that, I suppose, is an attack."

Het is volstrekt duidelijk wat hier staat. Rumsfeld zegt dat er - in zijn ogen - veel te licht over de dreiging van terroristische aanvallen wordt gedacht en hij bang is dat alleen een aanslag dat zou kunnen corrigeren. Simpeler kan het niet. Zou je zeggen.

Maar wat doen onze wensdenkende complotters? Ze maken er dit van: "Maw Rumsfeld vindt dat er een nieuwe aanslag nodig is om mensen meer in angst te doen leven en aangepaste gedragspatronen te geven. Zoals naar meer controle van de overheid te doen vragen en akkoord te gaan met verdere oorlogen (Iran, Syrië)? Dit noemt hij de correctie van het te lage gevoel van een dreiging. Deze woorden zijn een van de duidelijkste bewijs stukken dat 9/11 een inside job is en dat de Bush regering met deze strategie van de angst werkt via psychologische operaties zoals zelf geënsceneerde aanslagen."

Waarschuwing: Huur nooit een complotter als vertaler in.

Labels:

donderdag, mei 29, 2008

Pentagon Tapes


9/11 complotters beweren keer op keer dat er vele tientallen bewakingscamera's rond het Pentagon stonden en de FBI maar liefst 85 banden met opnamen in beslag heeft genomen. En dat we die niet mogen zien omdat dan in een klap duidelijk zou worden dat er helemaal geen vliegtuig in het Pentagon is gevlogen. Welnu, dat misverstand is nu ook uit de wereld.

Uit een dagvaarding blijkt dat de FBI 85 banden heeft die op 9/11 betrekking hebben. 56 banden hebben niets met het Pentagon te maken, en bevatten opnamen van bijvoorbeeld het WTC of een Kinko's winkel in Florida. Van de overige 29 Pentagon Tapes zijn er 16 die geen ongeluk of zelfs maar een vliegtuig tonen. Blijven over: 13 banden, waarvan er 12 de impactzone van het Pentagon tonen nadat Vlucht 77 zich in het gebouw had geboord. Slechts een tape toont de eigenlijke crash, en die heeft de FBI in 2006 al eens vrijgegeven. Oftewel: er is niks (wezenlijks) dat de FBI achterhoudt.

Maar let op: tot in lengte van jaren krijgen we waarschijnlijk nog te horen dat de FBI 85 cameratapes van het Pentagon in beslag heeft genomen die wij niet mogen zien.

Labels: ,

woensdag, mei 28, 2008

Mars hoax


Nee, spectaculair waren die beelden van Mars die NASA-robot Phoenix zondagnacht doorstuurde niet: Vlak, pokdalig, stenig en, niet geheel verrassend, rood. Maar ja, het gaat dan ook om het noordpoolgebied van de rode planeet, dus dan mag je geen Malediven verwachten. Dat we aanvankelijk alleen zwart-wit beelden zagen is logisch: het kost flink wat tijd om over zulke lange afstanden digitale beelden te versturen, en voor kleurenbeelden heb je nog meer tijd nodig.

Maar dat moet je de Limburgse complotter Nexus niet vertellen. Die bekeek die zwart-wit beelden natuurlijk weer met de nodige argwaan. Per slot van rekening zijn we nooit op de Maan geweest, dus zal de Mars-landing ook wel een hoax zijn: "Nadat de Phoenix geland was duurde het 90 minuten totdat een stem via audio ons vertelde dat er beelden waren van Mars. Meteen hierna werd het geluid gedimd, onverstaanbaar gemaakt en de beelden bleven uit. Wat was er aan de hand, als de beelden binnen zijn in Tucson dan zouden wij ze ook meteen moeten kunnen zien? Ook opgevallen dat de beelden precies lijken op die van de Viking zo'n dertig jaar geleden?"

Goh, je zou verwachten dat NASA zo langzamerhand wel een paar mooi animaties op de computer kan maken in plaats van zo'n amateuristische presentatie waar malloten als Nexus meteen weer wat achter zoeken. En wat is eigenlijk de reden voor die hoax? Houd je vast: we mogen niet weten dat er leven is op Mars. En dus worden ons beelden onthouden van constructies die alleen door levende wezens gemaakt kunnen worden, een soort vrijheidsbeelden die blijkbaar tussen het rode stof zijn blijven liggen, en ja, zelfs bossen.

"Alles wat de Nasa (de space divisie van de New World Order) publiceert, klopt voor geen meter!" beweert ene Ronald bij Argusoog, dat tegenwoordig alle complotten maar gelijk op één hoop gooit. "Dus ook leven op Mars niet. En als er echt marsmannetjes bestaan, komen ze jou zelf wel persoonlijk (in real life of in je dromen) wel opzoeken als het nodig is. Dit nieuws zal nooit via NASA verspreid gaan worden. We leven in een hoax... Wanneer breek jij eruit?"

Labels: ,

dinsdag, mei 27, 2008

We’re screwed

De arrestatie van tekenaar Gregorius Nekschot is geen onverkwikkelijk incident, maar een apotheose van een proces dat zich in amper vijftien jaar onder uw ogen heeft voltrokken. Op het Binnenhof heeft zich namelijk een totalitair schrikbewind gevestigd dat we nooit meer kunnen verjagen. De overige 15 miljoen burgers van dit land zullen tot in der eeuwigheid gedoemd zijn naar hun pijpen te blijven dansen.

Pamela Hemelrijk doet dagelijks gewoon haar boodschapjes bij Albert Heijn, maar hangt bij Het Vrije Volk (100 procent vrij van subsidie en andere overheidsinvloed) graag de Che Guevara uit. In 2006 was ze trouwens ook heel even een 9/11 believer, maar tegenwoordig waarschuwt ze ons voor de Haagse junta. Die zorgt ervoor dat er geen nieuwe partij mee bij komt. Of maakt het bestaande nieuwkomers zo lastig mogelijk. Dat alles natuurlijk weer via manipulatie van de gecontroleerde media. "Als dit kabinet is opgesodemieterd zullen de Haagse Poetins worden vervangen door de Haagse Medvedevs, dat is alles. Het is net zo zinloos om hier ter stembus te gaan als in Rusland of Zimbabwe. De Haagse junta is here to stay. We’re screwed."

We’re screwed. Het motto van de doorsnee complotter. Denkt steevast in termen van them-against-us. Stemmen doe je sowieso al niet vanwege niet te vertrouwen stemcomputers, en als je met het potlood stemt is er wel een Big Brother die over je schouder meekijkt. En dus blijf je maar eindeloos zeuren over Medvedevs, want te arrogant om zelf de macht te beïnvloeden.

En dan is het al gauw de buurman die het allemaal niet begrijpt: "De revolutie moet nog een paar maandjes wachten, de EK en de Olympische spelen beginnen binnenkort," doceert Zapruder's Monkeyman in een sombere bui. "Tot zover het vrijheidsgezinde Nederlandse volk....Wil je enigszins broeders vinden in dit gedachtengoed dan moet je naar Amerika gaan (...). Ondanks alle shit weten ze daar nog iets over vrijheid en zelfstandigheid. Je kunt ten minste ondergaan in een blaze of fire met je ballen in je broek, beter dan in dit gecastreerde land verpieteren."

Nee, als je echt verandering wilt hebben kun je volgens Che Monkeyman - voorzitter van de Nederlandse Alex Jones-fanclub - maar tot een conclusie komen. "Je moet bereid zijn om gearresteerd te worden en te gaan brommen. Niet alleen door ludieke acties. maar uiteindelijk zul je geweld moeten gaan gebruiken en grote groepen mensen mee moeten trekken."

Misschien moet deze beste stuurman aan wal nog maar eens uitleggen wat de RAF en de Molukse gijzelaars destijds met hun acties hebben bereikt.

Reken er overigens maar niet op dat de Pamela's en Monkeymans zelf ooit op de barricaden zullen gaan staan. Over een jaar tikken ze nog dezelfde gemeenplaatsen vanuit hun verpieterde landje.

Labels:

maandag, mei 26, 2008

Up in smoke


Vraag niet waarom Zapruder plotseling iets heeft met hennep. Misschien is het vanwege het verboden karakter van het plantje dat de zaproeders twee weken lang aandacht aan cannabis besteden. Zo lezen we dat hennep voor ongeveer alles gebruikt kan worden en ook als medicijn wonderen doet.

Complot? Zelfs dat: "Jammer dat die Zapruders wel grapjes maken over de politiek, maar niet even serieus willen kijken naar een reportage die uitlegt hoe het begonnen is: met de papierindustrie! De krantenmagnaat Hearst had goede contacten met het chemische bedrijf DuPont. Hearst zorgde voor de propaganda en DuPont voor de chemicaliën. De bomen waren toen nog "gratis", maar dat is nu helaas niet meer zo. De bomen zijn bijna op! Daarom wordt het de hoogste tijd dat we cannabis gaan verbouwen!"

Dat schrijft natuurlijk weer onze Zeeuwse complotter Inanna, die helemaal lyrisch wordt van cannabis. "Ik kreeg ooit een beker cannabischocolademelk en ik heb daar verrukkelijk op getript." Nog later dicht ze er lustig op los: "Cannabis omdat het zo lekker is, omdat het heel voedzaam is, verbouwen we cannabis, omdat het zo nuttig is en zo milieuvriendelijk is verbouwen we cannabis hoewel het verboden is. Verboden is? Jawel, dat is cannabis!"

Toch zijn er nog voldoende ervaringsdeskundigen die de Zappies waarschuwen voor schadelijke effecten. Dat je er suf van wordt en vergeetachtig: "Ben 't overigens op basis van eigen ervaring niet eens met de stelling dat het helemaal geen schade doet. Ik merkte toentertijd, bij zeer regelmatig gebruik, dat ik & mensen om mij heen in meer of mindere mate een beetje paranoïde werden."

Ja, dat herkennen we. Inanna denkt namelijk al jaren dat de regering Bush achter 9/11 zit, of dat die arme Turkse crimineel Baybasin gemarteld wordt door justitie-bobo Joris Demmink in een isoleercel. Zou het nou echt toeval zijn dat weedgebruikers Willie Nelson en Tommy Chong (Cheech & Chong) en voormalige paddoverkoper Arie zo enorm worden gegrepen door 9/11?

Labels: ,

zondag, mei 25, 2008

Ground Zero



En het gaat weer fantastisch tussen de noplaners en de planehuggers op Ground Zero in New York City. Filmpje van gisteren. We zien de verknipte Rosalee Grable alias de webfee met een bord over spacebeams en Dan Wallace, een noplaner die anderhalf jaar geleden kwam te overlijden "omdat hij wist dat er geen vliegtuigen waren". De politie moet de kibbelende partijen tenslotte uit elkaar halen.

Intussen gaat bij Zaplog de noplane-discussie tussen de aluhoedjes onverminderd door: "Ik denk dat er voor een deel fake-passagiers zijn gebruikt (als voorgesteld in "operation Northwoods") en voor een deel "insiders" die nadien zijn vermoord of onder een andere naam verder leven." Idioter kun je het bijna niet maken.

Labels: ,

Bedrog


Op 11 september 2001 waren de Franse broers en filmmakers Gédéon en Jules Naudet bezig om een documentaire te maken over de brandweer van New York. Op dat moment kwam een vliegtuig overvliegen dat zich in het WTC boorde. De Naudets maakten daarmee de enige videobeelden van de aanslag op de Noordtoren. Daarna filmden ze de brandweermannen op weg naar het WTC. Dat leverde een indrukwekkende documentaire op die wereldwijd op televisie is vertoond.

Complotters zijn nooit blij geweest met die beelden, en noplaners al helemaal niet, want ja, die willen natuurlijk graag bewijzen dat er iets heel anders tegen het WTC vloog. En wat doe je dan als complotter? Je suggereert dat de broers waren ingehuurd om ons een rad voor de ogen te draaien. Want het kan geen toeval zijn dat de broers daar aan het filmen waren (logica van lik-mijn-vestje: een stad van 8 miljoen mensen en daar zou geen filmploeg kunnen rondlopen?)

De broers filmden met twee camera's. Een maakte de onderhand beroemde opnamen van de inslag, de andere camera bleef voetgangers op straat volgen. Je ziet iemand omhoog kijken, maar de camera draait tijdens de klap niet mee. Sterker nog: het gros van de mensen loopt gewoon door, terwijl in de andere opnamen ze omhoog kijken.

Een complete site is nu aan het zogenaamde bedrog gewijd: "In summary, I repeat that this unassuming little 3-4-second snippet is a shot of FIRST-hit reaction at the INSTANT the first hit happened -- and the existence of such footage PROVES FOREKNOWLEDGE on the part of the moviemakers."

Nou, indrukwekkend weer. Alsof iedereen die klap meteen thuis had moeten brengen. Alsof de cameraman meteen in de gaten had dat er een vliegtuig in het WTC vloog, wat nog nooit eerder was voorgekomen. En misschien heeft hij zelf wel omhoog gekeken, maar draaide de camera gewoon door. Dit gaat dus weer helemaal nergens over; 9/11 spijkers op laag water zoeken.

Labels: ,

zaterdag, mei 24, 2008

Cirkels


Hele kuddes graancirkeldeskundigen zijn afgelopen week in een meesterlijke stunt van Philips getuind. Om een scheerapparaat te promoten liet Philips bij Nieuw Vennep drie cirkels aanleggen die de scheerkoppen van het apparaat moesten voorstellen. Het duurde niet lang of de graancirkelonderzoekers waren paraat, onder wie Peter van Laerhoven.

Die was heel erg onder de indruk: "Ik heb al veel graancirkels onderzocht, maar dit heb ik nog nooit gezien, maar goed... voor alles een eerste keer. Na de fysische waarnemingen ook nog maar gekeken naar de energetische toestand alhier. Bij het 'meten' van de energetische parameters zoals ik ze ken, kan ik constateren dat er een hoge mate van energie is, wat ook duidelijk merkbaar is. Vooral de mate van orgon (levensenergie/chi) is, vergeleken met eerdere formaties, extreem hoog. Het voelt ook als een andere kwaliteit, hectisch... Een bovis van 9800 op de schaal van 0 tot 10.000 geeft daarbij ook al wat aan. Daarnaast zijn er ook wat belaste energieën gemeten die duidelijk in elkaar verweven waren (Waarschijnlijk de complexiteit van alles)".

U hoort het, een heuse deskundoloog.

Ook nu nog kunnen de graancirkelgelovers nog maar amper geloven dat ze bij de neus zijn genomen: "Al met al is het onderzoek nog niet gesloten. Indien Philips dit heeft kunnen maken met speciale technieken, zouden wij hier graag van op de hoogte gesteld worden. Gezien de uitslagen van beide onderzoekers is hier toch wat meer aan de hand dan een paar verbrande cirkels of kwajongens met plankjes onder de voeten."

Moeilijk hoor, je ongelijk toegeven.



Labels: ,

Stanley


"This (9/11) was all planned. This was a government-ordered operation. Bush personally signed the order. He personally authorized the attacks. He is guilty of treason and mass murder." Aldus Stanley Hilton in de Pakistan Daily van 20 mei.

Er hoeft maar een halve gek weer iets te roepen over 9/11 of de complottertjes zijn er als de kippen bij om het als bewijs aan te voeren. "Holy Shit! Als die man dan ook nog even met schriftelijk bewijs komt dat Bush een handtekening eronder heeft gezet, is héél Amerika de sigaar!!!"

Wat is dat toch met complotters dat ze nooit eens uitzoeken wie zo'n man werkelijk is."Adviseur voor Bob Dole en kent Cheney en Rumsfeld al tientallen jaren persoonlijk," lezen we. Je hoeft echter Wikipedia maar te raadplegen om er achter te komen dat dit de zoveelste mafkees is. Hij wilde bijvoorbeeld dat scholen het creationisme zouden onderwijzen, staat al jaren bekend als een complotdenker en kwam in 2002 al met een federale rechtszaak tegen George Bush wegens medeplichtigheid aan 9/11, uiteraard zonder een spatje bewijs, want daar zijn dit soort figuren altijd erg goed in. Het federale hof wilde de zaak niet eens in behandeling nemen. Hilton zegt ook 9/11 slachtoffers te vertegenwoordigen, zelfs als die van niks weten: "I have never met a more seemingly incompetent or kooky lawyer than Stanley Hilton. Stanley Hilton fabricated legal elements in my name for his 911 lawsuit."

Erger nog: het interview uit de Pakistan Daily blijkt te dateren uit 2004. En er staat ook nog eens dit boven: "Keep in mind when reading this, that the man being interviewed is no two-bit internet conspiracy buff." No kidding!

Labels: ,

vrijdag, mei 23, 2008

Zoek de verschillen





Labels:

donderdag, mei 22, 2008

Grondtonen


Alle muziek die vandaag de dag wordt gemaakt is op de verkeerde grondtoon gebaseerd. Hoezo dat? Vraag het Enschedeer Richard Huisken, initiatiefnemer van de site Terugnaar432hz.org, thuishaven voor zijn pas opgerichte comité met die naam.

In 1939 hebben de Nazi's naar verluidt 440 Hz als grondtoon in de muziek vastgesteld, tot dan was 432 Hz vaak standaard in de hele wereld. Vele protesten van vooraanstaande musici mochten toen helaas niet baten. Dus strijdt Huisken voor de terugkeer van 432 Hertz. Vanwege de verkeerde vibraties, zullen we maar zeggen.

Hoe kom je nou aan zo'n curieus idee? De aap komt al gauw uit de mouw: "Eigenlijk wist ik tot voor kort geleden nog niets van grondtonen en frequenties af, totdat ik er een stuk over las op de site Niburu.nl ", vertelt Huisken. "Daar las ik dat 432 Hertz de universele grondtoon is en dat de standaard door de nazi's is ingevoerd ter bevordering van indoctrinatiedoeleinden. Ik vond het onderwerp zo interessant dat ik er een site over ben gaan maken en een comite heb opgericht."

Het comité van Richard Huisken, die overigens zelf het verschil tussen de grondtonen niet eens hoort, telt momenteel slechts een lid: hijzelf. Maar dat gaat ongetwijfeld veranderen. Hij heeft GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema al aangeschreven en Niburu komt met een heus '432Hz Dance Event'. Per slot van rekening gaat het om een ernstig maatschappelijk probleem.

Labels: ,

woensdag, mei 21, 2008

Supercel storm


Bij Zaplog lopen de noplaners boos weg nu de Zap denkpolitie vijftig stokslagen uitdeelt aan een ieder die nog het woord no plane in de mond durft te nemen (Zapcoat: "Ik heb het in elk geval mooi gehad hier, het Zapruder Vaticaan zal er blij mee zijn. De "heidenen" die het kerkgezag aan durven tasten moeten uit de buurt blijven... niet openlijk bannen natuurlijk, dat zou teveel opvallen, maar slinks ontmoedigen om met een ongewenst verhaal te komen."), maar niet getroost, beste nopleeners, want Judy is terug!!!

Juist ja, Judy Wood. Een notoire noplaner, maar vooral ook bekend van de biljartbaltheorie. Die zegt dat als je een biljartbal zou hebben laten vallen van de bovenste verdieping van het WTC in het luchtledige (dus zonder luchtweerstand), die in 9,22 seconden de grond zou zijn terechtgekomen, terwijl de WTC torens met luchtweerstand in 10 tot 11 seconden in elkaar zijn gestort. Begrijpt u wel?

Haar grootste fan is Ace Baker, de muzikant die onlangs bij Ron Wieck mocht uitleggen waarom we voor de buis werden bedrogen. Hij schreef een heuse ode aan Judy: What if you knew about a complicated crime? One that was beyond the reach of ordinary minds? Would you stand up defending all that's right and good? Well Judy, Judy, Judy, Judy would.

Want Judy is ook van de 911 Space Beam theorie: dat vele stof waartoe het WTC verpulverde is volgens haar veel te fijn. Alle omstandigheden wijzen op een geheim stralingswapen, dat vanuit de ruimte zou zijn afgevuurd.

Judy's nieuwste theorie (of liever gezegd, die van collega Andrew Johnson, die zij gretig citeert), heeft te maken met de orkaan Erin, die op 9/11 zeer dicht New York City naderde. En als je foto's bekijkt zie je dat de rand van die storm - potverdrie - net aan New York schampt. Vervolgens lezen we het nodige over supercel-stormen die iets te maken zouden hebben met de experimenten van Nicola Tesla en nog een hoop andere warrigheid, want daar zijn Judy en haar volgelingen nu eenmaal zeer bedreven in.

Het staat er niet letterlijk, maar je leest het tussen de regels door: de storm heeft vast iets met 9/11 te maken. Denk aan geheimzinnige lichtflitsen die wij domme tv-kijkers voor een vliegtuig hebben gehouden. Of geheimzinnige stralingen die - kaboem! - twee torens neerhaalden. We zien foto's van apocalyptische donderwolken. Maar kennelijk is Judy vergeten dat 9/11 een zonnige dag was waarbij je ook nog een kilometers ver kon kijken. Geen wolkje aan de lucht. Geen wind van betekenis. Zapburu heeft Judy doorverwezen naar Erwin Krol.

Labels:

dinsdag, mei 20, 2008

Collectieve verstand


Na de knallende noplaner ruzies bij Zaplog is het Sceptix die de complotgoegemeente weer tot de orde roept: "Eerlijk gezegd wordt (...) ik nogal moe van alle speculatieve theoriën die er bestaan over 9-11. Het grootste probleem is dat deze er domweg niet toe doen. Ondertussen zorgen ze er wel voor dat het heel gemakkelijk wordt de 9-11 waarheidsbeweging in een kwaad daglicht te stellen. Wij zijn wereldvreemde nerds, wantrouwig tot op het bot, zien overal onbewijsbare complotten en willen gewoon niet geloven dat moslims slecht zijn."

"Het is ook volkomen oninteressant of er wel of geen vliegtuigen in het WTC gevlogen zijn, of het een raket was die het Pentagon geraakt heeft en wat voor type, of Flight 93 neergeschoten is of niet, het zijn allemaal moeilijk te bewijzen punten. Er zijn meer dan voldoende hele sterke bewijzen voorhanden om mensen ervan te overtuigen dat het officiële verhaal van geen kanten kan kloppen. Dat wij onze eigen energie daaraan verspillen is niet leuk, maar veel vervelender is dat het een obstakel wordt om onze opvattingen over 9-11 acceptabel te maken voor een breed publiek."

Nou, daar zijn de complottertjes blij mee. Diepe zucht van verlichting en amen.

Maar nu? Niks dus. Al bijna zeven jaar lang proberen complotters de opvattingen over 9/11 acceptabel te maken bij een breed publiek, dat zich duidelijk niet laat overtuigen. Al die honderden websites en YouTube-filmpjes maken kennelijk geen enkele indruk op het collectieve verstand. Maar erger: de complotters komen er zelf ook niet meer uit. Die maken ruzie omdat ze de feiten zelf nog niet eens op een rijtje weten te krijgen. En dan is er altijd wel weer iemand die vervolgens roept dat het 'volkomen oninteressant of er wel of geen vliegtuigen in het WTC gevlogen zijn'. Waarna die wel erg vage theorieën nog minder overtuigen. Waarop complotters toch dan toch feiten aandragen die maar een beetje in de lucht blijven hangen.

Inmiddels heeft Zaplog-chef Patman een 9/11 stop voor maanden aangekondigd. "Wat ons betreft wij stellen voor: geen 9/11 meer hier tot na de zomer en als u dat niet bevalt is hier het gat van de deur..."

Een andere complotter: "Volgens mij hebben we het meeste nieuws over 9/11 nu wel gezien. Bush lied en people died. Dat kun je tegenwoordig in alle kranten gewoon lezen. Mission accomplished."

Labels: ,

maandag, mei 19, 2008

Wrake Gods


Jawel, Jan Peter Balkenende mag deelnemen aan de jaarlijkse Bilderbergconferentie, die dit keer wordt gehouden in Chantilly, nabij Washington D.C.. Dus was het toch niet waar van de Maan. Of van Athene, waar de conferentie volgens complotters allang in het diepste geheim zou hebben plaatsgevonden.

Noem Bilderberg en complotters gaan meteen hyperventileren, simpelweg omdat een van hen ooit heeft bedacht dat dit een soort schaduwregering van de wereld is en de rest van de planeet willoze slaven. Tig (internet) papegaaien later en het is zogenaamd een onwrikbaar feit geworden. Sterker nog, de complotters fantaseren er weer eens lustig op los: "Het wordt menens met de klimaatverandering, lees: milieu-problematiek, lees zoals het in Rome in de 60-er jaren heette: overbevolking. Oplossing: de via vaccinatiepolitiek, voedseldenaturatie en (griep- en aids-)epidemieen etc. al voorbereide massa-decimatie."

Complotters denken namelijk dat ze worden uitgeroeid. Een verkeerd geïnterpreteerde opmerking over sterilisatie ter bestrijding van de overbevolking heeft een krankzinnige anti-NWO beweging op gang gebracht. Voordat we uitgeroeid worden, moeten we trouwens eerst worden gechipt. Vraag weer niet naar de logica.

Wist u trouwens dat de NWO nu ook al de berichtgeving over UFO's geheim houdt? Zou dat soms de reden zijn dat miljarden elektronica vretende killer-mieren op weg zijn naar het ruimtevaartcentrum van NASA in Houston, Texas? Mooie opmerking weer bij Nu.nl: "De ondergang van de Verenigde Staten en ook weer heel toevallig, Balkenende bij Bush en dan ook nog de Bilderberg.....De wrake Gods."

Labels: ,

zondag, mei 18, 2008

Gatekeepers


De vaste lezer weet het: Zaplog, de bijwagen van Zapruder, moest de speeltuin van de complotters worden. Daar zouden ze zich volledig kunnen uitleven met hun hobbyprojecten. Vooral over 9/11 en de laatste tijd zoveel mogelijk over noplanes. De irritatie daarover bij degenen die Zaplog in het leven hebben geroepen werd echter met de dag groter. Zaplog is duidelijk niet dat intellectualistische hoogstandje geworden dat ze voor ogen hadden, maar een kleefstrip voor zwaargstoorde complotdenkers.

Zapruder's Patman, die twee jaar terug nog trots een special presenteerde rond 9/11, verwijt de noplaners in toenemende mate gebrek aan deskundigheid. "Ik zal je eerlijk zeggen, dat ik door al die maffe 9/11 theorieën ook aan de CD (gecontroleerde sloop) van het WTC ben gaan twijfelen. Het is kennelijk zo dat er in het echt een hoop schijnbaar onverklaarbare dingen kunnen gebeuren. Ik denk als je een willekeurige andere grote gebeurtenis gaat analyseren met dezelfde collectieve paranoia en onkunde als de 9/11 beweging en op basis van bronmateriaal van detzelfde gebrekkige kwaliteit, dat je ook een heleboel rare dingen gaat zien ineens."

Blijkbaar duurt het dus twee jaar voordat dat je eindelijk eens tot dat inzicht komt. Nog even en 9/11 is ook geen inside job meer. Gewoon een jeugdzonde, zand erover.

En dat doet pijn bij complotters die telkens maar roepen 'dat je zelf moet nadenken'. "Dit artikel doet mij vrezen dat de 9/11 truth beweging op ZapLog is verworden tot een vastgeroest clubje aanhangers van de officieele (...) uitleg van 9/11, want no-planes en space-beams en andere terechte vragen bij de officieele uitleg van 9/11 worden op ZapLog onderhand alleen nog maar belachelijk gemaakt," klaagt Zanussi als de aanval op Judy Wood, uitbater van de krankzinnige Space-beam theorie, wordt geopend. "Door mensen af te schilderen als niet deskundig en derhalve niet in staat zelf een oordeel te kunnen vormen, praat je geheel in het straatje van de macht. Die oordeelt wie over wat deskundig mag zijn. Dat houdt het machtssysteem in stand," vult noplaner Zapcoat aan.

Tot twee keer tot vraagt Patman vervolgens welke opleiding de beide heren hebben genoten, maar die trappen daar mooi niet in. "Pastoor Patman probeert de gelovigen in lijn te houden. Daarvoor moet hij ook weten welke opleiding dat je hebt. Gaat ie daarna roepen dat je "geen expert" bent waarmee al je argumenten, ongeacht het waarheidsgehalte, naar de prulle(n)bak verwezen kunnen worden. Ouwe truc."

De ruzie tussen de noplanners en de gatekeepers kabbelt daarna nog vrolijk door, totdat Zapruder's Antagonizer het niet meer kan trekken: "Zaplog en Zapruder zijn uit liefde en bezieling geboren, er is veel tijd in gestoken, maar het is dit soort onzin en halsstarrigheid die me de moed in de schoenen doet zinken. Voor wie doen we dit nog? Wat bereiken we ermee? Wat mij betreft trekken we de stekker eruit."

Maar zelfs die dreiging maakt geen enkele indruk op de stug doorredenerende noplaners: "Hoe maak je op sinkholes lijkende gaten van 10 verdiepingen diep in gebouwen van 10 verdiepingen hoog?"

Labels: ,

zaterdag, mei 17, 2008

Ontknoping


Vrijdag moest een FBI kantoor in Salt Lake City worden ontruimd vanwege een anthraxbrief. Heeft dat soms iets te maken met de naderende ontknoping van het FBI onderzoek naar de miltvuur-aanvallen van 9/11? Volgens Fox News heeft de FBI enkele werknemers van het lab USAMRIID als daders op het oog, en dus geen "Islamitische terroristen of Al Quada -achtige groeperingen".

De FBI is na zes jaar kennelijk nog steeds bezig met het onderzoek, in weerwil van wat complotters ons willen doen geloven. Trouwens, al eerder was vast komen te staan dat het type miltvuur dat kort na 9/11 werd verstuurd aan de Amerikaanse media en senatoren afkomstig is uit een lab van het Ministerie van Defensie. Volgens Fox News richten de verdenkingen zich nu op drie wetenschappers van USAMRID. De aanvankelijke verdachte Steven Hatfill lijkt niet langer in het vizier van de FBI. Die is nog steeds bezig om zijn naam te zuiveren.

Complotters hebben vaak gesuggereerd dat de aanvallen onderdeel uitmaakten van de valse vlag-operatie rond 9/11, alsof het neerhalen van twee WTC torens en het vernietigen van een vleugel van het Pentagon en vier vliegtuigen al niet dramatisch genoeg waren. Natuurlijk kun je niet helemaal uitsluiten dat de verdachte wetenschappers uit politieke motieven zelf de brieven hebben verstuurd of het miltvuur aan sympathiserende actvisten hebben geleverd. Naar verluidt wordt hun handschrift geanalyseerd. Maar of dat tot de allesonthullende ontknoping zal leiden....?

Labels:

In God


Je zou bijna in een complot gaan geloven. John Connor kennen we vooral van de hilarische guerrillavideo’s waarin hij ons - gespierd en in kakibroek met scheepstoeter - waarschuwde voor de Nieuwe Wereld Orde. Vorig jaar augustus kondigde Connor zijn vertrek aan omdat de beweging hem financieel te weinig steunde, maar er was kennelijk meer aan de hand, want Connor (die zich nu Mark Dice noemt) heeft God gevonden. Zijn actiegroep The Resistance uit San Diego is plotseling een 'religieuze beweging' die zich nu heeft gestort op het logo dat Starbucks tijdelijk gebruikt voor zijn koffiebekers. Daarop is een zeemeermin te zien, maar volgens The Resistance gaat het om een vrouw die net als een prostituee haar benen spreidt. En dat is natuurlijk godonwaardig. Daarom moet er nu subiet een verbod op het logo komen.

Labels:

vrijdag, mei 16, 2008

Aluhoedjes

Een druk complotweekje weer dat begon met de brand in het gebouw van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Niet echt een complottersonderwerp, zou je denken, maar de Zappies vonden het wel geinig. Immers, die TU Delft waagde zich in de zomer van 2006 aan een onderzoekje naar de omstandigheden waaronder de WTC torens op 9/11 waren ingestort. Toen daar niet uitkwam wat de complotters wilden horen (explosieven) was het natuurlijk een flutonderzoek van een flutuniversiteit. Niet dat de hardste roepers ook maar een steunbalk van een deurknop konden onderscheiden.

"Nu enkel wachten totdat het gebouw nagenoeg in vrijeval in elkaar stort," giechelden de complotters dinsdag aan het begin van de middag toen het TU gebouw nog in lichte laaie stond. "Treetje Bier dat het blijft staan?" "Laten we eerst naar eens gaan klokken hoe lang die brand gaat duren en daarna op zoek naar molten metal of durf je niet te gaan snuffelen daar met je Investigate911 T-shirtje aan?"

Maar helaas, een deel van het gebouw stortte alsnog in, en ook nog met zo'n mooie stofwolk die we bij het WTC zagen. "Ha, bij dumpert zien sommigen dit kennelijk, met de nodige humor overigens, als bewijs dat "aluhoedjes" ongelijk hebben over 9/11 :)".

Dan weet Frank "Waarheid 9/11" Ho toch nog een serieuze draai aan de discussie te geven: "Brandende hoogbouw zou na brand niet instorten, dus ook al stort dit na vele uren slechts gedeeltelijk in dan is het van belang om te weten of we daar een duidelijke oorzaak voor kunnen aanwijzen. Moet dus de claim dat stalen hoogbouwconstructies na brand niet instorten, worden verfijnt (...) of ingetrokken, of is hier geen sprake van een representatieve stalen hoogbouwconstructie?"

Complotters vinden blijkbaar alles interessant. Zelfs een brand die in de verste verte niet met 9/11 is te vergelijken. De claim dat stalen hoogbouwconstructies na brand niet kunnen instorten lijkt ook al niet echt hard te maken, maar zelfs dan komen de aluhoedjes tot wonderlijke conclusies: "Uit de vergelijking van TU Delft met WTC7 kan je hoogstens de conclusie trekken dat WTC7 idd een controlled demolition was en TU Delft een echt ongeval."

Bij Fok! is het Hosselcopter die beweert dat Amerikanen achter 9/11 verantwoordelijk zijn voor de brand. Delftse wetenschappers zouden komende zomer naar buiten zouden komen met een realtime simulatie over het instorten van de Twin Towers, lezen we bij Dag.nl, dat duidelijk bij de verkeerde forums rondhangt.

Gelukkig wordt ook nog de mening gevraagd van een echte deskundige: Martin Boot, projectleider brandproeven bij Promat BV: "Hoe sterk het beton of de staalconstructie in een gebouw ook is, als het een hele dag brandt, zoals in Delft, houdt het gewoon een keer op. Op een gegeven moment vervormt het. Dan wordt de constructie dus slap en kan een gebouw instorten. Datzelfde geldt ook voor staalconstructies, dat wordt zo heet dat het zacht wordt. De Twin Towers stonden maar een uur in de fik, maar daarbij kwam zoveel hitte vrij, daar is geen enkele staalconstructie tegen bestand."

Labels: ,

zondag, mei 11, 2008

Hardfire


Juist nu de noplane-discussie bij de Zappers tot stilstand is gekomen, is die bij Hardfire weer aangewakkerd. In de voortreffelijke serie 9.11 discussies onder leiding van Ron Wieck kwam muzikant Ace Baker vertellen waarom hij denkt dat we gemanipuleerde beelden zagen op 9/11. Zijn eerste voorbeeld is inderdaad opvallend: je ziet de skyline van Manhattan vanuit een Fox-heli gefilmd en daar is geen vliegtuig op te bekennen, maar bij het inzoomen komt hij plotseling rechts aanvliegen. Dus, zegt Baker, waar was dat vliegtuig op het totaalshot?

Zijn opponent Steve Wright, effecten-filmmaker, komt met een mogelijke verklaring: de camera heeft vanaf die afstand niet de juiste resolutie. Dat blijkt niet helemaal waar, want op opnamen die niet op Baker's harde schijf zijn terechtgekomen is het vliegtuig nog net wel te zien (spoel ietwat naar achteren door). In elk geval wordt het argument van Baker daarmee onderuit gehaald.

"Mèn wat is het duidelijk dat die Steve Wright een desinformant is," zegt ene Sander, die het filmpje bij Zaplog heeft neergezet. Want zo gaat dat als iemand iets zegt dat de complotter niet wil horen: die is gelijk weer een disinformant. Maar Wright komt wel met een paar goede punten, namelijk dat complotters veel te veel waarde hechten aan vage beelden. Wieck zal in een volgende aflevering trouwens ingaan op ooggetuigen, die noplaners graag wegcijferen. Wel inzoomen op al die zogenaamde verdachte details, maar vergeten dat het organiseren van tv fakery nagenoeg onmogelijk is.

Over onmogelijkheden gesproken: professor Steven Jones, de man die denkt dat het ultrabrandbare 'superthermiet' moet zijn gebruikt voor het neerhalen van de WTC torens, komt nu met de volgende krankzinnige claim: "Superthermite, in the nano-composite sol gel form, can be painted on the steel columns and that then can be touched off with radio controlled signals. This would not take months. In my paper, I estimate, it depends of course on the number, you tell them this is where... they might not even know what they are painting on the columns. They have access through the elevator shafts in the towers. That's where you need to plant the explosives, primarily..."

Leuk gevonden, ware het niet dat je dan toch eerst complete kantoren en liftschachten zou moeten ontmantelen om alleen al bij de stalen steunbalken te komen. En geen mens die het gezien heeft, ook nog.

(Huishoudelijk: Zapburu gaat een weekje op reces)

Labels:

zaterdag, mei 10, 2008

Kevin for president



Complotkraaier Kevin Barrett is ongeveer overal uitgerangeerd, vooral bij de Universiteit van Wisconsin-Madison, waar hij nog een blauwe maandag complotkunde doceerde. Daar wilde men hem helemaal niet meer nadat hij een lezing van neoconservatief David Horowitz interrumpeerde. Go home!!! schreeuwde ongeveer de hele zaal.

Maar nu wil Barrett de politiek in, waar hij de Libertarische partij wil vertegenwoordigen, u weet wel, die oude partij van Ron Paul. En Kevin gaat het natuurlijk vooral over 9/11 hebben: "The 'war on terror' is really a war on our economy. And it is a complete scam -- the biggest hoax ever foisted on a shocked and gullible public. Even if you accept the official story of 9/11, that means that in 50 years of terrorism, we have lost two days' worth of cigarette fatalities, four days' worth of deaths caused by medical treatment, or 29 days worth of highway deaths. You are more likely to drown in your bathtub, or be struck by lightning, than to be killed by terrorists. More people die of peanut allergies than terrorist attacks. The whole media-hyped story that you need to be afraid of terrorism is a sick joke."

Dat wordt dus niks met die Barrett. Hij heeft de charme van een ijspegel en heeft buiten 9/11 helemaal geen politieke agenda. Zelfs Libertariers spugen hem uit: "As a person with Libertarian leanings I'm embarrassed that Barrett is running under the Libertarian banner. He is a total publicity whore whose theories have been totally discredited. Libertarians are about political and economic freedom-not about expousing crazy 9/11 theories."

Nee, dan Tommy Chong, bekend van het dopeduo Cheech & Chong. In 2003 nog gearresteerd voor de verkoop van marijuanapijpen, inmiddels truther in wording. "The biggest inconsistency is the fact that who was allowed to fly after everything was shut down - it was the Bin Ladens - it would have been great to ask them some questions." Alhoewel, WTC7, dat kent hij weer niet. Misschien kan hij worden bijgepraat door dopesmoker Willie Nelson, gevorderd truther.

Labels:

vrijdag, mei 09, 2008

Pietepeuterig


Even hadden de complotters wetenschapsredacteur Marcel Hulspas van De Pers in de armen gesloten toen hij onlangs toch wat vraagtekens durfde te zetten bij 9/11. Maar Marcel is blijkbaar weer terug op aarde. Deze week besprak hij het boek Mysteries rond complotten, en daarvan laat hij niets heel.

Elke wereldschokkende gebeurtenis wordt volgens dit boek gevolgd door een hele reeks complottheorieën; de ene is lachwekkend en meteen te plaatsen onder de noemer ‘broodje aap’, de andere wordt wetenschappelijk onderbouwd door erkende professoren en haalt algemeen aanvaarde feiten onderuit. De maanlanding, die is echt gebeurd want het was op televisie! Dat is toch onomstotelijk bewijs! Maar is dat wel zo? Waren de aanslagen in New York het werk van moslimterroristen of zat de Amerikaanse regering erachter? Werd paus Johannes Paulus 1 vermoord in 1978?

"Hitler had een rustige oude dag; de crash van autocoureur Ayrton Senna in 1994 was het gevolg van sabotage; de zoetstof aspartaam is gevaarlijk; paus Johannes Paulus I werd vermoord; 9/11 was een Amerikaans opzetje en tot slot: condensstrepen van vliegtuigen zijn geen waterdamp maar gevaarlijke chemicaliën, bedoeld om u en mij te hersenspoelen. Dit alles beschreven op de hijgerige toon die we van dergelijke boeken mogen verwachten," schrijft Hulspas, maar condensstrepen, een paus, een zoetstof en een coureurtje zijn geen complotten van de twintigste eeuw, vindt Hulspas, dat zijn pietepeuterigheden.

Waar zijn de Holocaustontkenners? JFK? Waar is het satanische kindermisbruik? Die bizarre, wereldwijde complothype van de jaren tachtig? Wij hadden Yolanda in Epe en de clowns in Oude Pekela. Wie de lezer wijsmaakt dat al die andere dingen de belangrijkste complotten zijn van de twintigste eeuw, is óf vreselijk incompetent op dit terrein, of heeft zelf iets te verbergen. Vindt Marcel.

Uit de woorden van Hulspas maken we ook op dat het boek vooral vragen stelt, maar de complotten niet ontzenuwt. Dat kan kloppen, want de distributeur heeft recentelijk nog meer moois uitgebracht: natuurlijk een boek over Skull & Bones, de geheime macht van Amerika's elite. Of: 100 jaar medische leugens. Prachtige boeken voor op het strand, waarde complotter. O ja, dat is waar ook, daar komt u nooit.

Labels:

donderdag, mei 08, 2008

Kneuzenkermis


Zapruder's Patman is zijn kneuzenkermis zat. Zondag werd vaste reaguurder Klaas op de reservebank gezet nadat die weer in overdrive begon over de NWO (Nieuwe Wereld Orde). "Je eeuwige mantra is wat roestig aan het worden en voegt al tijden niets meer toe aan de discussies dus we geven je wat tijd om een beetje in de echte wereld rond te kijken."

O ja, en Patman gaat nog meer rode kaarten (lees: IP bans) uitdelen, zo dreigde hij. Zelf mag je de krankzinnigste dingen beweren, bijvoorbeeld dat HIV niet bestaat en dan ook nog ongeveer iedereen uitschelden voor mafkees die dat tegen durft te spreken, maar schrijven dat "anti-NWO-ers al jaren zeggen dat ze de economie laten crashen, en voedsel als wapen gaan gebruiken", die onzin kan niet meer bij Zapruder.

Nu moet wel gezegd dat er steeds meer idioten bij Zapruder aanspoelen. Bij het Zapruder Forum is een zekere Ravenheer binnengeslopen, die eerder bij Stormfront, de spreekbuis van extreem-rechts, actief was. Vermoedelijk de eerste complotter die Hitler in verband brengt met de NWO:"Waarom is Mein Kampf verboden? Het hele boek wordt nu herhaalt (...) door de Illuminati mogen we het niet herkennen ofzo? Hitler was een vrijdenker, de laatste vechter tegen de NWO. Dankzij de Holocaust-industrie wordt ie al 60 jaar afgebeeld als ‘’de Satan’’ of het ‘’ultieme Kwaad’’. Raar is dat. Maar niet vreemd. Waarom? Het eerste wat Hitler deed toen ie aan de macht kwam, was een nationaal verbod op de vrijmetselarij in Duitsland. Do you get the picture?"

O ja, schrijft Ravenheer, en was het niet Hitler die het startsein gaf tot grootschalige onderzoeken naar de schadelijke effecten van sigaretten? "Laten we eens nadenken. Als Hitler werkelijk de duivel hemzelfe was, zoals de boeken en de tongen van de overwinnaars het steevast roepen, zou hij dan het roken verboden hebben? Zou hij dan niet geprofiteerd hebben van tabak? Tabak, dat inmiddels een miljardenopbrengst heeft voor elke regering die er accijns op gooit?"

Helaas heeft Ravenheer, naar eigen zeggen allochtoon, maar weinig fans bij Zapruder. "Noplaners op zaplog, nazis op het forum. Gaat lekker met zap…" "Dus nu hebben we al een neonazi en een moslimfoob". Waarna Ravengeer moppert: "Op Zapruder schreewt (...) men dat ze ‘’wakker’’ is, maar in werkelijkheid slapen ze als lieve lemmingen. Met zulke Zapruders heb je geen NWO als vijand nodig. Ik ben hier slechts een paar dagen, schrijf wat ik denk en wat ik gelezen heb, en constant word ik aangevallen en uitgemaakt voor alles en nog wat. De Elite is misschien niet fris, maar hier op Zapruder mag je ook niets over de Elite zeggen."

In een ander draadje wordt de moon hoax maar weer eens opgerakeld, waarbij opvalt dat de discussie wat lacherig verloopt, maar er altijd wel een klapwiekende malloot is die roept dat "911 de moonhoax van de 21e eeuw is, tv-fakery avant la letre." De persconferentie van de astronauten klinkt natuurlijk allemaal iets te scripterig en zelfs de 'grappige' anekdotes zouden zijn ingefluisterd. "Die no-moonlanders zijn gestoord en/of worden door de CIA betaald. Het is een schande en brengt de truth-beweging in discrediet!" probeert nog iemand. Maar, nee: "Voor veel mensen is het ondenkbaar dat de maanlanding niet heeft plaatsgevonden..... end of story.. en mazzel voor onze "power elite" of hoe je zo ook wil noemen." "Ik denk dat een onderdeel van alle false flag ops altijd ook een stukje expiriment/ onderzoek is..leren voor de toekomst.."hoever kunnen we gaan met onze media-endorsed psy-ops...waar trappen mensen nog in... hoe kunnen we dmv TV, mensen nog beter misleiden/sturen.." etc plus testen van nieuwe (wapen)-technologieen.. (WTC-gebouwen door prullebakbrandjes gereduceerd tot ultra-fijn poeder..moet niet veel gekker worden..where's the building?!)

Was het woord lunatic niet van de maan afgeleid?

Labels: ,

woensdag, mei 07, 2008

Burenruzie



En intussen gaat het steeds beter tussen de noplaners en de planehuggers.

Labels: , ,

Ali Baba


Het is voorjaar en de 9/11 complotters krijgen blijkbaar weer de kolder in de kop. "We willen een korte inleiding houden en daarna een 9/11 docu vertonen (of stukken uit verschillende docu’s) ondersteunt (...) met verdere tekst en uitleg en daarna een ‘vragenuurtje’," schrijft Tyler Durden.

Tja, hoeveel van deze prachtige initiatieven zijn er nu wel niet aangekondigd en nooit doorgegaan? "Ik denk dat puur en alleen een 911-thema-avond geen zoden meer aan de dijk zet anno 2008. Dat momentum is voorbij, voor mijn gevoel," spreekt ouderling Johnito. Liever de geopolitieke belangen blootleggen, suggereert hij.

Maar dat wordt meteen gelogenstraft door een 9/11 diehard genaamd VII: "Het informeren van mensen over 9/11 is een continue proces dat m.i. dient om ze te triggeren wordt voor verder eigen onderzoek die ze bewust gaat maken van het bedrog. Waarbij 9/11 enkel een relatief ‘eenvoudig’ te begrijpen opstap is voor het begin van het begrip van het algehele bedrog."

Dat eeuwige geloof dat als je maar lang genoeg blijft roepen mensen vanzelf van je standpunt overtuigd raken is uiteraard een grote illusie, zeker zolang bij de belendende percelen nog ruzie wordt gemaakt tussen noplaners en volledige planers.

Kennelijk begint dat ook nu een beetje tot de complotters door te dringen, want "de vraag lijkt me alleen of de verandering als gevolg van dit bewustwordingsproces snel genoeg zal gaan zodat wij het tijdens ons leven nog mee zullen maken. Ik denk het niet, maar dit mag geen reden zijn om dan maar niets te doen. Al zullen wij de verandering waarschijnlijk zelf niet meemaken wij zijn het verplicht aan de mensen die na ons komen."

Dus met een beetje geluk wordt 9/11 nog eens een moderne variant op Ali Baba en de veertig rovers, of een ander legendarisch sprookje. Misschien staat er wel een Lou de Jong op die gaat snuffelen op antieke computerservers naar de waarheid rond 9/11. En dan de handen in de lucht gooit, want te veel mini-nukes, laserwapens, ruimtewapens, hologrammen en verdwenen vliegtuigen. Maar het kan ook zo zijn dat de complotters over 30 jaar vanaf een bankje de hele middag naar jeu de boules zitten te turen en mopperen dat ze nooit begrepen zijn.

Labels: ,

dinsdag, mei 06, 2008

Deborah



Complotters zijn nog steeds niet klaar met de moord op hoerenmadam Deborah Jeane Palfrey, die zich vorige week verhing bij de stacaravan van haar 76-jarige moeder. Sterker nog: Zapruder noemt maar gelijk een rijtje andere verdachte zelfmoorden op, waaronder die van Bush-biograaf James Hatfield. Alleen overleed die al in juli 2001 aan de gevolgen van een overdosis, dus wat had die moeten weten? Of neem Margie Schroedinger, een zwarte vrouw die George W. Bush voor miljoenen had willen aanklagen voor aanranding. Alleen was Margie een beetje geestesziek.

Inmiddels zijn de twee brieven vrijgegeven die Deborah had geschreven aan haar moeder en zuster. Die werden niet gevonden op de plek waar zij zich had verhangen, maar in de slaapkamer van haar moeder: "I cannot live the next 6-8 (sic) years behind bars for what both you and I have come to regard as this 'modern day lynching' only to come out of prison in my late 50s a broken, penniless and very much alone woman." Haar moeder heeft bevestigd dat het Deborah's handschrift is.

De politie heeft geen aanwijzingen gevonden die wijzen op moord, de resultaten van de autopsie worden later deze week vrijgegeven. Maar let op: De complotters zullen tot in lengte van dagen beweren dat ze vermoord is omdat "een hoop mensen bang werden voor hun politieke carrière".

Labels:

maandag, mei 05, 2008

Noplane humor



Labels: ,

zondag, mei 04, 2008

Hoerenmadam



Deborah Jeane Palfrey alias de DC Madam verhing zich afgelopen week in een schuurtje bij haar moeders stacaravan. Zij had jarenlang een escortbureau met veel hooggeplaatste politici uit Washington DC als klant, onder wie naar verluidt vice-president Dick Cheney. Vorige maand werd ze door een jury schuldig bevonden aan onder meer het runnen van een prostitutienetwerk en het witwassen van geld. Het vonnis zou op 24 juli worden voltrokken, maar de kans was groot dat ze de rest van haar leven in de gevangenis zou moeten blijven zitten.

Omdat ze vorig jaar al eens dreigde lijsten met telefoonnummers van klanten te gaan verkopen aan de media, lees je bij de complotters: "Schuinsmarcherend Washington kan opgelucht ademhalen. Palfrey is nu dood. Zij is tevens de vrouw die aan Alex Jones vertelde dat, mocht zij plotseling overlijden, het geen zelfmoord zou zijn. Laat dat nou hetgeen zijn wat als doodsoorzaak wordt genoemd..."

En bij Prison Planet van Alex Jones zelf: "Evidence is stacking up to suggest that the alleged "suicide" of DC Madam Deborah Jeane Palfrey was in fact a calculated murder, as the manager of Palfrey's Florida Condo reveals that Palfrey was not suicidal when he spoke to her Monday and told him of her fears about a contract being out on her life".

Niets is makkelijker dan om te suggereren dat een hoerenmadam met "contacten" in Washington DC is vermoord omdat ze te veel wist. Maar wat zijn de feiten? Het dreigen met openbaarmaking van klantgegevens lijkt bluf en een poging om onder een rechtszaak uit te komen. Diezelfde Palfrey had eerder verklaard dat haar klanten vaak schuilnamen gebruikten en met los geld betaalden en zij dus weinig namen kende. Het interview met Alex Jones dateerde van maart, enkele weken voordat een jury haar schuldig achtte en in een periode zij nog strijdbaar was. En tegen haar biograaf Don Moldea heeft ze wel gezegd dat ze zelfmoord zou plegen als ze veroordeeld zou worden. Daarnaast komt die zogenaamde moord wel erg laat voor iemand die vorig jaar al dreigde namen te onthullen. En had ze dat alsnog gedaan, dan had het haar helemaal niet geholpen.

De autopsie zal natuurlijk meer duidelijkheid moeten verschaffen over de doodsoorzaak, maar reken niet op een complot.

Labels:

zaterdag, mei 03, 2008

Barbarapappa


Het gaat helemaal fout tussen de noplaners en de planehuggers bij Zaplog. Al weken woedt daar een hevige discussie over de vraag of er wel of geen vliegtuigen voor de aanvallen van 9/11 zijn gebruikt. "Heeft iemand eigenlijk wel ene sjoege van de achtergronden van die (onderzoeker) Steven Jones? Heeft hij niet ooit het officiële onderzoek naar cold fusion vakkundig om zeep geholpen? Leuke bijkomstigheid is dat er kennelijk cold-fusion wapens (DEW) zijn gebruikt op 911," begint Zapcoat het zoveelste draadje over dit onderwerp.

Zapcoat verwart microgolfwapens met koude fusie (dat pas in 2007 voor het eerst succesvol aangetoond zou zijn), maar dat zal hem verder een zorg zijn: "Voor wie heeft hij (Jones) gewerkt en wat heeft hij daar voor gedaan? Dat was toch voor de CIA? Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Bovendien is hij een mormoon. Heeft hele vreemde ideeën op dat gebied. En waar zijn die mormonen ook weer mee bezig? Volgens mij zijn ze erg goed in het verzamelen van data van elk persoon van over de hele wereld...."

"Het vervelende van die no-plane-verhalen is dat deze theorieën zo hapsnap, speculatief en zweverig zijn dat ze niet eens weerlegd kunnen worden," moppert Frank "Waarheid 9/11" Ho, die zich al snel met de discussie bemoeit. "Degenen die deze theorieën rondstrooien zijn de beste ambassadeurs die zogenaamde debunkers zich kunnen wensen. Wanneer hier sprake was van ruimtespacewapens dan hebben honderdduizenden op straat verzamelde New Yorkers zich in de luren laten leggen door een lasershow inclusief holografische technologieën, die nooit eerder in die vorm zo realistisch tot stand werden gebracht. Niet in Las Vegas en zelfs niet in Die Hard deel VI."

En daar gaat Zapcoat weer: "By the way, die microwavewapens (je hebt ze in soorten en maten) staan ze ook op het punt in te zetten tegen de Amerikaanse bevolking zelf, bij demonstraties."

Waarna Ho zich steeds bozer maakt: "Niks is gemakkelijker en goedkoper dan een hoop praatjes in circulatie brengen waarover betrokkenen tot in lengte van dagen blijven discussiëren. Niets gemakkelijker om naïevelingen het hoofd op hol te jagen met quasi wetenschappelijke bullshit die ze vervolgens nog gaan verdedigen ook. Disinfo is één van de meest effectieve methoden om de focus van een 'beweging' te verzwakken."

Waarop Zapcoat zijn opponent adviseert om het denkraam maar eens wagenwijd open te zetten: "Een spiritueel pad is altijd het pad van jou als enkeling, dat kun je een ander niet voor je laten bewandelen. Als je dat uitbesteed dan kom je terecht bij instituten, zoals het patriarchale systeem van een Roomse kerk of het onderwerpende systeem van god economie. Schuld en boete."

"Tijd om mij uit deze discussie terug te trekken,"
reageert een bijna kokhalzende Ho. "Ik zie een gapend gat van spiritueel materialisme opduiken, door het slachtoffer veelal aangezien voor ruimdenkendheid. Daartegen is geen kruid gewassen, aangezien de belijder aan geen discussieregels gebonden is en de vrijheid neemt om op elk moment elke gedaante aan te nemen. Een soort barbapappasyndroom."

Het grappige is dat de planehuggers in hun poging om de gelederen gesloten te houden steeds meer neigen naar de officiële theorie. Stond het vroeger voor hun vast dat er helemaal geen vliegtuig in het Pentagon was gevlogen, nu lees je in een ander noplane draadje nota bene: "Er zijn ook genoeg foto's en getuigen van herkenbare vliegtuigonderdelen. Er is een enorm aantal diensten en organisaties (ook onafhankelijke) betrokken geweest. Dat zijn dus heel veel getuigen. De geidentificeerde slachtoffers kwamen overeen met de namen op passagiers lijst van vlucht 77. Beter bewijs als dat kun je niet hebben samen met de foto's van 757 onderdelen en de getuigenverklaringen . In jou(w) ogen is dat alles natuurlijk gefaked . Heel naïef om te denken de de overheid zo extreem competent is geweest om alle betrokkenen op één lijn te krijgen."

Uitkijken jongens, straks gaan jullie nog ontkennen dat 9/11 een inside job was!

Labels: ,